Βραβεύθηκε από το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ, κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου ΛΣ, ένας Αξιωματικός που ο επαγγελματισμός ,το ήθος και η προφορά του , αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση , ο Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ο) Χριστοφίλης Διονύσιος.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βραβεύθηκε από το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ, κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου ΛΣ, ένας Αξιωματικός που ο επαγγελματισμός ,το ήθος και η προφορά του , αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση , ο Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ο) Χριστοφίλης Διονύσιος.

Αναδημοσίευση απο τη σελίδα του Προέδρου ΠΕΑΛΣ  : Βραβεύθηκε από το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ, κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου ΛΣ,  ένας Αξιωματικός που ο επαγγελματισμός ,το ήθος και η προφορά του , αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση , ο Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ο) Χριστοφίλης Διονύσιος.
 


Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ο) κ. Διονύσιος Χριστοφίλης στέλεχος της Υ.Ο.Θ.Ε. του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.
Ο Πλωτάρχης ΛΣ (Ο) Χριστοφίλης Διονύσιος- Όθωνας βραβεύθηκε στην τελετή κοπής Πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ, στην Λ.Α.Ε.Δ. την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 , για τον σχεδιασμό της στρατηγικής και την κατάρτιση προτάσεων που υπέβαλε, το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά έτη 2017 και 2018, οι οποίες οδήγησαν μέσω της Ειδικής Δράσης «Εξοπλισμός Οργανισμού FRONTEX» του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, στην επιπλέον χρηματοδότηση σε ποσοστό 90% δύο (02) Παράκτιων Περιπολικών σκαφών άνω των 30μ. συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ και πέντε (05) ταχυπλόων περιπολικών σκαφών 16-19,5μ. συνολικού προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ.
Μέσω σε των καταβαλλόμενων προσπαθειών και ωρών εργασίας του λωτάρχης ΛΣ (Ο) Χριστοφίλης Διονύσιου έχουν αξιοποιηθεί μέχρι στιγμής περί τα 6,51 εκατ. ευρώ μέσω της Επείγουσας Συνδρομής του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, ενώ την 21/12/18 υπεγράφησαν δύο νέες συμφωνίες Χρηματοδότησης μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνολικού ύψους 30,56 εκατ. ευρώ.


Σπούδασε στη Γαλλία και είναι κάτοχος Οικονομικών Επιστημών με ειδικότητα « Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων» (Λίαν Καλώς) του Πανεπιστημίου Louis Pasteur του Στρασβούργου καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στην Οικονομία και Διοίκηση Εναερίων Μεταφορών (Λίαν Καλώς) του Πανεπιστημίου Paul Cezanne της Μασσαλίας .

Κατετάγη στο Λιμενικό Σώμα την 09/02/2009, στη σχολή Ανθυποπλοιάρχων Ειδικότητας Οικονομικού ως υπαρχηγός τάξης και αποφοίτησε στις 22/06/2009 αρχηγός σειράς.

Στις 29/06/2009 τοποθετήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Συνόρων (ΕΚΘΑΣ), όπου μεταξύ άλλων οργάνωσε και συστηματοποίησε την άντληση χρηματοδοτήσεων από τον Οργανισμό FRONTEX για τη συμμετοχή του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε μικτές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Με τη σύσταση της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΙΠΘΑΣ) την 21/10/2011, ανέλαβε καθήκοντα Τμηματάρχη Υποστήριξης Επιχειρήσεων και Θαλάσσιας Επιτήρησης. Πέραν της οικονομικής παρακολούθησης της συνεργασίας με τον FRONTEX, ήταν μέλος της ομάδος εργασίας για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης.

Με τη σύσταση της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΥΟΘΕ) στις 29/10/2014, ανέλαβε καθήκοντα Τμηματάρχη Οργάνωσης και Ανάπτυξης με κύριες αρμοδιότητες τον συντονισμό της ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης και των πιλοτικών δράσεων καινοτόμων τεχνολογιών θαλάσσιας επιτήρησης του FRONTEX (Μη επανδρωμένα Αεροσκάφη, Αερόστατα), τον συντονισμό των δράσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) της Ε.Ε. καθώς και την οικονομική συνεργασία με τον FRONTEX.

Πέρα από τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, του έχουν απονεμηθεί ατομικά ή μαζί με άλλα στελέχη του τμήματος:

Έκφραση ικανοποίησης από τον κ. Αρχηγό ΛΣ το 2009, για την επιτυχή προετοιμασία, παράλληλα με τη βασική του εκπαίδευση, διαχειριστικού ελέγχου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τρεις συγχρηματοδοτούμενες δράσεις ετών 2004-2005.

Έκφραση Ευαρέσκειας από τον κ. Αρχηγό ΛΣ, το 2014, για την ολοκλήρωση διαχειριστικού ελέγχου από τον FRONTEX για χρηματοδοτήσεις ύψους 3,23 εκατ. €.

Έκφραση Ικανοποίησης από τον Α΄ Υπαρχηγό ΛΣ, το 2017, για την επιμονή και επιτυχή διεκδίκηση υπολοίπου χρηματοδότησης ύψους 509.870€ από τον FRONTEX, κατόπιν άσκησης προσφυγής.

Έκφραση Ικανοποίησης από τον κ. Α΄ Υπαρχηγό ΛΣ, το 2018, για την επίτευξη συγχρηματοδότησης 90% από την Ευρ. Επιτροπή της προμήθειας ενός επιπλέον περιπολικού πλοίου άνω των 30μ. και τριών ταχυπλόων περιπολικών σκαφών άνω των 16μ., συνολικής αξίας 22,8 εκατ. €.

Έκφραση Ικανοποίησης από τον Β΄ Υπαρχηγό ΛΣ, το 2019 για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που είχαν ως αποτέλεσμα τη συγχρηματοδότηση από το ΤΕΑ επιπλέον δράσεων του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ομιλεί απταίστως την Γαλλική, την Ισπανική και την Αγγλική γλώσσα.

Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Για τους ανωτέρω λόγους, από το Δ.Σ. της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ ΛΣ, κατόπιν απόφασης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος , απονεμήθηκε  στον Πλωτάρχη ΛΣ Διονύσιο Χριστοφίλη στέλεχος της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (Υ.Ο.Θ.Ε), έπαινος βράβευσης, μετά του θυρεού της ΛΕΣΧΗΣ ΑΞ/ΚΩΝ Λ.Σ. και ο τόμος της Ιστορίας Λ.Σ. μετά του σχετικού βιβλίου ποιημάτων Αξ/κών Λ.Σ.
πηγή πληροφοριών : lesxils.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια