Όπως δήλωσε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στις περιοχές αυτές θα εγκατασταθούν 35 υπερσύγχρονα ραντάρ και 26 θερμικές κάμερες.

Στην Κρήτη σύμφωνα με τον αρχηγό του Λιμενικού θα εγκατασταθούν 4 ραντάρ και θερμικές κάμερες σε διάφορα σημεία ώστε να οχυρωθεί καλύτερα ο θαλάσσιος χώρος.

Από αυτές άλλες θα είναι κινούμενες πάνω σε σκάφη και άλλες σε μόνιμη εγκατάσταση κυρίως στα νότια παράλια του νησιού ώστε σε πραγματικό χρόνο να γίνεται επιτήρηση.

Πέραν της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., θα συμβάλλει ενεργά στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και στην πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια του συστήματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2021 και μέχρι το 2022 θα έχουν εγκατασταθεί.

Σύμφωνα με τον κ.Κλιάρη που θα βρίσκεται στο Ηράκλειο αύριο το πρωί,οι μεταναστευτικές ροές τον Σεπτέμβριο έχουν μειωθεί σε ποσοστό 98% σε σχέση με το 2019 και απένειμε τα εύσημα στα στελέχη του λιμενικού και της Κρήτης για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και γενικότερα της ασφάλειας των πολιτών.

Ακούστε τη συνέντευξη του Αρχηγού στο Ράδιο Κρήτη:https://www.ekriti.gr/kriti/arhigos-limenikoy-soma...