Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Popular

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ-ΑΡΘΡΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΕΑΛΣ

- Note: Για κάθε λεπτομέρεια αναφορικά με τις δημοσιεύσεις μας παρακαλούμε όπως επικονωνείτε απευθείας με τον Πρόεδρο ΠΕΑΛΣ:

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ

- ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. Σπυρίδων (ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ).

- email: p.peals.elakt@gmail.com τηλ: 6946833943-www.facebook.com/proedros.peals-www.limeniki-rota.blogspot.com/-www.twitter.com/proedros_peals


Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ: Δεν δεχόμαστε πράξεις και παραλήψεις άλλων να οδηγήσουν σε Συμβούλιο Μεταθέσεων εκ προοιμίου ναρκοθετημένο, εις βάρος των στελεχών και του ΛΣ, εγκλωβίζοντας την ΠΕΑΛΣ αλλά και τη νέα Πολιτική Ηγεσία...!! Η σύγκληση ευρείας σύσκεψης ειναι επιβεβλημένη

 
Δημοσίευση-επιμέλεια απο Πρόεδρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ at 13:46

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΑΛΣ :
"Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ , ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΉ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΏΣΟΥΜΕ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΊΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΟΤΙ ΈΧΕΙ ΑΠΟΜΕΊΝΕΙ .....

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 14-07-2019
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ
ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ 


Με αφορμή την ενημέρωσή μου και ενημέρωσής σας περί έναρξης των Συμβουλίων Τοποθετήσεων - Μεταθέσεων έτους 2019 τη Δευτέρα 15-07-2019 , στο οποίο η ΠΕΑΛΣ , όπως άλλωστε προβλέπεται, καλείται να συμμετάσχει με εκπρόσωπό της ,αν και θεωρώ ότι τελικά δεν θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον όχι πριν την μεθεπόμενη εβδομάδα, αναγκάζομαι για άλλη μια φορά να τοποθετηθώ θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα-απορίες αλλά και ως οφείλω την πρόταση μου λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες και τα περιθώρια που απομένουν από τη διαμορφωθείσα δυστυχώς κατάσταση:

Γιατί πριν την έναρξη των συμβουλίων και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός αποσπάσεων, τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης και τοποθετήσεις Ναυτιλιακών Ακολούθων και τι θα γίνει με αυτές;

Γιατί παρά τις εξαγγελίες και τα «παχιά λόγια» που ακούγαμε σχεδόν 3 χρόνια κληθήκαμε και πάλι να συμμετάσχουμε σε μια στρεβλή διαδικασία και να πάρουμε αποφάσεις που θα μας κάνουν άδικα «συνένοχους».

Γιατί δυστυχώς, κάποιοι, για άλλη μια χρονιά, επέτρεψαν να πληγούν η αξιοπιστία της διαδικασίας που αφορά σχεδόν 2000 στελέχη ΛΣ, το σύνολο των εμπλεκομένων σε αυτή και κυρίως τα στελέχη ΛΣ που, για άλλη μια χρονιά, καθίστανται όμηροι μιας ατέρμονης διαδικασίας, η οποία τυγχάνει και υπό αμφισβήτηση και υπό κατάργηση.

Γιατί για άλλη μια χρονιά, δυστυχώς βρισκόμαστε και πάλι εγκλωβισμένοι της μη τροποποιημένης διαδικασίας - εφαρμογής όπως είχαμε αιτηθεί, του π.δ 33 και των ψηφισμένων άρθρων του ν. 4504/17 που δεν είναι αποδεκτά και που παρόλα αυτά τέσσερα χρόνια τα στελέχη ΛΣ μετατίθενται και αποσπώνται με ένα πλαίσιο παζλ τα κομμάτια του οποίου προέρχονται από το πδ 33, τις διατάξεις του ν.4504/17, τις υπηρεσιακές ανάγκες που κάποιοι ορίζουν με άγνωστα κριτήρια, τις λίστες ... και τις συνδικαλιστικές αλχημείες ...

Γιατί ακόμα κι αν θεωρήσουμε οτι ο ν. 4504/17 ήταν η λύση του ζητήματος δεν έχει εδώ και τρία χρόνια εκδοθεί το προαπαιτούμενο σχετικό πδ.

Γιατί οι εργασίες του εν λόγω συμβουλίου δεν ξεκίνησαν το μήνα Μάιο ώστε να ολοκληρωθούν με την αποστολή των αποφάσεων στους ενδιαφερόμενους το μήνα Ιούνιο, όπως ορίζει το π.δ. μεταθέσεων με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος, των ανεκτέλεστων μεταθέσεων, της «ομηρίας» συναδέλφων και των «επιταγών χωρίς αντίκρισμα και εκτέλεσης των μεταθέσεων μετά την έναρξη της σχολικής με κάποιες από αυτές να εκτελούνται τα Χριστούγεννα όπως έγινε το 2017 και 2018 ..

Γιατί δεν υπήρξε καμιά πρωτοβουλία για τη δέσμευση ικανού χρηματικού ποσού για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων λόγω υπηρεσιακών αναγκών αλλά και των αναγκών του προσωπικού με αποτέλεσμα το συμβούλιο να είναι δεσμευμένο να μην μπορεί να αποφασίσει πέραν των 100 μεταθέσεων , τα στελέχη να οδηγούνται στη γνωστή τακτική αποποίησης των οδοιπορικών τους εξόδων. Ποιος και με ποια κριτήρια θα αποφασίσει ποιοι θα είναι τελικά αυτοί που θα επιλεγούν να λάβουν Φ.Π.

Γιατί επί σχεδόν ένα χρόνο δεν εχει συγκληθεί έκτακτο συμβούλιο μεταθέσεων με αποτέλεσμα να κρατούνται όμηροι περίπου 250 συνάδελφοί μας, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αναφορές τους για λόγους που σχετίζονται με την υγεία τους ή μέλους της οικογένειας του που καθιστούν αδύνατη την παραμονή τους στο μέρος όπου υπηρετούν όπως προβλέπεται από το άρθρο 11 του π.δ. 33/2009 αλλά και για να αποφανθεί περί των μεταθέσεις των στελεχών που μετά από διαπίστωση, κατόπιν διενέργειας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) έχουν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα κλπ.

Γιατί ενώ είναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν πράξεις και παραλήψεις που οδηγούν σε ένα εκπρόθεσμο Συμβούλιο Τοποθετήσεων - Μεταθέσεων εκ προοιμίου ναρκοθετημένο, εις βάρος του ΛΣ και κυρίως των στελεχών του αλλά και πολλά ερωτηματικά για το χρόνο επιλογής έναρξης των συμβουλίων λίγα 24ωρα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας αλλά και για την ενημέρωση που έχει , κάποιοι επιμένουν να ξεκινήσουν τα συμβούλια αύριο.

Μετά τα παραπάνω και λαμβάνοντας αναγκαστικά υπόψη την κατάσταση για το εν λόγω ζήτημα όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί και παρότι τα περιθώρια διορθωτικών παρεμβάσεων ή άλλων ενεργειών είναι ελάχιστα, προτείνω την πραγματοποίηση μιας ευρείας σύσκεψης υπό τον κ. Υπουργό, προ της έναρξης των συμβουλίων, με τα προεδρεία της ΠΕΑΛΣ και ΠΟΕΠΛΣ, τους προέδρους και όλα τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη που απαρτίζουν το Συμβούλιο μεταθέσεων αλλά και προσφυγών, με στόχο τη λήψη αποφάσεων επί του θέματος, που θα εγγυώνται όσο αυτό μπορεί πλέον να είναι εφικτό, ότι θα εξυπηρετούν οσο το δυνατόν, τις πραγματικές ανάγκες αφενός του ΛΣ και κυρίως των στελεχών ΛΣ όλων των βαθμίδων, σε υπηρεσιακό, οικογενειακό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια