ΠΕΑΛΣ: Συγχαίρουμε και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας στον Υπουργό Ναυτιλίας, στον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε όσους συνετέλεσαν για την πραγματοποίηση εκδήλωσης εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, παρουσία του Πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: Συγχαίρουμε και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας στον Υπουργό Ναυτιλίας, στον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε όσους συνετέλεσαν για την πραγματοποίηση εκδήλωσης εορτασμού των 100 ετών από την ίδρυση του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, παρουσία του Πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 

Πειραιάς, 04-02-2020
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/07/2020

SFRAGIDAΜε αφορμή την εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης, συγχαίρουμε και παράλληλα εκφράζουμε την ικανοποίησή μας στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά και στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Η αυριανή σημαντική εκδήλωση έρχεται να αποκαταστήσει, μετά από σχεδόν ένα χρόνο, ένα μεγάλο κενό στον εορτασμό της συμπλήρωσης ενός αιώνα αδιαμφισβήτητης προσφοράς του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην ασφάλεια και τάξη, στην ασφάλεια ναυσιπλοΐας - πλοίου, στην έρευνα και διάσωση, στην αστυνόμευση, στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, στην οικονομία της χώρας, στην ναυτιλία μας και στην κοινωνία. 

Ένας αιώνας επιτυχούς διαδρομής, που εδράζεται στην αυταπάρνηση, στην ενσυνείδητη πειθαρχία και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος των στελεχών, στην στρατιωτική δομή και ιεραρχία του Σώματος, στην παρεχόμενη από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στρατιωτική εκπαίδευση των διοικούντων του Σώματος Αξιωματικών Λ.Σ. αλλά και στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση τους ως πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και ΑΕΝ, στις εκάστοτε στρατιωτικές και Πολιτικές Ηγεσίες του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Υπουργείου, αλλά και στο σύνολο των στελεχών ΛΣ, όλων των βαθμίδων, για την στήριξή τους, την αφοσίωσή τους και τον ζήλο που επιδεικνύουν όλα αυτά τα χρόνια. 

Θα ήταν δε σοβαρή παράλειψή μας να μην επισημάνουμε την συνδρομή της ναυτιλιακής κοινότητας και άλλων ιδιωτικών πρωτοβουλιών στην επίτευξη του στόχου του Λιμενικού Σώματος.

Είμαστε βέβαιοι ότι το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, ανταποκρινόμενο στις πολύπλευρες και πολυδιάστατες δραστηριότητές του, θα συνεχίσει την πορεία του, την πολύτροπο προσφορά του στη ναυτιλία και την κοινωνία, με σταθερά βήματα και ανοδική πορεία, διατηρώντας την θέση που επάξια κατέχει τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ως ΠΕΑΛΣ, υποκλινόμαστε με ευλάβεια στους πεσόντες στο καθήκον συναδέλφους μας και δεσμευόμαστε ότι αποτελεί για εμάς υποχρέωση και σκοπό η συμβολή μας στην διατήρηση της ακέραιας και άξιας σεβασμού παρουσίας του Σώματος και στην εκπλήρωση της αποστολής του.


Ζήτω το Έθνος!
Ζήτω το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή!

Για το Δ.Σ.
           Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ           Ιωάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια