ΠΕΑΛΣ: Η σημερινή μας ανακοίνωση αποτελεί τελευταία απάντηση πριν ζητήσουμε τη βοήθεια της δικαιοσύνης για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας μας
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: Η σημερινή μας ανακοίνωση αποτελεί τελευταία απάντηση πριν ζητήσουμε τη βοήθεια της δικαιοσύνης για τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας μας

Πειραιάς, 11-09-2020

Αριθ.Πρωτ.: Φ.200/Ε/68/20

Σε απάντηση της δημόσιας από 10/09/2020 επιστολής, η οποία απεστάλη και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ από το προσωπικό email του κ. ΦΥΚΑ Γ. και φέρεται ότι υπογράφεται και από 2 μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ, αναγκαζόμαστε για άλλη μια φορά να απαντήσουμε, παρότι σπαταλάμε προφανώς άδικα χρόνο από τα υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά μας καθήκοντα, προειδοποιώντας ότι την επόμενη φορά που δημόσια ανακοίνωση μη μέλους της ΠΕΑΛΣ θα κατηγορεί και θα εκθέτει αδίκως τα μέλη του Δ.Σ. θα ακολουθήσουμε τη νομική οδό για την προστασία τους και για τη διαφύλαξη του κύρους της ΠΕΑΛΣ. 

Ως εκ τούτου, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι στην από 09/09/2020 ανακοίνωσή μας ο κ. Φύκας δε "φέρεται" όπως αναφέρεται να έχει διαγραφεί, έχει διαγραφεί από μέλος της ΠΕΑΛΣ, με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. κατά τη διάρκεια διεξαγωγής Συμβουλίου στο οποίο ήταν παρόν.

Το γεγονός ότι στην εν λόγω επιστολή δηλώνεται έκπληξη, αγανάκτηση αλλά και λύπη για τις πρακτικές, που υποτίθεται, κατά την επιστολή, χρησιμοποίησε η πλειοψηφία του Δ.Σ. ΠΕΑΛΣ, θα μπορούσε να προκαλεί έκπληξη σε εμάς, αλλά είναι προφανείς οι λόγοι που αυτό γίνεται και εντάσσονται σε μια πάγια τακτική στο πλαίσιο της στείρας αντιπολίτευσης που ασκείται σε βάρος μας σχεδόν 6 χρόνια.

Σε ότι αφορά τη "συνοπτική διαδικασία αόριστων και απροσδιόριστων κατηγοριών, χωρίς καμία τεκμηρίωση, χωρίς καμία αναφορά και παραπομπή σε γεγονότα και πράξεις", όπως αναφέρονται στην εν λόγω επιστολή, απαντάμε ότι ακολουθήθηκε προβλεπόμενη διαδικασία, προσδιορίστηκε επακριβώς η επιχειρηματολογία της πλειοψηφίας, που οδήγησε στην απόφαση διαγραφής του κ. Φύκα από μέλος της ΠΕΑΛΣ και τεκμηριώθηκε με παραπομπή σε γεγονότα και πράξεις.

Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό ότι προσπαθήσαμε "μάταια να προσδώσουμε ένα πέπλο νομιμότητας σε ειλημμένες αποφάσεις" προφανώς υπάρχει σύγχυση του τι σημαίνει νομιμότητα και τι σημαίνει πλειοψηφία και δημοκρατική διαδικασία στη λήψη μιας απόφασης και καταστατικής διαδικασίας.

Το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζεται και δεν γίνεται αποδεκτή η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. και ότι θεωρείται ότι παραβιάζει το Καταστατικό της ΠΕΑΛΣ είναι άποψη, που εντάσσεται στο πλαίσιο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.

Η δημόσια τοποθέτηση προς τα μέλη ψευδώς και η προσπάθεια παραπλάνησης των μελών μας και της κοινής γνώμης και η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων περί αποβολής από την ΠΕΑΛΣ και για παύση μέλους του Δ.Σ. από την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ, πράγμα που ουδέποτε έγινε, καθώς η αποβολή και η παύση αποτελούν ποινές, επιβάλλονται με συγκεκριμένους λόγους και συγκεκριμένη διαδικασία και την τελική απόφαση έχει η Γενική Συνέλευση και δε μνημονεύεται εσκεμμένα, στο πλαίσιο της παραπλάνησης, ότι το ΔΣ σύμφωνα με το Καταστατικό έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τόσο για την εγγραφή ή όχι ενός μέλους της ΠΕΑΛΣ όσο και για τη διαγραφή ενός μέλους της ΠΕΑΛΣ όταν "παραβιάζει το καταστατικό, απειθαρχεί σε αποφάσεις του Δ.Σ. ή των Γενικών Συνελεύσεων και με συγκεκριμένες πράξεις και δράση του ζημιώνει τα συμφέροντα της Ένωσης" σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. στ. του Καταστατικού σε συνδυασμό με το άρθρο 8 του Καταστατικού περί εγγραφής τακτικών μελών.

Δυστυχώς με την παρούσα επιστολή επιβεβαιωνόμαστε και δικαιωνόμαστε ως Δ.Σ. και ως ΠΕΑΛΣ. Τρανή απόδειξη είναι ότι το Δ.Σ. έλαβε πλειοψηφικά μια απόφαση, προβλεπόμενη στο Καταστατικό, επαρκώς δικαιολογημένη κι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται απειθαρχία στην τήρηση του Καταστατικού, στις αποφάσεις του Δ.Σ. και με τη συγκεκριμένη πράξη και δράση ζημιώνονται και πάλι τα συμφέροντα της Ένωσης.   

Τέλος, ανταποδίδουμε τον καταγγελτικό λόγο της επιστολής προς την πλειοψηφία του Δ.Σ. και χρησιμοποιώντας τα λόγια στην επιστολή, "καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε πρωτόγνωρες ενέργειες, πρακτικές και μεθοδεύσεις που δεν αρμόζουν στο κύρος της ΠΕΑΛΣ και των μελών της Αξιωματικών και δεν έχουν καμία ηθική, συνδικαλιστική και καταστατική νομιμοποίηση" και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων Π. ΠΑΣΣΑΚΟΣ               Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια