ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΣΑΚΟΥ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ , ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΣΑΚΟΥ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ , ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ


Αγαπητοί συνάδελφοι , 3 χρόνια στο τιμόνι του καραβιού της ΠΕΑΛΣ ως πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ   , 3 χρόνια μοναχικού ταξιδιού σε εχθρικές θάλασσες  .
 θάλασσες  , με  κύματα  εκφοβισμούς , απειλές μηνύσεων - αγωγών- εξωδίκων-αποστρατείας  ,  που έπρεπε να ξεπεράσω και στεριές από ψευτια , λασπολογία -υποκρισία απο  ανύπαρκτους , πουθεναδες  , δήθεν φίλους -συναγωνιστές-συνδικαλιστές που  έπρεπε να ανέχομαι  .
 

 Άκουσα λόγια και υποσχέσεις και είδα να καίγονται σε μια στιγμή,  ενθύμια μιας κοινής ,με αρκετούς,  συνδικαλιστικής πορείας 9 σχεδόν ετών.
Έφτασα στο σημείο να αμφισβητήσω ακόμα την ίδια μου την αντίληψη παραποιώντας τα γεγονότα στη προσπάθειά μου να εξηγήσω ανεξήγητες θετικές ΄αρνητικές συμπεριφορές και καταστάσεις που συχνά βίωνα  δίνοντας έτσι ψεύτικο άλλοθι για να μην εγκαταλείψω ,για να συνεχίσω.

Σήμερα, μπορώ να πω , πως τελικά,  δεν υπάρχει μεγαλύτερο φορτίο απο το να κουβαλάς στην πλάτη σου ανθρώπους που δεν βρήκαν  ποτέ το κουράγιο να επιχειρηματολογήσουν για  τις όποιες μου επιλογές ,που δεν βρήκαν  ποτέ το κουράγιο να σταθούν  όρθιοι και σίγουροι στις δικές τους επιλογές , ανθρώπους τρεφόμενους  από την σιωπή μου , από την ανοχή μου την υπομονή μου , την αποτυχία ή επιτυχία μου προκειμένου να συνεχίσουν να κλέβουν την παράσταση ή να επωφεληθούν προσωπικά , ανθρώπους που κρυβόντουσαν πάντα πισω μου ή που βγαίναμε μαζί μπροστα και μετά έκαναν πίσω αφήνοντάς με εκτεθειμένο και μόνο . 

Σήμερα , ως ΠΕΑΛΣ και προσωπικά επιβεβαιωνόμαστε για όλα οσα θέσαμε,αντιδράσαμε και προτείναμε  τα προηγούμενα  πέντε χρόνια
και παράλληλα δικαιωνόμαστε  για την επιλογή μας να  εμπιστευτούμε και να στηρίξουμε  τη νέα Πολιτική ηγεσία .

ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ  ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....   ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑΤΑ ...ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ......

Τους τελευταίους 4 μήνες ΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΔΕ ΜΙΛΗΣΑ  ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΣΑς ΑΦΗΣΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ   χωρίς να απαντήσω στα προεκλογικά λιβελογραφήματα σας ως  αθώες περιστέρες  ,ασκώντας  στείρα αντιπολίτευση σε μένα κι όσους προσπαθούσαμε παρά τους κινδύνους , την απομόνωση μας και την περιθωριοποίηση μας , να πείσουμε σχεδόν 4 χρόνια για τα αυτονόητα, κρούοντας προς κάθε κατεύθυνση το καμπανάκι του κινδύνου όταν εσεις δηλώνατε άλλη πλευρά , αντιπολίτευση , χειροκροτούσατε στηρίζατε συνδιαλεγόσασταν   και μπαινόβγαινατε στα γραφεία του 5ου βάλλοντας εναντίων μου/μας με  μοναδικό τους στόχο να ολοκληρωθεί η παραγγελιά  καταρρεύσης μου , κατάρρευσης  της αυτοτέλειάς και   της αυτονομίας  της ΠΕΑΛΣ συμβάλλοντας και συμμετέχοντας παρασκηνιακά  σε αυτή την κατάντια του ΛΣ που βιώναμε  .

Δυστυχώς  σήμερα διαπιστώνω ότι από πλευράς σας όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά αυτοκριτική, καμιά υποχώρηση, καμιά προσπάθεια για  προσαρμογή στα νέα δεδομένα  αλλά δεν σας αγγίζει ούτε η διαφορετική από αυτούς προσέγγιση των καταστάσεων από τη νέα πολιτική ηγεσία, ούτε ότι τρέχουν επιτέλους μετά 4 χρόνια αιτήματά μας, ευνοϊκά για τους Αξιωματικούς ΛΣ και όχι μόνο προς συμπερίληψή τους στα υπο διαμόρφωση σχέδια νόμου  και ότι είστε αποφασισμένοι με στείρα αντιπολίτευση όλα αυτά να τα θυσιάσετε  στο βωμό της ψηφοθηρίας, της ικανοποίησης του εγώ σας , της εκδίκησης σας και της ολοκλήρωσης παραγγελιών....των ηγουμένων της προηγούμενης κατάστασης   .

 Η αλήθεια είναι οτι απο ενα σημείο και μετά σας πήραμε χαμπάρι τι ρόλο παίζατε και σας βγάλαμε εκτός ώστε να μη  δημιουργείτε πρόβλημα , να ακούτε τι λέμε , για ποιους μιλάμε και να μας δίνετε στεγνά ... 

ΚΑΠΟΙΟΙ:
Έχουν το θράσος δημοσία να μιλούν για σεβασμό απο πλευράς τους στα μέλη , οτι δε θέλουν αξιώματα ,ότι θα διασφαλίσουν τη συνέχεια της ΠΕΑΛΣ , την ενότητα  . 
Πως ως εναπομείναντα παρακολουθήματα των προηγούμενων  ή  ως παράρτημα της ΠΟΕΠΛΣ 

Έχουν το θράσος δημόσια να μιλούν για εμπλοκή μου στις εκλογές της  ένωσης ΑΤΤΙΚΗΣ οταν στις προηγούμενες εκλογές είχαν μετατρέψει τα γραφεία της ενωσης ΑΤΤΙΚΗΣ και γραφείο στην ασφάλεια σε  εκλογικό τους  κέντρο ενω κάτι παρόμοιο έπραξαν και σε αυτες τις εκλογές 

Εχουν το θράσος δημόσια να μιλούν ακόμα και για το νομοσχέδιο και να δηλώνουν οτι αποτελεί αποτέλεσμα ευρύτερων συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και υπηρεσιακών πρωτοβουλιών και  τολμούν να λένε οτι βρίσκει την  ΠΕΑΛΣ απούσα ,χωρίς να μπορεί να διαβουλευθεί και να καταθέσει προτάσεις οταν γνωρίζουν όλοι στο ΛΣ οτι όλο το σ/ν αποτελούσε 4 χρόνια διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΕΑΛΣ με σχεδόν όλους τους άλλους να ανταλλάσσουν οσα σήμερα χειροκροτούν με διατάξεις αγρας ψηφοφόρων και σταυρών επανεκλογής τους .

Τι λοιπόν να διαβουλευθουμε , μια πρωτοβουλία του υπουργού που υιοθετεί ολα όσα   διεκδικούσαμε και μαχόμασταν να περάσουν σχεδόν 4 χρονια . 

Και τέλος τέλος μιλάτε ποιοι εσείς , η αντιπολίτευση 4 χρόνια της ΠΕΑΛΣ και του νυν  υπουργού ?

Έχουν το θράσος δημοσία να μας ζητούν να εγκαταλείψουμε χωρίς μάχη , να αναλάβουν αυτοί και να λένε στα μέλη οτι η ΠΕΑΛΣ δεν πέτυχε τίποτα τα προηγούμενα 4 χρόνια  αλλά κουβέντα για τα εμπόδια που μας έβαζαν σε  συνεργασία με την απελθούσα πολιτική ηγεσία και στρατιωτική ηγεσία, , κόντρα σε εμάς,  .

Καμιά αυτοκριτική, καμιά υποχώρηση, καμιά προσπάθεια για διάλογο, καμιά προσπάθεια προσαρμογής  στα νέα δεδομένα.

Δεν τους αγγίζει ούτε η διαφορετική από αυτούς προσέγγιση των καταστάσεων από τη νέα πολιτική ηγεσία, ούτε η ιδεολογική διαφορά τους, ούτε ότι όσα στηριξαν -χειροκροτησαν , αποδέχθηκαν ή πρότειναν, πρέπει καθημερινά να τα αμφισβητούν και  να πράττουν αντίθετα, πολεμώντας δηλαδή ακόμα και τους εαυτούς τους .

Αλήθεια που ήσασταν κ.κ. όταν εγώ μιλούσα , όταν γραπτώς και προφορικά , αντιδρούσα -επιχειρηματολογούσα ,πρότεινα λύσεις και έδινα τις προτάσεις μας απο το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΕΑΛΣ προς υιοθέτησή τους στις οποίες ουδέποτε και με οποιοδήποτε τρόπο δε συμβαλλατε θετικά, εποικοδομητικά . 


Αλήθεια που ήσασταν , τι κάνατε ,ποιες οι παρεμβάσεις σας κ.κ. για εναν οργανισμός με επιτυχή δράση 100 ετών, one – stop shop, ζητούμενο για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με εξειδικευμένα στελέχη, μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία όταν εμεις λέγαμε  οτι εγκαταλείφθηκε στην τύχη του.  

Αλήθεια που ήσασταν , τι κάνατε ,ποιες οι παρεμβάσεις σας κ.κ. όταν Ακόμα και το Αρχηγείο, το πιο αναγκαίο προαπαιτούμενο για την εξασφάλιση της επιτυχούς δράσης ενός σύγχρονου σώματος ασφαλείας στη θάλασσα και στα λιμάνια και ενός δυναμικού ελεγκτικού μηχανισμού της εθνικής και διεθνούς ναυτιλίας, βυθιζόταν  στην απαξίωση και μετατρεπόταν  σε όργανο εκτροπής από την κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα και σε One Man Show Αρχηγείο.

Αλήθεια που ήσασταν , τι κάνατε ,ποιες οι παρεμβάσεις σας κ.κ.  για τις προτάσεις και σχέδια νόμου  για την κατάργηση ή μεταφορά των οικονομικών αντικειμένων του ΥΝΑΝΠ, της ναυτικής εκπαίδευσης, της ναυτικής εργασίας, της ναυτιλιακής πολιτικής, των θαλάσσιων συγκοινωνιών, της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και λοιπών υποστηρικτικών δομών (οργάνωση, πληροφορική και άλλα) εκτός Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., της συγχώνευσης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με της Αστυνομίας  και την επέκταση μας απο τη θάλασσα στη ξηρα  με τον αιγιαλό .

Αλήθεια που ήσασταν , τι κάνατε ,ποιες οι παρεμβάσεις σας κ.κ.   για τις προτάσεις και σχέδια νόμου που έδιναν το δικαίωμα σε πολιτικό προσωπικό να τοποθετείται στα Προξενικά Λιμεναρχεία, μεταθέσεων με απόφαση Υπουργού, μετατάξεων με στόχο την τακτοποίηση όσων το όνειρο δεν έγινε εξ αρχής πραγματικότητα, αόριστων άρθρων περί της ιεραρχικής εξέλιξης με θύματα τους ΑΞ ΣΝΔ, αξιολόγησης μας με αοριστολογίες, τοποθετήσεων σε θέσεις εξωτερικού με κριτήρια άνευ λογικής.

Αλήθεια που ήσασταν , τι κάνατε ,ποιες οι παρεμβάσεις σας κ.κ.  για τις αποστρατείες που έγιναν , τις στασιμότητες και τις άθλιες εκθέσεις αξιολόγησης σε  συναδέλφους μας αλλά και όταν με προσβλητικές και αντιστρατιωτικές συμπεριφορές συνέθλιβαν οι φίλοι σας την ψυχολογία τους .  Αλήθεια που ήσασταν , τι κάνατε ,ποιες οι παρεμβάσεις σας κ.κ. για τις  προτάσεις και σχέδια νόμου που συνέβαλαν στη μη αποδοχή διατάξεων που ρυθμίζουν θέματα Αξιωματικών ίδιας τάξης, στην απαγόρευση του δικαιώματος των Αξιωματικών Λ.Σ. στην εργασία μετά την αποστρατεία τους,  στην ιεραρχική μεταξύ μας κατάρρευση, στη μη τροποποίηση του απαρχαιωμένου και αναχρονιστικού νομικού πλαισίου διενέργειας των κρίσεων με αποτέλεσμα την άδικη στασιμότητα και αποστρατεία αξιόλογων συναδέλφων μας, στη μη δημιουργία ενός δίκαιου και ορθολογικού πλαισίου περί ιεραρχίας και προαγωγών, στη μη θεσμοθέτηση παράλληλης επετηρίδας και λοιπά.
 
Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα που στο τιμόνι του ΥΝΑΝΠ είναι πλέον νέα πολιτική ηγεσία, και νεα στρατιωτική ηγεσία δυστυχώς διαπιστώνω οτι κάποιοι , δορυφόροι και παρακολουθήματα της προηγούμενης κατάστασης και αντιπολίτευση της σημερινής , εξακολουθούν να δρουν ανασταλτικά , να μας πολεμούν και να λειτουργούν μόνο για τους ίδιους .

 Τονίζω δε σε όλους αυτούς , τους ασφαλώς κρυμμένους όλα αυτά τα χρόνια πίσω από την ΠΕΑΛΣ, βαστώντας τους στην πλάτη μας, οτι το παραμύθι και το κρυφτό τελείωσε...!!!Σήμερα ως πρόεδρος , ως προεδρείο , ως πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της ΠΕΑΛΣ , δικαιωνόμαστε  και επιβεβαιωνόμαστε  περίτρανα , για όλες μας τις παρεμβάσεις – παρατηρήσεις , αντιδράσεις και προτάσεις μας μας  επί των προωθούμενων σ/ν και ΠΔ. της τελευταίας 4ετιας .  

Τονίζω λοιπόν σε όλους αυτούς τους  ενδεδυμένους με την προβιά του λέοντα ....οτι το να επιμένουν στην αδιαλλαξία, στην εκδικητικότητα, σε εκφοβισμούς, απειλές, στην αποφυγή διαλόγου, στο αποφασίζω και διατάζω, στο εγώ είμαι και κανείς άλλος,στη λασπολογία και τα ψεύδη,   στη διαφορετική προσέγγιση των καταστάσεων από τη νέα πολιτική ηγεσία, να πράττουν αντίθετα από τη στρατηγική της πλειοψηφίας και το όφελος των μελών μας το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πολεμούν τους εαυτούς τους και να παίρνουν στο λαιμό τους τα μέλη μας .


Απευθύνομαι σε όλους αυτούς που για 4 χρόνια προστατεύονταν από την τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία  και που ποτέ δεν τους ενδιέφερε , δεν πάλεψαν , δεν τοποθετήθηκαν και δε ζήτησαν τίποτα για  το κοινό καλό και όλους εσάς παρά μόνο για τον εαυτούλη τους! και που τολμούν να  συνεχίζουν να Διχάζουν, να συκοφαντούν και να  διαιρούν! ως  χαμαιλέοντες και τους λεω οτι αν νομίζουν ότι με το να συνεχίσουν να εκτελουν  παραγγελίες και οτι ερχόμενοι στις συνδικαλιστικές δράσεις που άλλοι οργανώνουμε, και οτι θα  πετάτε στα διοικητικά συμβούλια  "μπαρούφες", θα συκοφαντείτε, θα ψεύδεστε, θα κατηγορείτε άδικα και χωρίς στοιχειά, θα κρίνετε, θα ειρωνεύεστε θα απειλείτε άμεσα ή έμμεσα, θα πετάτε καρέκλες, θα φωνάζετε, θα γδύνεστε στα συμβούλια απο τα  νεύρα σας  οτι αυτό θα επιτρέψουμε εμείς και τα μέλη να συνεχισθεί , τότε ζείτε σε δικό σας κόσμο και μάλιστα σκοτεινό.

Δεν έχετε βάλει ούτε ένα λιθαράκι στην πορεία και προσπάθεια της ΠΕΑΛΣ παρά μόνο εμπόδια σε αυτή και στα αιτήματα των Αξιωματικών και δανειζόμενος μια μόνιμη φράση του αξιότιμου αντιπροέδρου της ΠΕΑΛΣ προς εσάς, είστε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ....Τα μοναδικά σας προτερήματα είναι η κοροϊδία των μελών μας , η ψευτιά, η υποκρισία, το ψευτοπαραγοντιλικι, η συνδικαλιστική ανικανότητα,,  η εκμετάλλευση του συνδικαλισμού για την επίτευξη των προσωπικών φιλοδοξιών σας και για την εκτέλεση των παραγγελιών που σας έχουν δοθεί.


ΕΥΘΕΩς ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ σας λεω οτι  αυτά τα χρόνια που συνδικαλίζεστε έχετε αποδείξει με τους στενούς κρυμμένους συνεργάτες σας ότι όχι μόνο δεν μπορείτε αλλά είστε και "επικίνδυνοι"....Σας προκαλώ λοιπον να βγείτε να πείτε δημόσια που ήσασταν όταν μας απέκλεισαν, μας φίμωσαν, μας απαξίωσαν, μας έβαλαν πολιτικές ταμπέλες, απείλουσαν  την υπηρεσιακή μας υπόσταση ,προσπάθησαν δε να μας βγάλουν ακόμα και από τα γραφεία μας , έδιωχναν και τιμωρούσαν άφηναν στάσιμους άδικα αξιόλογους συναδέλφους ,ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  , οταν ζητούσαμε ένα δίκαιο πλαίσιο μεταθέσεων , τη μη κατάργηση της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων , την μη θεσμοθέτηση του αιγιαλού και παραλίας , ενα δίκαιο πλαίσιο επιλογής στελεχών σε θέσεις του εξωτερικού , ενα ορθολογικό πλαίσιο ιεραρχίας -προαγωγών και κρίσεων , την αύξηση των οργανικών θέσεων για τους Αξιωματικούς ΣΝΔ Σημαιοφόρους εως και Πλοιάρχους , ένα νέο σύγχρονο  πλαίσιο πειθαρχικού δικαιου , το δικαίωμα στην άδεια και την τήρηση ωραρίου , ενα νεο κανονισμό λειτουργίας  για τα επιχειρησιακά μέσα  , διοικητική μέριμνα και μέριμνα στέγασης των στελεχών όλων των βαθμίδων ...?

Να σας πω εγω λοιπόν που ήσασταν  , στην εξέδρα των φιλάθλων αυτών που που μας πολεμούσαν για ολα αυτά ..


Σας καλώ να πείτε στα μέλη έστω και μια καταγεγραμμένη πρόταση σας -εισήγησή σας ,αντίδραση σας για του συναδέλφους ........
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ
ΕΙΣΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ....

ΑΝ λοιπον νομίζετε ότι επειδή εύκολα «καβάλησατε στο άρμα» που λέγετε ΠΕΑΛΣ κουβαλώντας σας στις πλάτες μας στο άρμα που  κάποιοι δημιουργήσαμε ότι θα σας επιτρέψουμε εύκολα να με/μας «καβαλήσετε » .... και ότι εύκολα θα αναλάβετε και τα ηνία .... πλανασται πλάνην οικτράν....

Παραιτηθείτε λοιπόν τώρα απο κάθε αξίωση μήπως και σώσετε κάτι απο τη συνδικαλιστική σας αξιοπρέπεια , να γλιτώσουμε κι εμείς τα μέλη της ΠΕΑΛΣ από εσάς.


ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια