ΠΕΑΛΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ (ΠΕΑΛΣ) 

 Πειραιάς 06-01-2021
Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/01/2021

ΘΕΜΑ: "ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ ΝΕΟ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟ "

Κύριε Υφυπουργέ, 

Ως Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας ως Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αρμόδιος για θέματα κλάδου πλοίων, σας εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε. 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ήθος σας, η πείρα σας και η μακρόχρονη συμβολή σας στην χώρα, αποτελούν εχέγγυα και τις κατάλληλες προϋποθέσεις που θα συμβάλουν ώστε με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς να συνεχιστούν οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς προστασίας των θαλασσίων συνόρων, του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του Λιμενικού Σώματος, στην ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των νησιωτών μας, στην ενίσχυση της ακτοπλοΐας, των ναυτικών μας, του θαλασσίου τουρισμού, της αξιοποίησης των Λιμένων ,στην ενίσχυση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης , στην ασφάλεια πλοίων και που αποτελούν ζητήματα που εντάσσονται στο πλαίσιο της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που προωθεί η Κυβέρνηση και τα οποία δυστυχώς τα προηγούμενα πέντε χρονια βυθίστηκαν στην απαξίωση και εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους .

Η ΠΕΑΛΣ ως θεσμικός φορέας, εκπρόσωπος των διοικούντων του Σώματος, Αξιωματικών του Λ.Σ¬ΕΛ.ΑΚΤ., σεβόμενη τα μέλη της και την ευθύνη που φέρουν οι Αξιωματικοί έναντι των υφισταμένων τους συναδέλφων τους, τη δομή και το Στρατιωτικό χαρακτήρα του ΛΣ, τα έθιμα, τις αξίες, τις αρχές και τις παραδόσεις του Λ.Σ. αλλά και το διαχρονικό έργο και την προσφορά του ΛΣ και των στελεχών ΛΣ όλων των κατηγοριών, αγωνίζεται ,με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων του οργανισμού που υπηρετούμε και των στελεχών του ΛΣ χωρίς να παραβλέπει το γενικότερο δημόσιο συμφέρον και δρα πάντοτε με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των στελεχών και των οικογενειών τους αλλά , την κατοχύρωση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας στη Χώρας ,  την διατήρηση της ναυτιλίας μας στην πρώτη θέση παγκόσμια .

Να είστε σίγουρος ότι το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του θα συνεχίσουν  να αποτελούν τον άοκνο στυλοβάτη σε κάθε τομέα. . αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας και ότι ως ΠΕΑΛΣ θα είμαστε συμπαραστάτες στις προσπάθειες σας  που θα κατατείνουν προς την κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων μας, την αντιμετώπιση παθογενειών και εκτροπών που κληρονομήσαμε, την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος, την καλυτέρευση της υπηρεσιακής καθημερινότητάς μας και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι Αξιωματικοί, αλλά και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος όλων των βαθμίδων και σε  όλες τις ενέργειές σας που θα έχουν ως γνώμονα  ένα  Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στρατιωτικά συντεταγμένο ΑΣΦΑΛΕΙΑ (δηλαδή ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ) αλλά και ΝΑΥΤΙΛΙΑ (δηλαδή ΠΛΟΙΟ – ΝΑΥΤΙΚΟΣ) και ότι οι παρεμβάσεις μας θα είναι μόνο εποικοδομητικές και θα συνοδεύονται από επιχειρήματα και υποβολή σχετικών προτάσεών μας στα πλαίσια του γενικότερου δημόσιου συμφέροντος, πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό στο πρόσωπο σας και στο Αξίωμα που φέρουμε ως Αξιωματικοί ΛΣ αλλά και στα μέλη μας. 

Είμαστε σίγουροι για μια εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία μαζί σας όπως μέχρι σήμερα συμβαίνει και με τον Υπουργό ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ Ι. αλλά και τον Αρχηγό ΛΣ Αντιναύαρχο ΛΣ ΚΛΙΑΡΗ Θ. για την υλοποίηση των επιδιωκόμενων κοινών μας στόχων.

Καλή επιτυχία.

 

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος            Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ            Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια