ΠΕΑΛΣ: Μόνο αυτό δεν είχαμε βιώσει στο Λ.Σ.!!! Να έχουμε Υπουργό και Αρχηγό να φωτίζουν το τούνελ ... και εξαιτίας κάποιων "λίγων" συνδικαλιστών, υπηρεσιακών παραγόντων, να πηγαίνουμε όλοι ανάποδα. ΤΑΛΣ ... "μηδέν εις το πηλίκον"

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΑΛΣ 16-17/10 ΧΑΝΙΑ

14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΑΛΣ-XANIA - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: Μόνο αυτό δεν είχαμε βιώσει στο Λ.Σ.!!! Να έχουμε Υπουργό και Αρχηγό να φωτίζουν το τούνελ ... και εξαιτίας κάποιων "λίγων" συνδικαλιστών, υπηρεσιακών παραγόντων, να πηγαίνουμε όλοι ανάποδα. ΤΑΛΣ ... "μηδέν εις το πηλίκον"
Πειραιάς, 03-12-2020
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/92/20

ΠΡΟΣ:
 

- ΠΡΟΕΔΡΟ και  ΔΣ ΤΑΛΣ
- ΤΑΛΣ

 
ΚΟΙΝ.:

- Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ι.
- κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.Τ
- κ. Α΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
- κ. ΓΕΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ.
- Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
- Μέλη ΠΕΑΛΣ


ΣΧΕΤ.:
α) Η αριθμ. πρωτ.: 2822.30-2/63841/2020/30-09-2020 απόφαση Συγκρότησης του Δ.Σ. ΤΑΛΣ
β) Το αριθμ. πρωτ. Φ.200/Ε/81/20/07-10-2020 Έγγραφο ΠΕΑΛΣ
γ) Η αριθμ. πρωτ. 969/2020/30-11-2020 Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δ.Σ. ΤΑΛΣ


Με αφορμή τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΛΣ και σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών, υπενθυμίζουμε τη μη συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΕΑΛΣ στο ΔΣ του ΤΑΛΣ μετά από την, εν είδη μομφής, τοποθέτηση στο ΔΣ του ΤΑΛΣ από τον εκπρόσωπο της ΠΟΕΠΛΣ κ. Κωστάκη και από τον Τμηματάρχη ΤΑΛΣ Πλωτάρχη ΛΣ Φύκα Γ. (μέλος Δ.Σ. ΠΕΑΛΣ), περί νομιμότητας ή μη, της με απόφαση του ΔΣ, συμμετοχής των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. στο ΔΣ ΤΑΛΣ, κ. Μαραγκού Γ. Γ.Γ ΠΕΑΛΣ και κ. Βαλεργάκη Ε. Ταμία ΠΕΑΛΣ, χωρίς να έχει προηγηθεί Γενική Συνέλευση της ΠΕΑΛΣ, παρότι ήταν γνωστό στο Δ.Σ. του ΤΑΛΣ και στους προαναφερθέντες ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του COVID 19 δεν δύναται να πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις.

Πέραν των ανωτέρω, ήταν γνωστό ότι η ΠΕΑΛΣ είχε καταθέσει και αναμένεται να συμπεριληφθεί σε νόμο πρόταση τροποποίησης της ισχύουσας διάταξης του ν.4504/17, η οποία είχε πραγματικό στόχο να μας αποκλείσει, ώστε η απόφαση ορισμού εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων στα Πειθαρχικά συμβούλια και στο Δ.Σ. του ΤΑΛΣ, να λαμβάνεται από το εκάστοτε Δ.Σ. (ΠΟΕΠΛΣ - ΠΕΑΛΣ).

Αν και έχουμε τοποθετηθεί επ' αυτού επαναλαμβάνουμε ότι η με έντεχνο τρόπο - τακτικές προηγούμενης 5ετίας «αποβολή μας» από το ΔΣ του ΤΑΛΣ, δηλαδή τον κουμπαρά μας, με πρωτεργάτες τον εκπρόσωπο της ΠΟΕΠΛΣ κ. Κωστάκη και δυστυχώς και τον Τμηματάρχη ΤΑΛΣ Πλωτάρχη ΛΣ Φύκα Γ., μέλος τότε του Δ.Σ. ΠΕΑΛΣ, βάλλει κατά της ΠΕΑΛΣ, κατά των εκπροσώπων της ΠΕΑΛΣ στο Δ.Σ. ΤΑΛΣ και κυρίως κατά του συνόλου των μελών της ΠΕΑΛΣ, ενώ είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί θεσμική συνδικαλιστική εκτροπή, είχε στόχο τη μη συμμετοχή μας και φίμωση μας, είχε στόχο να πνίξει τα αιτήματα-προτάσεις μας για την οικονομική ανακούφιση του προσωπικού όλων των βαθμίδων ε.ε και ε.α. αλλά και την αναβάθμιση του ΤΑΛΣ. 

Δυστυχώς και σε αυτό το ζήτημα, ενώ διαπιστώνουμε θετικές προθέσεις και πρωτοβουλίες της νέας πολιτικής ηγεσίας και το έκδηλο ενδιαφέρον του Αρχηγού Λ.Σ. για τα στελέχη ΛΣ, κάποιους δεν τους αγγίζει ούτε η διαφορετική από αυτούς προσέγγιση των καταστάσεων από τη νέα πολιτική-στρατιωτική - συνδικαλιστικοί ηγεσία, εξακολουθούν να λειτουργούν ως τροχοπέδη, καμιά αυτοκριτική, καμιά υποχώρηση, καμιά προσπάθεια για εποικοδομητικό διάλογο, καμιά προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα. 

Από πλευράς μας επιμένουμε ότι προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι η πραγματική και έμπρακτη προσφορά μας στην οικονομική ανακούφιση των συναδέλφων και των οικογενειών τους και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, που μπορεί να φαίνονται ωραία, αλλά πολύ γρήγορα σβήνουν ή δημιουργούν άλλα προβλήματα και η εξυπηρέτηση των συναδέλφων και όχι των μικροσυνδικαλιστικών συμφερόντων και η θυσία αυτών και του ταμείου μας για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και οραμάτων.

Αποτέλεσμα - Επιβεβαίωση των ανωτέρω αποτελούν:

- το ΤΑΛΣ εξακολουθεί να μη λειτουργεί και να μην αντιμετωπίζεται, ακόμα και εκ των έσω του, στη λογική του στόχου και του σκοπού του και στη λογική με την οποία αντιμετωπίζουν τα ταμεία τους τα λοιπά Σ.Α., δηλαδή ως ένα "κουμπαρά" για κάθε στέλεχος και την οικογένειά του, 

- η δυσαρέσκεια των ε.ε και των ε.α στελεχών ακόμα και για την οφειλόμενη παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησής τους λόγω της ελλιπούς στελέχωσής του κατά αριθμό υπηρετούντων, βαθμούς και προσόντα, 

- η μη τοποθέτηση μονίμου Διευθυντή ΤΑΛΣ κατάλληλου βαθμού και γνώσεων, 

- η μη στέγαση των υπηρεσιών του σε επαρκή, για τη λειτουργία του χώρο, 

- η μη επαρκής υλικοτεχνική υποδομή του. 

- η απουσία έμπρακτη μέριμνας προκειμένου τα στελέχη ΛΣ ανακουφιστούν οικονομικά, έστω κι από το δικό τους ταμείο (χορήγηση δανείων - προκαταβολών), 

- η εκμετάλλευση του ταμείου για μικροσυνδικαλιστικά συμφέροντα, όπως δηλαδή συμβαίνει και στο ΛΑΠ, 

- η μη τακτοποίηση του ζητήματος που αφορά στη ρύθμιση προκαταβολής έναντι βοηθήματος εφάπαξ από το ΤΑΛΣ με τη συμπλήρωση 25ετίας και εφόσον πληρούνται τα λοιπά κριτήρια που θα καθορισθούν, 

- η απουσία έμπρακτης και επί της ουσίας πρωτοβουλίας - ενέργειας από πλευράς του ΤΑΛΣ για την αμέσως, μετά λίγων ημερών, χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος ή άμεσης καταβολής προκαταβολής αυτού, σε όσους αποστρατεύονται. 

- η απουσία έμπρακτης και επί της ουσίας πρωτοβουλίας - ενέργειας από πλευράς του ΤΑΛΣ για τη συντόμευση του χρονικού διαστήματος χορήγησης της σύνταξής μας παρότι απαιτούνται περί τους 6 μήνες προκειμένου καταβληθεί μηνιαία προκαταβολή αυτής και 3 σχεδόν χρόνια προκειμένου αυτή τους καταβληθεί στο 100%, 

- η απουσία έμπρακτης και επί της ουσίας πρωτοβουλίας - ενέργειας από πλευράς του ΤΑΛΣ να «επωφεληθεί» της έμπρακτης συμβολής της ΠΕΑΛΣ ως οφείλει στον κουμπαρά μας, περί υλοποίησης της πρόθεσής μας να χορηγήσουμε στο ΤΑΛΣ, τον μεγάλου χώρο - γραφείο συσκέψεων της ΠΕΑΛΣ στη 2ας Μεραρχίας με έναν Ηλεκτρονικό υπολογιστή - οθόνη, ένα πολυμηχάνημα, ένα γραφείο μετά των απαιτούμενων καρεκλών, μια ντουλάπα - βιβλιοθήκη, κλιματιστικό, προς την κάλυψη των αναγκών του προσωπικού και του ΤΑΛΣ. 

Σε κάθε περίπτωση κι επειδή θεωρούμε ότι το ΤΑΛΣ αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για τα  ε.ε. και ε.α. στελέχη ΛΣ, η ΠΕΑΛΣ, πέραν της διαγραφής (συμφώνως του αρ. 8 και 10 του καταστατικού της ΠΕΑΛΣ) του κ. ΦΥΚΑ Γ. από μέλος της ΠΕΑΛΣ καθώς παραβίασε το καταστατικό, απειθάρχησε σε αποφάσεις του Δ.Σ. και των Γενικών Συνελεύσεων και με τη δράση του ζημίωσε τα συμφέροντα της Ένωσης, έχοντας έννομο συμφέρον, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της αναφορικά με τη νομιμότητα της συμμετοχής του εκπροσώπου της ΠΟΕΠΛΣ στο Δ.Σ. του ΤΑΛΣ, τη νομιμότητα - διαδικασία των συνεδριάσεων και λήψης αποφάσεων του ΤΑΛΣ χωρίς τη συμμετοχή της ΠΕΑΛΣ. 

Επειδή λοιπόν σχεδόν τέσσερα χρόνια κάποιοι προσπαθούν με τα λόγια, με επιτροπές και συνεδριάσεις, να χτίσουν ανώγεια  και κατώγια, καλούμε τον κ. Υπουργό και τον κ. Αρχηγό ΛΣ να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες ως προς τα παραπάνω αιτήματά μας, κλείνοντας τα αυτιά τους στις διαχρονικές σειρήνες - εισηγητές του συνδικαλισμού και των υπηρεσιακών παραγόντων, που λειτουργούν κατά το δοκούν με δικό τους όραμα και συμφέροντα με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα σε ότι αφορά αλλά εξίσου σοβαρά ζητήματα σχεδόν τέσσερα χρόνια. 

Δεν είναι δυνατόν άλλα να θέλει και να προσπαθεί η πολιτική - στρατιωτική και οι υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις και κάποιοι «λίγοι» να αποτελούν τροχοπέδη ή να γκρεμίζουν θετικές προσπάθειες.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για το Δ.Σ.


        Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ                Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια