ΠΕΑΛΣ: Έντεχνες "πολεμικές" τακτικές ελέγχου των δράσεών μας, δεν μας πτοούν.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: Έντεχνες "πολεμικές" τακτικές ελέγχου των δράσεών μας, δεν μας πτοούν.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Πειραιάς, 18-01-2021

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/08/2021


Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι την Τρίτη 19-01-2021 είχε προγραμματιστεί συνάντηση της ΠΕΑΛΣ με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κατσαφάδο Κώστα προκειμένου τον καλωσορίσουμε στο Υπουργείο μας και παράλληλα ενημερωθούμε για τις εν εξελίξει αλλά και νέες πρωτοβουλίες του αναφορικά με τον Κλάδο Ελέγχου Πλοίων και τεθούν παράλληλα αιτήματα προς προώθηση – επίλυση που συμπεριλαμβάνονται στο διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΕΑΛΣ και αφορούν τόσο στον Κλάδο όσο και στο προσωπικό που υπηρετεί σε αυτόν.


Επ' ευκαιρία της συναντήσεως, πρόθεση του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος ήταν η πραγματοποίηση συνάντησης με τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και με τον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά και η παράδοση 4000 μασκών υψηλής προστασίας τύπου FFP2, που προμηθεύτηκε η ΠΕΑΛΣ προκειμένου χορηγηθούν στα στελέχη ΛΣ, κυρίως της "πρώτης γραμμής", μέσω της Υπηρεσίας Υγειονομικού, η βοήθεια της οποίας υπήρξε καθοριστική.


Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να αναβάλλουμε την πραγματοποίηση των παραπάνω συναντήσεων και την παράδοση του υγειονομικού υλικού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας έναντι της εμμονής μέρους των διοικούντων, τον τελευταίο κυρίως ενάμιση χρόνο, να ελέγχουν και να απαιτούν εξηγήσεις επί των αιτημάτων χορήγησης συνδικαλιστικών αδειών, κυρίως του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ, παρότι τόσο προφορικά όσο και με την υποβολή των σχετικών εγγράφων, επανειλημμένα, αν και θα 'πρεπε να τους είναι γνωστό, έχουμε διευκρινίσει το πλαίσιο χορήγησης συνδικαλιστικών αδειών για τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ.


Ενδεικτικά, γνωρίζεται ότι ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ έχει λάβει τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική άδεια σε αριθμό ημερών, από τα μέλη του Δ.Σ., ήτοι 8 αποσπασματικά ημέρες και για τις ανάγκες του Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ έχει χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος της κανονικής του άδειας.


Επειδή αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση των αιτημάτων της ΠΕΑΛΣ κι επειδή κάποιοι λειτουργούν έναντι άλλων, με "δύο μέτρα και δύο σταθμά", προφανώς γιατί έτσι τους εξυπηρετεί κι επειδή κάποιοι δίνουν έμφαση στο "ψάξιμο ψύλλων στα άχυρα", κι όχι στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη Λ.Σ., πολλά εκ των οποίων άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και βρίσκονται κρυμμένα - σκεπασμένα κάτω από τα "άχυρα", αποφασίσαμε την παραπάνω δράση εν είδει διαμαρτυρίας.


Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι έχουμε αποδείξει ότι αναλαμβάνουμε πάντα και ευθύνες - πρωτοβουλίες και την ευθύνη και το όποιο τυχόν κόστος μας αναλογεί. 


Τέλος, ενημερώνουμε ότι έντεχνες "πολεμικές" τακτικές ελέγχου των δράσεών μας, δεν μας πτοούν, μας αφήνουν αδιάφορους, έχουμε μάθει να δίνουμε μάχες και δυστυχώς για κάποιους, ευτυχώς για εμάς, πάντα να τις κερδίζουμε...και ο νοών νοείτω.... 


Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ            Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια