ΠΕΑΛΣ: Ατόπημα, άδικη και προσβλητική η προσωπική - υπηρεσιακή αναφορά της ΠΣΥΥΕΝ σε Αξιωματικούς Λ.Σ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: Ατόπημα, άδικη και προσβλητική η προσωπική - υπηρεσιακή αναφορά της ΠΣΥΥΕΝ σε Αξιωματικούς Λ.Σ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Πειραιάς, 13-02-2021 

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/20/2021

Με αφορμή την από 12-02-2021 ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου  Εμπορικής Ναυτιλίας, αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε σχετικά δηλώνοντας ότι το συμπέρασμα που  προκύπτει από την εν λόγω ανακοίνωση είναι ότι "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια".

Αναρωτιόμαστε για ποια ακριβώς αντιμετώπισή τους γίνεται μνεία και από ποιους λαμβάνουν ή ενημερώνονται για την εν λόγω αντιμετώπιση οι πολιτικοί υπάλληλοι, που τους δίνεται η δυνατότητα μετάταξής τους στο πλαίσιο της κινητικότητας, που τελικά τους οδηγεί στο να μην επιλέξουν το ΥΝΑΝΠ. 

Απο ποιους και ποια τα δεδομένα από τα οποία τεκμαίρεται ότι πνίγεται μέσα στην αναξιοκρατία η εξέλιξη των υπαλλήλων, που διαθέτουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, ώστε να αναγκάζονται  να φύγουν από το ΥΝΑΝΠ.

Ποιος ο λόγος που η τοποθέτηση Αξιωματικού ΛΣ Τμηματάρχη στο Τμήμα της ΔΟΔ - Δ χρησιμοποιείται ως τρανταχτό αρνητικό παράδειγμα, όταν είναι γνωστό ότι δεν δέχονταν την εν λόγω θέση ευθύνης πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου, παρότι έχουν τα προσόντα που απαιτεί η θέση.

Ατόπημα δε, θεωρούμε την αναφορά στη νέα Τμηματάρχη με ανυπόστατα επιχειρήματα και χαρακτηρισμούς για την συμπεριφορά και την επάρκεια εκτέλεσης των υπηρεσιακών της καθηκόντων.

Δυστυχώς, πέραν των παραπάνω, διαπιστώνουμε, προφανώς σε μια προσπάθεια να δοθεί υπόσταση στα διαλαμβανόμενα στην εν λόγω ανακοίνωση, ότι χρησιμοποιούνται ακόμα και φήμες όπως περί τοποθέτησης Αξιωματικού Λ.Σ. σε θέση που ήδη καλύπτεται από Διευθυντή πολιτικό υπάλληλο, αλλά και άνευ στοιχείων διαπιστώσεις ότι για την κάλυψη θέσης ευθύνης οι πολιτικοί υπάλληλοι, που δήλωσαν υποψηφιότητα, παρότι όπως αναφέρεται δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, έχουν κριθεί ως ανεπαρκείς. 

Μετά τα παραπάνω, οδηγούμαστε, δυστυχώς, στο συμπέρασμα, ότι η εν λόγω ανακοίνωση όχι μόνο δείχνει έλλειψη διάθεσης συνεργασίας, κοινών στόχων και σκοπού, που δεν είναι άλλος από την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, απόδοση άδικων ευθυνών και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, όχι τη ευθύνη των πολιτικών υπαλλήλων τους οποίους σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε την αξιοσημείωτη πορεία τους, αλλά όσο κι αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, ότι αποτελεί μέσο εξυπηρέτησης ίσως μικροπολιτικών και  μικροσυνδικαλιστικών συμφερόντων.

Τέλος, σεβόμαστε τις διεκδικήσεις και την προσπάθεια διατήρησης κεκτημένων της ΠΣΥΥΕΝ, προειδοποιούμε όμως ότι δεν θα επιτρέψουμε ξανά αντίστοιχη προσωπική - υπηρεσιακή αναφορά σε στελέχη Λ.Σ.,  προσφεύγοντας αυτή τη φορά στην δικαιοσύνη. 

Για το Δ.Σ.            

       Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας 

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ                 Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ   

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια