ΠΕΑΛΣ: Ένα ακόμα βήμα μπροστά
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: Ένα ακόμα βήμα μπροστά


Πειραιάς, 02-02-2021

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/14/2021


Σας γνωρίζουμε ότι την 29-01-2021 με τη δημοσίευση του ν.4770/21 ΦΕΚ 15Α «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.» ολοκληρώθηκε άλλη μια θετική νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ι.. στην οποία ρυθμίζονται μεταξύ άλλων και θέματα Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα:

- Οργάνωση και λειτουργία του Λιμεναρχείου Αγίου Όρους (άρθρο 32) 

- Κατάταξη, εκπαίδευση και σίτιση δοκίμων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (άρθρο 34)

- Απαλλαγές σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (άρθρο 35)

- Παιδικοί σταθμοί αρμοδιότητας του ΥΝΑΝΠ - Στέγαση προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (άρθρο 37)

- Οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Παρακολούθησης Αλιείας (άρθρο 46)

- Ίδρυση γραφείων προμηθειών σε οργανικές μονάδες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (άρθρο 40)

- Συμμετοχή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Μόνιμο Σώμα της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (European Border and Coast Guard standing corps) (άρθρο 33)

- Χορήγηση προκαταβολής εξόδων υπεράσπισης στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (άρθρο 31)

Οι ανωτέρω θετικές διατάξεις αποτελούσαν ζητούμενο για το Αρχηγείο Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αλλά και στη διοικητική μέριμνα για τα στελέχη Λ.Σ..

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το άρθρο 31, θυμίζουμε ότι η ΠΕΑΛΣ αποτέλεσε, στο παρελθόν, την πρώτη συνδικαλιστική φωνή στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που έθεσε το ζήτημα της αναγκαιότητας υπεράσπισης των στελεχών, με αφορμή υποθέσεις που προέκυπταν κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπηρετούντων στο ΕΚΣΕΔ, επεκτείνοντας το δίκαιο αυτό αίτημά μας για την κάλυψη του συνόλου των στελεχών Λ.Σ., παρότι τότε χαρακτηριστήκαμε από κάποιους και εκ των έσω του Σώματος, αλλά και από συνδικαλιστικούς φορείς ως λαϊκιστές.

Σήμερα, το τότε αρχικό όραμά μας γίνεται πραγματικότητα κι ως προς αυτό οφείλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας στην πρωτοβουλία του κ. Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου ΛΣ Κλιάρη Θ. αλλά και στον κ. Υπουργό για την υιοθέτησή του.


Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ                 Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια