Ανοίγει ένας επιπλέον θαλάσσιος δρόμος για την Βόνιτσα – Kαταψήφισε η παράταξη Κασόλα

Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και από το Δ.Σ του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Καταφύγιο Τουριστικών σκαφών Βόνιτσας» προϋπολογισμού 3.700.000 € το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020, ΣΑΕΠ 001.

Το έργο θα περιλαμβάνει :

ασφαλή ελλιμενισμό 106 σκαφών αναψυχής, μήκους μέχρι 25 m, με τα εξής χαρακτηριστικά:

– εμβαδό χερσαίας ζώνης 3.905 m2

– εμβαδό θαλάσσιας ζώνης 62.018 m2

– ενίσχυση θωράκισης του υφιστάμενου κυματοθραύστη μήκους περίπου 300 m

– επέκταση παραλιακού κρηπιδώματος σε μήκος 16,70 m

– ράμπα ανέλκυσης/ καθέλκυσης σκαφών

– πόντιση 3 πλωτών προβλητών πρόσδεσης σκαφών και μόνιμα αγκυροβόλια (ρεμέντζα)

– κτιριακές υποδομές 300m2 (κτίριο γραφείων διοίκησης/ αναψυκτηρίου/ χώρων υγιεινής με υπαίθριο χώρο).

– Η/Μ εγκαταστάσεις (υποσταθμός, αντλιοστάσιο κλπ)

– σταθμός καυσίμων και παραλαβής αποβλήτων

– πλήρως διαμορφωμένη χερσαία ζώνη (οδικό δίκτυο, θέσεις στάθμευσης, χώροι πρασίνου, ζώνηπεριπάτου κ.α.). Καθώς και υποστηρικτικά υποέργα.


Το αμέσως επόμενο βήμα, είναι η προγραμματικη σύμβαση να λάβει έγκριση απο το Υπουργείο Ναυτιλίας και να ελεγχθεί απο το ελεγκτικό συνέδριο.

Ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας αισιοδοξεί πως το συγκεκριμένο έργο μπορεί να δημοπρατηθεί και εντός του 2021. Η παράταξη της αντιπολίτευσης του δήμου «Κύμα Αλλαγής» με επικεφαλής τον Αθανάσιο Κασόλα τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στο Δ. Σ του Λιμενικού, καταψήφισε την προγραμματική σύμβαση, αιτιολογώντας την απόφαση αυτή με το σκεπτικό ότι το έργο πρέπει να εκτελεστεί από το Λιμενικό Ταμείο και όχι από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, ενώ η Δημοτική Αρχή τόνισε πως το Λιμενικό Ταμείο δεν μπορεί να εκτελέσει το έργο, αφού δεν διαθέτει ούτε έναν υπάλληλο.

Η παράταξη Συμφωνία Ελπίδας του Δημήτριου Μασούρα υπερψήφισε και στα δύο όργανα την σύμβαση.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που έχει ανάγκη άμεση η Βόνιτσα καθώς θα προσθέσει αξία στην περιοχή, θέσεις εργασίας και θα συμβάλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη.


agrinionews.gr