ΠΕΑΛΣ: Δεν δεχόμαστε να "πληρώνουν" ... τα στελέχη Λ.Σ. κι όχι οι πραγματικά υπεύθυνοι - Αποδεχόμαστε όλες τις προσφυγές κατά των διαταγών μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: Δεν δεχόμαστε να "πληρώνουν" ... τα στελέχη Λ.Σ. κι όχι οι πραγματικά υπεύθυνοι - Αποδεχόμαστε όλες τις προσφυγές κατά των διαταγών μεταθέσεων του προσωπικού Λ.Σ.Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/95/2020

ΠΡΟΣ:
- Μέλη ΠΕΑΛΣ
- Στελέχη Λ.Σ. μέσω Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
- ΜΜΕ

ΚΟΙΝ.:
- Γρ. κ. ΥΝΑΝΠ
- Γρ.κ. Α.ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
- Γρ. κ. Α΄ ΥΛΣ
- Γρ. κ. Β΄ ΥΛΣ
- Γρ. κ. ΓΕΛΣ
- Συμβούλιο Εξέτασης Προσφυγών

ΘΕΜΑ: Αποδοχή εκ μέρους της ΠΕΑΛΣ του συνόλου των προσφυγών κατά των μεταθέσεων 

Ενημερώνουμε ότι την 28-12-2020 πρόκειται να πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Εξέτασης Προσφυγών κατά των αποφάσεων του Συμβουλίου των τοποθετήσεων - μεταθέσεων έτους 2020. 


Ως Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, έχοντας την ευθύνη εκπροσώπησης των Αξιωματικών ΛΣ, αλλά και ως Αξιωματικοί την ευθύνη των υφισταμένων μας, όλων των βαθμίδων, στελεχών ΛΣ, τα τελευταία 5 χρόνια, αρκετά πριν την έναρξη των Συμβουλίων Τοποθετήσεων - Μεταθέσεων, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης αυτών, αλλά και μετά το πέρας των Συμβουλίων, τοποθετηθήκαμε υπεύθυνα και χωρίς να μας πτοήσει το όποιο κόστος, με γραπτές και προφορικές παρεμβάσεις, ενώ δεν διστάσαμε, όποτε κρίναμε αναγκαίο, να αποχωρήσουμε από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Μεταθέσεων. 


Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η ανταπόκριση - θετική αντιμετώπιση της ΠΕΑΛΣ από τους συναδέλφους όλων των βαθμίδων, απ' όλη την Ελλάδα, ήταν πρωτόγνωρη, πρωτοφανής, μας επιβεβαίωσε, μας έδωσε δύναμη. 


Σήμερα, απόλυτα δικαιωμένοι, αποτελεί για εμάς ελάχιστη υποχρέωσή μας προς τα στελέχη ΛΣ να συνεχίσουμε αυτή τη δυστυχώς σχεδόν μοναχική προσπάθεια κι ως εκ τούτου δηλώνουμε ότι αποδεχόμαστε το σύνολο των προσφυγών (αναστολή - ακύρωση) του προσωπικού Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. κατά των διαταγών τοποθετήσεων και μεταθέσεων.


Κατανοούμε ότι η αποδοχή των προσφυγών των στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., σε συνδυασμό μάλιστα με την "πρωτοτυπία" εκτέλεσης διαταγών μεταθέσεων μετά την παρουσία αντικαταστάτη, θα επιφέρει την αδυναμία εκτέλεσης μεγάλου μέρους των διαταγών μεταθέσεων.


Είναι όμως τουλάχιστον άδικο για τα στελέχη, που έχουν υποβάλει προσφυγή κατά της απόφασης μετάθεσής τους, να προσυπογράψουμε τη μη αποδοχή των δίκαιων προσφυγών τους, καθιστώντας μας έτσι, πέραν άλλων, άδικους, ανακόλουθους και αναξιόπιστους.


Μη θέλοντας να επεκταθούμε περαιτέρω, ολοκληρώνουμε την παρέμβασή μας ευελπιστώντας ότι ο κ. Αρχηγός Λ.Σ., ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Προσφυγών, θα αναλάβει την ευθύνη και το κόστος της αποδοχής των προσφυγών των στελεχών ΛΣ  κατά των μεταθέσεών τους, πράγμα που ευελπιστούμε ότι θα πράξουν και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Προσφυγών, λαμβάνοντας υπόψη του τα παραπάνω, τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις μας, τα παράπονα και την απαισιοδοξία - απογοήτευση  σχεδόν του συνόλου των στελεχών, των οποίων ηγείται και τους λόγους που οδήγησαν στον πρωτοφανή αριθμό των 170 περίπου προσφυγών. 


Παράλληλα δε, ευελπιστούμε ότι ο κ. Υπουργός θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του την απόφαση - προτροπή του συνδικαλιστικού φορέα των Αξιωματικών ΛΣ, να γίνουν αποδέκτες οι προσφυγές των στελεχών ΛΣ κατά μεταθέσεων που προκλήθηκαν εκ των καταστάσεων που διαμορφώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια αναφορικά με το ζήτημα αυτό, από μικροπολιτικά και μικροσυνδικαλιστικά συμφέροντα,  ολιγωρία, λάθη και παραλείψεις κάποιων και για τα οποία δυστυχώς σήμερα, λόγω των ελάχιστων εναπομεινασών παρεμβάσεων της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, εξαιτίας των ανωτέρω και του εκ προοιμίου ναρκοθετημένου πεδίου που κληρονομήσαμε, καλούνται να πληρώνουν όχι οι πραγματικά υπεύθυνου αλλά τα στελέχη.


Για το Δ.Σ.

                   Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας

              Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ         Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια