Συνέντευξη Τύπου Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη Τύπου Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

Συνέντευξη Τύπου Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

 
Νομοσχέδια ΥΝΑΝΠ
«Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, θα εισαγάγουμε για δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει καινοτόμες και μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων του Υπουργείου μας. Από λιμάνια, ακτοπλοΐα, θέματα που σχετίζονται με το Λιμενικό Σώμα. Μέσα στο 2020 θα δείτε νομοσχέδια και για τον Θαλάσσιο Τουρισμό και για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Εδώ χρειάζεται έναν νόμο πλαίσιο. Είναι μία από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η βελτίωση της ποιότητας της Ναυτικής εκπαίδευσης με παράλληλο άνοιγμα στην Ιδιωτική Ναυτική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα, προωθούμε και την κατάθεση ενός νέου Προεδρικού Διατάγματος για τους ναυαγοσώστες που θα ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλεια στη Θάλασσα».
Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή
«Το Λιμενικό Σώμα, έχει πράξει πολλά και σημαντικά αποτελέσματα ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στον τομέα του μεταναστευτικού / προσφυγικού, όμως χρειάζεται ενίσχυση. Κι αυτό είναι μία από τις βασικές προεκλογικές μου δεσμεύσεις και της κυβέρνησης. Είναι η ενίσχυση, η αύξηση των οργανικών θέσεων.
Παράλληλα, τρέχουμε γρήγορα το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού. Μελετάμε προτάσεις για το πώς μπορούμε να παρακάμψουμε γραφειοκρατίες για την περαιτέρω ενίσχυση και αναφέρομαι στο θέμα των θερμικών καμερών.
Το Λιμενικό Σώμα χρειάζεται μόνιμο προσωπικό. Τα χρόνια της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης έχει σηκώσει ένα δυσανάλογο βάρος και πρέπει να το στηρίξουμε. Ήδη είμαστε σε μία φάση αξιολόγησης των αιτήσεων για τους 250 αξιωματικούς και λιμενοφύλακες αλλά το Λιμενικό έχει πολυεπίπεδο έργο.
Θέλω να συγχαρώ δημοσίως τα τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος γιατί δεν είναι μόνο στη Θάλασσα, είναι και στη στεριά. Είδατε προσφάτως τις τεράστιες επιτυχίες που είχαν τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών».
Μεταναστευτικό
«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και είμαστε αποφασισμένοι να το λύσουμε. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένα ζήτημα που υπερβαίνει τις δυνάμεις μας. Είναι ένα ζήτημα που η Ευρώπη οφείλει να δείξει την αλληλεγγύη της, όμως είναι και ένα θέμα το οποίο πρέπει και η γειτονική Τουρκία να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια