(Επιμέλεια Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ Πασσάκος Σπ με πληροφορίες απο το site της Βουλής και διαδίκτυο.) 

Ποιος είναι ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος

Ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, γεννήθηκε στις 29 Μαϊου του 1979 στον Πειραιά και έχει καταγωγή από την Μάνη και την Κάρπαθο. Είναι έγγαμος και έχει  μια κόρη .


Το 2005 -2006 Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

 
Αποφοίτησε ως Οικονομολόγος από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA-Tourism Management.

Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πειραιά με Θέμα: «Οικονομία & Εθνικό Συμφέρον: Ανάλυση των Πολιτικών & Οικονομικών Σχέσεων Ελλάδος – Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας 1995-2008

Διετέλεσε Υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

 Το Μάρτιο του 2007 δημιούργησε  Λογιστικό Γραφείο στον Πειραιά.

Σεμινάρια /Συνέδρια
 - Ελληνική Εξωτερική Πολιτική. Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής.
 - Επαγγέλματα που σχετίζονται με τα χρηματοοικονομικά προϊόντα και οι Διαδικασίες της πιστοποίησής τους, Χρηματιστήριο Άξιων Αθηνών.
 - Lloyd’s Ασφαλίσεις - Ναυτασφαλίσεις με φόντο την Ελληνική Ναυτιλία.
 - Επιχειρηματική Ηθική και Διεθνείς Επιχειρήσεις. S.I.B.
 - Απειλές και προκλήσεις σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές οικονομικό Περιβάλλον. ΦΑΣΜΑ Α.Χ.Ε.Π.Υ.Ε. 
 - Επαγγελματικές προοπτικές και η εξέλιξη της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στο σύγχρονο ελληνικό Επιχειρείν. Ε.Ε.Δ.Ε. - M.B.A.-T.Q.M. Πανεπιστημίου Πειραιώς.
 - 1ο Διαπανεπιστημιακό Συνέδριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Ε.Ε.Δ.Ε.
 

Πολιτική δραστηριότητα  

-Το 2007 εκλέχτηκε Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ΟΝΝΕΔ. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από το 2010 έως το 2013.
-Από το 2004 και για μια δεκαετία οι συνάδελφοι του οικονομολόγοι, τον εξέλεγαν ανελλιπώς εκπρόσωπό τους στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΣΤΑ).

- Το 2000-2002 και το 2005-2006 διετέλεσε μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιά.

- Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου «Ο Πλάτων».

- Πρόεδρος του Συλλόγου «Πολίτες σε Δράση για τον Πειραιά & τα Νησιά».

- Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

- Το 2002, σε ηλικία 23 ετών, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Κερατσίνι.

- Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2009 ήταν Υπ. Βουλευτής Ά Πειραιώς και Νήσων με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. (‘Α επιλαχών Βουλευτής με 11.000 σταυρούς προτίμησης).

- Την περίοδο 2006-2010 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά ξεπερνώντας τις 25.000 ψήφους.

- Την περίοδο 2002-2006 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κερατσινίου με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

- Την περίοδο 2007-2010 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ  Πρόεδρος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Πειραιά.

- Από το Μάρτιο του 2006 έως το Σεπτέμβρη του 2007 εργάστηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ως επιστημονικός Συνεργάτης και Σύμβουλος του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως. 

- Το Σεπτέμβρη του 2007 έως τον Οκτώβρη του 2009 εργάστηκε στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας ως Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος του Ειδικού γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων.


- Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων εξελέγη για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Στις Βουλευτικές Εκλογές του Ιανουαρίου & του Σεπτεμβρίου 2015 εκλέχτηκε πρώτος βουλευτής της ΝΔ στην Α' Πειραιώς & Νήσων.

- Το 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον όρισε αναπληρωτή Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας.

- Στις εκλογές του Ιουλίου 2019, επανεξελέγην πρώτος βουλευτής στην Ά Πειραιώς & Νήσων και τοποθετήθηκε σε Επιτροπές της Βουλής.


- Την 05-01-2021 τοποθετήθηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη ως Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος:

05-01-2021

"Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και την τιμή που δείχνει στο πρόσωπό μου και στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά μας, σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα.

Η Ναυτιλία είναι η σημαία μας στον κόσμο. Είναι μαζί με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, οι πυλώνες για την ανάπτυξή μας. Οι άνθρωποι της ναυτιλίας, οι ναυτικοί και οι νησιώτες μας, αποτελούν το μεγάλο πλούτο της χώρας.

Θα καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις στην συνέχιση της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που γίνεται για να γυρίσει η χώρα σελίδα.
Είμαι σίγουρος ότι με σκληρή δουλειά και με την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί!"

ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΌΝΤΩΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΎ

Την 06-01-2021 ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης καλωσόρισε το νέο υφυπουργό Ναυτιλίας, στο ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ   δηλώνοντας οτι η συνδρομή του θα είναι πολύτιμη»,και με  «γρήγορους ρυθμούς»  «θα συνεχιστούν οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς προστασίας των θαλασσίων συνόρων και στον εκσυχρονισμό του Λιμενικού Σώματος».

«Καλωσόρισες φίλε Κώστα, σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείς στην εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος εξέφρασε και ο ίδιος τις ευχαριστίες του, προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπό του.
Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι εντός του Ιανουαρίου θα δοθεί στη Βουλή για ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για τη νέα νησιωτική πολιτική, το οποίο χαρακτήρισε στρατηγική μεταρρύθμιση για να αντιμετωπιστούν τα θέματα της νησιωτικότητας.

«Θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της ακτοπλοΐας, των ναυτικών, του θαλασσίου τουρισμού, της αξιοποίησης των Λιμένων- όπου έχουμε πολλά και εντυπωσιακά αποτελέσματα- και βεβαίως, στα θέματα της ενίσχυσης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, μίας στρατηγικής σημασίας μεταρρύθμιση που ετοιμάζουμε εντός του έτους».

Από πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κωνσταντίνος Κατσαφάδος αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Ναυτιλίας δήλωσε :''Αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σε ένα υπουργείο του Πειραιά, εφόσον είμαι και βουλευτής που εκλέγομαι στη Α΄Πειραιώς και Νήσων. Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα να γίνομαι και εγώ ένα κομμάτι αυτής της μεγάλης προσπάθειας για τη μεγάλη μεταρρυθμιστική πορεία, η οποία έχει ξεκινήσει για τη χώρα», δήλωσε ο κ. Κατσαφάδος.

Τόνισε επίσης ότι με μεγάλη χαρά βρίσκεταιδίπλα σε έναν πολύ καλό φίλο, έναν πολύ άξιο υπουργό τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσουμε με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς να αναδείξουμε αυτό τον μεγάλο πλούτο που έχει η χώρα μας και δεν είναι άλλος από τη ναυτιλία, τους ναυτικούς μας και τους νησιώτες μας. Είμαι αισιόδοξος ότι το 2021 θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά και για τη ναυτιλία και για την πατρίδα μας», τόνισε ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας