Εικόνες θέματος από MichaelJay. Από το Blogger.

Video

News

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Archive

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Breaking

Fashion

News

Food

Sports

Technology

Technology

Featured

Videos

About us

Tags

Follow Us @soratemplates

Tags

Categories

Sponsor

AD BANNER

Recent News

Technology

Pages

Recent

Connect With us

Over 600,000+ Readers Get fresh content from FastBlog

Comments

Facebook

ABOUT AUTHOR

test banner

LATEST POSTS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώστες

ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

images

Διαβάστε ΕΔΩ >>>ολες τις Παρεμβάσεις-Ανακοινώσεις-Επιστολές της ΠΕΑΛΣ

Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών ΛΣ


- Πρόσφατες παρεμβάσεις ΠΕΑΛΣ :


Επομενες ανακοινωσεις >>>....

.

Διαβάστε στο BLOG της ΠΕΑΛΣ "ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΡΟΤΑ":

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Πλακιωτάκης: Το Λιμενικό ενεργεί αποτελεσματικά, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς ΔικαίουΤο σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο του Λιμενικού Σώματος στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέδειξε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στην διάρκεια συνέντευξης του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "Αταίριαστοι".

"Το Λιμενικό Σώμα", υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης, "έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Με αυξημένες περιπολίες, με αυξημένα επιχειρησιακά μέσα αλλά και με αυξημένο ανθρώπινο δυναμικό, οι μεταναστευτικές ροές έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Τον Σεπτέμβριο, η μείωση έφτασε το 98%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και έτσι στα περισσότερα νησιά μας, τους τελευταίους μήνες, δεν έχει φτάσει ούτε ένας πρόσφυγας ή μετανάστης".

Σχετικά με τις εξαγγελίες της Τουρκίας στο κομμάτι της έρευνας και διάσωσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπήρξε κατηγορηματικός: "Αυτό που εξήγγειλε η Τουρκία, για την έρευνα και τη διάσωση, είναι παράνομο. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ και ούτε πρόκειται να εφαρμοστεί.


"Το Λιμενικό Σώμα", τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, "έχει αποδείξει ότι ενεργεί με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με βάση τους κανόνες εμπλοκής στη θάλασσα και με απόλυτη προτεραιότητα στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής".

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στο κομμάτι της Ακτοπλοΐας. "Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία", είπε, "το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσα από ένα συντονισμένο πλαίσιο δράσεων, στήριξε και την Ακτοπλοΐα αλλά και τους ναυτικούς μας. Μέχρι στιγμής έχουμε επιδοτήσει τις ακτοπλοϊκές γραμμές με ποσό 35 εκατ. ευρώ ενώ προσφάτως περάσαμε και νομοθετική ρύθμιση όπου θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε τις γραμμές μέχρι το τέλος του 2020. Παραλλήλως, αυξήσαμε από τα 90 εκατ. στα 130 εκατ. ευρώ το κονδύλι των αγόνων γραμμών. Σε μία ευαίσθητη χρονικά, συγκυρία, για πρώτη φορά στην ιστορία του το Καστελόριζο έχει καθημερινή σύνδεση.

Τέλος, προανήγγειλε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την θαλάσσια νησιωτική πολιτική, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση τις αμέσως επόμενες ημέρες. "Η χώρα μας", επεσήμανε, "θα αποκτήσει επιτέλους πλαίσιο ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής, με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, με σκοπό να στηριχτούν οι νησιώτες για να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο τους".