Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019

ΠΕΑΛΣ: Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να δώσει λύσεις στα προβλήματα διοικητικής μέριμνας που αντιμετωπίζουν τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 16:16


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/E/9019

ΠΡΟΣ:
- Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Κουβέλη Φώτη
- Υφυπουργό ΥΝΑΝΠ
κ. Σαντορινιό Νεκτάριο
- Γενικό Γραμματέα ΥΝΑΝΠ
κ. Τεμπονέρα Διονύση
- Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτη

ΚΟΙΝ.:
- Τομεάρχες Ναυτιλίας Σ. Α ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ - ΚΚΕ
- Περιφερειακές Διοικήσεις ΛΣ
- Α΄  Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο
- Β΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Αργυρίου Ιωάννη
- ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΚΔ
- ΔΣ ΠΟΕΠΛΣ
Η ΠΕΑΛΣ πρόσφατα επανήλθε με παρέμβασή της εκφράζοντας την δυσαρέσκεια των στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. όλων των βαθμίδων αναφορικά με την ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα περί δημιουργίας νέων οικιών, επισκευής και χρήσης αυτών,  περί δημιουργίας παιδικών σταθμών, περί φιλοξενίας σε παιδικές κατασκηνώσεις και παροχής δανείων ή προκαταβολών από το ΤΑΛΣ προς ανακούφιση τους.

Με την παρούσα θέτουμε και το ζήτημα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές περιφερειακές υπηρεσίες του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτές, εξαιτίας της κακής κατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Επί καθημερινής βάσεως γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων μελών μας, αλλά και πολιτών αναφορικά με την επικρατούσα κατάσταση των κτιριακών υποδομών αλλά και της ασφάλεια και υγιεινή αυτών. Ενδεικτικό είναι ότι υπάρχουν στελέχη τα οποία συνωστίζονται σε δωμάτια λίγων τετραγωνικών, με γραφεία, ντουλάπες, καρέκλες, με τα στελέχη να κινούνται σαν να βρίσκονται σε περιβάλλον "τριτοκοσμικό", χωρίς να εστιάζουμε στο γεγονός ότι πλέον πρώτο μέλημα των εργαζομένων, κατά την προσέλευσή τους στο γραφείο, τείνει να καταστεί η με προσωπική φροντίδα, ελλείψει σχετικής μέριμνας, προσπάθεια για την διατήρηση της καθαριότητα και την υγιεινή των χώρων που υπηρετούν.

Δυστυχώς, υπάρχουν κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες και στελέχη του ΛΣ, που παραμένουν σε άθλια κατάσταση, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής και δεν διαθέτουν επαρκείς χώρους, με αποτέλεσμα να καθίστανται δυσλειτουργικά, τόσο για τα στελέχη, όσο και για τους συναλλασσόμενους πολίτες.

Μάλιστα, κάποια από αυτά τα κτίρια διαθέτουν οικίες για τη φιλοξενία του προϊσταμένου της Λιμενικής Αρχής, τα οποία παρά την εγκατάλειψή τους, χρησιμοποιούνται ως γραφεία ή αποθήκες.
Το πρόβλημα εντείνεται εξαιτίας της ολιγωρίας, της αναβλητικότητας, αλλά και της άρνησης σε άλλες περιπτώσεις, που επιδεικνύουν ορισμένοι εκ των Οργανισμών Λιμένων και τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία, στα αιτήματα των Προϊσταμένων των περιφερειακών Υπηρεσιών για συνδρομή τους στην επισκευή, συντήρηση, διατήρηση της καθαριότητας των Λιμενικών καταστημάτων. 

Κατά τα άλλα, οι Υπηρεσίες και τα στελέχη ΛΣ τείνουν να καταστούν όργανα και υπάλληλοι των Νομαρχιακών και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Αυτό έχει ως συνέπεια, για άλλη μια φορά, οι Λιμενικές Αρχές, προκειμένου να ανταποκριθούν στο έργο τους, να καθίστανται «δέσμιες» χορηγιών και παροχών «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», καθώς δεν μπορούν από μόνες τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Εντούτοις, όπως γνωρίζουμε, από την παρ. 5 του αρ. 53 του Β.Δ 14/19.01.1939 (ΦΕΚ 24Α ), προκύπτει η ex legem υποχρέωση των εν λόγω Φορέων για την επισκευή και συντήρηση των Λιμενικών καταστημάτων με δικούς τους οικονομικούς πόρους.

Υπό το πρίσμα ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου «επί το χείρον» υπηρεσιακού και οικονομικού καθεστώτος εις βάρος των στελεχών και με γνώμονα τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό του Λιμενικού Σώματος, που η Πολιτική Ηγεσία προβάλει ως πρωταρχικό της στόχο, τονίζουμε ότι χρέος της υπεύθυνης Πολιτείας είναι να διασφαλίζει τα «αυτονόητα» και να εγγυάται για το προσωπικό τουλάχιστον «τα βασικά», όπως μεταξύ άλλων τις κατάλληλες κτιριακές υποδομές για την ασφαλή και εύρυθμη εκτέλεση των καθηκόντων του.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένης της εκ του νόμου υποχρέωσής τους, σας καλούμε να παρέξετε τις κατάλληλες κατευθύνσεις στους Οργανισμούς Λιμένων και στα Λιμενικά Ταμεία, ώστε να στέκονται «συνοδοιπόροι» και να παρέχουν ουσιαστική συνδρομή στα προβλήματα κτιριακών υποδομών που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακές Υπηρεσίες.

Επιπλέον και προς την κατεύθυνση της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων, θεωρούμε υπό το πρίσμα του έκδηλου ενδιαφέροντος, ότι θα μπορούσε να είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο να ενταχθούν οι συντηρήσεις και επισκευές των κτιριακών υποδομών των περιφερειακών υπηρεσιών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. σε κονδύλια του ΕΣΠΑ, εκμεταλλευόμενοι τους τόσο αναγκαίους και «ήδη εξασφαλισμένους» ευρωπαϊκούς οικονομικούς πόρους θετικά και χρηστικά.

Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ           Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια