Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Η απάντηση του ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ/ΔΠ επιβεβαιώνει την πεποίθηση της ΠΕΑΛΣ ότι η διοικητική μέριμνα για το προσωπικό Λ.Σ. κατέχει ρόλο δευτερεύουσας σημασίας, χωρίς καμία ουσιώδη πρωτοβουλία βελτίωσης

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 17:08


.ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Πειραιάς, 27-06-2019
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/98/2019


Σε συνέχεια των Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/91/11-06-2019 (http://www.peals.gr/2019/06/2019_11.html), Φ.200/Ε/90/06-06-2019 (http://www.peals.gr/2019/06/blog-post_20.html), Φ.200/Ε/87/03-06-2019 (http://www.peals.gr/2019/06/blog-post_72.html) και Φ.100/Α/76/20-05-2019 (http://www.peals.gr/2019/05/blog-post_3.html) ανακοινώσεων και επιστολών μας με την οποίες η ΠΕΑΛΣ εξέφρασε αφενός την δυσαρέσκειά της για την έλλειψη επαρκούς διοικητικής μέριμνας για τα στελέχη Λ.Σ. (οικίες φιλοξενίας, παιδικές κατασκηνώσεις, παιδικοί σταθμοί) και αφετέρου αιτηθήκαμε την παροχή στοιχείων επί της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και των πρωτοβουλιών των αρμόδιων υπηρεσιών προς βελτίωση αυτής για την εξυπηρέτηση των αναγκών των στελεχών Λ.Σ., σας παραθέτουμε παρακάτω το Αριθμ. Πρωτ.: 2416.2/48042/26-06-2019 έγγραφο του ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΠ προς ενημέρωσή σας.
Μετά την παροχή των ως άνω στοιχείων, επιβεβαιώνεται η αρχική της πεποίθηση ότι η διοικητική μέριμνα για το προσωπικό Λ.Σ. κατέχει ρόλο δευτερεύουσας σημασίας, αποτελώντας ένα ακανθώδες ζήτημα, που δεν θέλουν να έρχεται στο προσκήνιο των συζητήσεων, για το οποίο δεν υπάρχει καμία ουσιώδης πρωτοβουλία βελτίωσης.
Επιπρόσθετα, εκφράζουμε την διαφωνία μας με την επεξεργασία και αξιολόγηση σχετικής εγκυκλίου περί καθολικής και ομοιόμορφης εφαρμογής της στέγασης του στρατιωτικού προσωπικού και την συσχέτιση του με το πολιτικό προσωπικό των ΑΕΝ.
Σε ότι δε αφορά την ρύθμιση του θέματος των κατοικιών των σχολών των ΑΕΝ, ανάλογες με τις υφιστάμενες στις ΑΕΝ Ηπείρου και Μακεδονίας, αφενός είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάλογη, οριζόντια ρύθμιση και αφετέρου διαφωνούμε.
Αναφορικά με την διαμονή στελεχών Λ.Σ. εντός του κτιρίου στέγασης της εκάστοτε Λιμενικής Αρχής, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την επανεξέταση των περιοχών που είναι δύσκολη η εξεύρεση κατοικίας λόγω υψηλής τουριστικής κίνησης, περιορισμένα προς ενοικίαση ακίνητα, υψηλό κόστος ενοικίασης κλπ.
Παράλληλα επιμένουμε στην γενικότερη διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος σε όλες τις Λιμενικές Αρχές και για τα στελέχη όλων των βαθμίδων, για το οποία δυστυχώς δεν διαπιστώνουμε σχετικές πρωτοβουλίες.
Σε ότι αφορά την ίδρυση παιδικών σταθμών και την φιλοξενία των τέκνων των στελεχών σε παιδικές κατασκηνώσεις και την ίδρυση λεσχών ΛΣ η κατάσταση παραμένει τραγική και οι πρωτοβουλίες προς διευθέτηση των ζητημάτων ανύπαρκτες.

Τέλος, τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η διοικητική μέριμνα του προσωπικού στο παραπάνω πλαίσιο αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη των Πολιτικών και Στρατιωτικών Ηγεσιών και γενικότερα του Κράτους και για την ΠΕΑΛΣ αποτελούσε και αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα.

Για το Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ      Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣΔεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια