Το Νομό Λασιθίου επισκέφτηκε οΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του στις Λιμενικές Αρχές της χώρας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη (ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟ )
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ "BLOG MAΣ"

Το Νομό Λασιθίου επισκέφτηκε οΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του στις Λιμενικές Αρχές της χώρας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη (ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΟ )


Στο Λασίθι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

Το Νομό Λασιθίου επισκέφτηκε την 21 και 22 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του στις Λιμενικές Αρχές της χώρας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη , τον διευθυντή του Επιτελικού του Γραφείου, Αρχιιπλοίαρχο Γιώργο Αλεξανδράκη και τον  Διοικητή της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης  Λιμενικού Σώματος Κρήτης, Πλοίαρχο Σπυρίδωνα Πασσάκο.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα Λιμεναρχεία Αγ. Νικολάου , Ιεράπετρας και Σητείας το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο ενώ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου παρακολούθησε την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Σητείας μετά την οποία συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο.

Ο Υπουργός αφού ευχήθηκε καλή χρόνια στα στελέχη ΛΣ και τους ναυτικούς μας  , εξήρε το έργο του ΛΣ και των Λιμενικών Αρχών και των πλωτών επιχειρησιακών μέσων τους τα οποία και επισκέφτηκε , ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν τις εν λόγω Λιμενικές Αρχές και το προσωπικό και ενημέρωσε οτι η Κρήτη ενισχύεται  με  νέα οχήματα τύπου pickup εκ των οποίων 4 θα διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές του  νομού Λασιθίου  και  νέα πλωτά μέσα  ενώ εξήγγειλε τη δημιουργία του Λιμενικού Τμήματος στην Ελούντα και  Λιμενικού Σταθμού στον Τσούτσουρα,  και την αύξηση των οργανικών τους θέσεων,  προκειμένου με τα παραπάνω ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, παρέχοντάς στα στελέχη ΛΣ  τη δυνατότητα να επιτελέσουν το έργο τους σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Κατα τη διάρκεια των επισκέψεών του στις εν λόγω Λιμενικές Αρχές συναντήθηκε με τους κατά τόπους Δημάρχους και προέδρους των Λιμενικών Ταμείων με τους οποίους συζητήθηκαν ζητήματα κτιριακών υποδομών και χερσαίας ζώνης και άλλων λιμενικών υποδομών,  με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών των κτιρίων που στεγάζονται οι Λιμενικές Αρχές και η ασφαλέστερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των διακινούμενων επισκεπτών ,των αλιέων και τουριστικών -επιβατικών δρομολογιακών πλοίων- ημεροπλοίων  .Ο  υπουργός αναφέρθηκε επίσης :

  • Στο νέο πλαίσιο επιδοτήσεων για τις άγονες γραμμές , με την Σητεία να μπαίνει για πρώτη φορά στο χάρτη, όπως είπε. «Δεν θεωρούμε ότι οι άγονες γραμμές εντάσσονται στη λογική της επιδότησης», δήλωσε « θεωρούμε τις άγονες γραμμές αναπτυξιακό εργαλείο για αυτό και αυξήσαμε τον προϋπολογισμό από τα 90 εκατομμύρια στα 130 εκατομμύρια».
  • Σε ολοκληρωμένη στρατηγική για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα,που θα παρουσιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2020, με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Όπως είπε «για πρώτη φορά η χώρα μας θα αποκτήσει ολοκληρωμένη στρατηγική για το νησιωτικό χώρο και μέσα  στα πλαίσια αυτά θα ενισχύσουμε συνολικά τους νησιώτες μας».
  • Σε συγκεκριμένα σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ναυτιλίας  των νησιών, μέσα και από τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών. Σε πρωτη φάση, υπαρχει   ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη στην  δέκα μεγάλων λιμένων της χώρας, όμως , «μέριμνα μας είναι και ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών υποδομών στα κυριότερα και σημαντικότερα λιμάνια της πατρίδας μας».
  • Στην «αυξημένη κινητικότητα» που υπάρχει αυτην την περίοδο «σε μία ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή». Το λιμενικό σώμα παιζει και θα παίξει  σημαντικό ρόλο και στην διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας αλλά κυρίως  στην κατεύθυνση ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε.
  • Στις μεγάλες στρατηγικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ  Κύπρου αλλά και της Ιταλίας με την κατασκευή του αγωγού, που «θα δώσει ιδιαίτερη γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία στην ευρύτερη περιοχή.


Ο Αρχηγός ΛΣ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΛΣ ΚΛΙΑΡΗΣ Θ..δήλωσε οτι παρότι το βάρος , αυτήν την περίοδο πέφτει στην παραμεθόριο «λόγω του μεταναστευτικού προσφυγικού ζητήματος», δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις λιμενικές αρχές που βρίσκονται εντός εισαγωγικών στο εσωτερικό της χώρας της ηπειρωτικής και νησιωτικής περιοχής και ως προς αυτό στόχος των επισκέψεων στα λιμεναρχεία του νομού Λασιθίου είναι η καταγραφή των προβλημάτων ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες λύσεις , όπου  προφανώς και υπάρχουν προβλήματα, και εξέφρασε  την ικανοποίηση του για το έργο των  Λιμενικών Αρχών και του προσωπικού  Αγ. Νικολάου , Ιεράπετρας και Σητείας και τόνισε οτι θα βρίσκεται μπροστάρης και πάντα δίπλα σε όλα τα στελέχη του ΛΣ για τα οποία είναι πεπεισμένος οτι  παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε προσωπικό και υπηρεσιακό επίπεδο δίνουν καθημερινά αγώνα υπερβάλλοντας εαυτόν,  για τα εθνικά μας συμφέροντα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την εξυπηρέτηση του πολίτη


Στο πλαίσιο των παραπάνω επισκέψεων ο Υπουργός; συναντήθηκε και συζήτησε και με την Ένωση Προσωπικού Ανατολικής Κρήτης(ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια