ΠΕΑΛΣ: Η αποδοχή των προσφυγών των στελεχών αποτελεί άλλη μια έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η επιστροφή στην κανονικότητα παρά τις οποίες δυσκολίες κι όσα κληρονομήσαμε είναι πάνω απ’ όλα. Στόχος τώρα η εκτέλεση των διαταγών μεταθέσεων χωρίς την πρωτοτυπία παρουσίασης αντικαταστάτη.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΑΛΣ 16-17/10 ΧΑΝΙΑ

14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΑΛΣ-XANIA - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: Η αποδοχή των προσφυγών των στελεχών αποτελεί άλλη μια έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η επιστροφή στην κανονικότητα παρά τις οποίες δυσκολίες κι όσα κληρονομήσαμε είναι πάνω απ’ όλα. Στόχος τώρα η εκτέλεση των διαταγών μεταθέσεων χωρίς την πρωτοτυπία παρουσίασης αντικαταστάτη.

 
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/96/2020

ΠΡΟΣ:

- Μέλη ΠΕΑΛΣ

- Στελέχη Λ.Σ. μέσω Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

- ΜΜΕ

 

ΚΟΙΝ.:

- Γρ. κ. ΥΝΑΝΠ

- Γρ.κ. Α.ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

- Γρ. κ. Α΄ ΥΛΣ

- Γρ. κ. Β΄ ΥΛΣ

- Γρ. κ. ΓΕΛΣ

- Συμβούλιο Εξέτασης Προσφυγών


ΘΕΜΑ: Η αποδοχή των προσφυγών των στελεχών αποτελεί άλλη μια έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η επιστροφή στην κανονικότητα παρά τις οποίες δυσκολίες κι όσα κληρονομήσαμε είναι πάνω απ’ όλα.  Στόχος τώρα η εκτέλεση των διαταγών μεταθέσεων χωρίς την πρωτοτυπία παρουσίασης αντικαταστάτη.


Σε συνέχεια της Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/95/2020 ανακοίνωσής μας, με την οποία τοποθετηθήκαμε αναφορικά με την από πλευράς μας αποδοχή όλων των υποβληθεισών προσφυγών κατά μεταθέσεων προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που επρόκειτο να εξεταστούν την 28-12-2020, σας γνωρίζουμε ότι ο κ. Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Πρόεδρος του Συμβουλίου Προσφυγών, και τα μέλη του Συμβουλίου, αφού εξέτασαν την 28-12-2020, 165 προσφυγές στελεχών, αποφάσισαν την αποδοχή 148 εξ αυτών.


Ως ΠΕΑΛΣ, θα το χαρακτηρίζαμε δικαίωση κι επιβεβαίωσή μας. Το χαρακτηρίζουμε όμως ως μία δίκαιη και λογική προσέγγιση κι αποκατάσταση, θα μπορούσαμε να πούμε αυτονόητη για ευνόητους λόγους, για τους οποίους πολλές φορές την τελευταία 5ετία έχουμε τοποθετηθεί σχετικά.


Η παραπάνω εξέλιξη μας ικανοποιεί, ικανοποιεί τα στελέχη που είχαν προσφύγει, ικανοποιεί γενικότερα το περί δικαίου αίσθημα και αποκαθιστά στα μάτια των 7500 στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. την υπόσταση, λειτουργία του ανώτατου θεσμικού οργάνου, του Συμβουλίου Εξέτασης Προσφυγών, την τελευταία δηλαδή ελπίδα κάθε στελέχους, το οποίο τα τελευταία χρόνια φαίνεται να είχε χάσει τον ουσιαστικό του ρόλο από την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπιζόταν το σπουδαίο ζήτημα των μεταθέσεων του προσωπικού.


Αυτή τη φορά θέλουμε να πιστεύουμε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος, ότι όλοι οι διαχρονικά εμπλεκόμενοι έλαβαν το μήνυμά τους και ότι το πέρας του Συμβουλίου Εξέτασης Προσφυγών αποτελεί και τίτλους τέλους στο σίριαλ που διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια στις πλάτες και εις βάρος των στελεχών Λ.Σ., αλλά και του Σώματος, για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών, μικροσυνδικαλιστικών συμφερόντων, ή ως εφαλτήριο για την εξέλιξη υπηρεσιακών παραγόντων, φέροντας αντιμέτωπα τα στελέχη μεταξύ τους, σπείροντας διχόνοια και αντιπαραθέσεις μεταξύ των μετατιθέμενων.


Δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε στο μοναχικό δυστυχώς δρόμο της ειλικρίνειας, σε πνεύμα συνεργασίας και συνεργατικότητας, ανάληψης ευθυνών αλλά και πρωτοβουλιών ανεξαρτήτως κόστους, αλλά και στήριξης των πρωτοβουλιών και ενεργειών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που κατατείνουν στην επαναφορά και διατήρηση της χαμένης κανονικότητας του Λ.Σ., ενός «όρου» που πρώτη η ΠΕΑΛΣ έφερε στο προσκήνιο, αναφερόμενη στους στόχους και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα των δράσεων κι ενεργειών της, ως συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τους Αξιωματικούς ΛΣ, αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη, υφισταμένους μας, για τους οποίους φέρουμε την ευθύνη ως Αξιωματικοί Λ.Σ.


Παράλληλα με την έκφραση ικανοποίησής μας στον κ. Υπουργό και τον κ. Αρχηγό, οφείλουμε, παρότι γνωρίζουμε ότι το περιθώριο ανάληψης πρωτοβουλιών εξαιτίας του εκ προοιμίου ναρκοθετημένου πεδίου που κληρονομήσαμε είναι περιορισμένο, να τους προτρέψουμε να παράσχουν σχετικές οδηγίες για την άμεση επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει, για άγνωστους σε εμάς λόγους, για ένα μεγάλο αριθμό διαταγών μεταθέσεων από την προϋπόθεση παρουσίασης αντικαταστάτη για την εκτέλεσή τους, καθώς είναι άδικο τα στελέχη να τίθενται, ανεξάρτητα αν αυτό αποτελεί αποτέλεσμα τακτικών - πρακτικών που έλαβαν χώρα στο παρελθόν, άλλη μια χρονιά, σε κατάσταση ομηρίας λόγω ανεξαργύρωτων «επιταγών».  


Τέλος, θεωρούμε επιτακτική την άμεση προώθηση του π.δ. μεταθέσεων κι την άμεση εφαρμογή του, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της κατανομής των Οργανικών Θέσεων και νέου καθηκοντολογίου, ώστε να επέλθει στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αλλά και στο Λιμενικό Σώμα, η πολυπόθητη ομαλότητα, κανονικότητα, δικαιοσύνη και σε αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ            Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια