"Ισχυρισμοί - εντολές κ. Π. Κουρουμπλή: -Το ΛΣ ξέρει πολύ καλά  ποια ήταν η υποστήριξη της Κυβέρνησης Σύριζα ......- Λιμενικοί διώκονται και ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ και οι περί αυτών σας λιβανίζει-  αποκαλούν   ναρκοθετημένο πεδίο όσα παραδώσαμε - Υπουργέ βάλτους στη θέση του..."

Παραθέτουμε απόσπασμα δημοσίευσης από το site του syriza.gr μετά την κατά πλειοψηφία ψήφιση του σχεδίου νόμου του ΥΝΑΝΠ για την «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή».: 

syriza.gr: ...........Τέλος ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από συγκεκριμένο συνδικαλιστή του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος όπως είπε, υπονόμευε τις μεταρρυθμίσεις στο Σώμα, να αποδείξει τα λεγόμενά του για «ναρκοπέδιο» που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Επίσης παραθέτουμε απόσπασμα και βίντεο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β2 Δυτικής Αθήνας, Παναγιώτη  Κουρουμπλή, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου:

 ....Και κλείνω, κύριε Πρόεδρε, με κάτι που πραγματικά με άφησε ενεό στη συζήτηση των φορέων. 

Άκουσα έναν συνδικαλιστή του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος κρατούσε ένα μεγάλο λιβανιστήρι -για να μην πω κάτι άλλο χειρότερο- να λέει ότι ξεφύγαμε από το ναρκοπέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Και περίμενα τον κ. Πλακιωτάκη, ως έναν πολιτικό που καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται την αξία της συνέχειας σε αυτήν τη δημοκρατία που ζούμε, να τον βάλει στη θέση του. 

Ήταν πραγματικά μια αθλιότητα εκφράσεων για μια κυβέρνηση, τη στιγμή που ξέρει πολύ καλά το Λιμενικό Σώμα ποια ήταν η υποστήριξή μας.

Ξέρουν πολύ καλά και έτσι αναγκάζομαι να πω ότι ένας από αυτούς που ήθελαν και εμπόδιζαν την καθιέρωση των πανελληνίων εξετάσεων ήταν και ο κ. Μπασιάκος και οι συν αυτό. 

Και αντί να στηρίζει τους συναδέλφους του που διώκονται, έρχεται εδώ να κάνει τον υπερασπιστή της Κυβέρνησης. .........

Π. Κουρουμπλής:  βίντεο