Έκπληκτα διάβασαν μερικά στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στην πρόσφατη ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ, ότι το εστιατόριο και τα κυλικεία στο Υπουργείο ιδρύθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «…..Πότε θεσμοθετήθηκε η ίδρυση της Λέσχης Λιμενικού Σώματος για την εξυπηρέτηση του προσωπικού Λ.Σ. και την λειτουργία εστιατορίου και κυλικείων…..Στην περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης είναι η απάντηση…» αναφέρεται κατά λέξη στην σχετική ανακοίνωση.

Κάποιοι, που επί χρόνια παίρνουν κάθε πρωί τον διπλό Ελληνικό τους- με την απαίτηση να έχει και πολλές φουσκάλες παρακαλώ για να σκάνε και οι οχτροί- άρχισαν να κοιτάζονται με απορία και να αναρωτιούνται. Καλά ο καφές που παίρναμε τόσα χρόνια δεν ήταν αληθινός;

Αμ και το φαγητό με 2ή 3 ευρώ που το βάζεις;

Ρε λες να μην ήταν πραγματικό και το φαγητό και να το ονειρευόμασταν και αυτό;

Μήπως τελικά οι υπηρετούντες στα κυλικεία ήταν φαντάσματα;

Μάλιστα κάποιοι επίμονοι άρχισαν να ρωτούν τους «παλιούς», αν και εκείνοι έβλεπαν στο Υπουργείο είτε στην Γρηγορίου Λαμπράκη είτε στην Δραπετσώνα στο Κυλικείο και στο εστιατόριο φαντάσματα να σερβίρουν καφέδες στο προσωπικό και φαγητό για τις βάρδιες.

Ίδια η απάντηση. Επί δεκαετίες η ίδια δουλειά γινότανε… Από την δεκαετία του ’70 και βάλε…

Γιατί όλα αυτά;

Αυτό που μάλλον θέλουν να μας πείσουν κάποιοι, πως τα πάντα και όλος ο κόσμος γεννήθηκε με την έλευση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί.

Νομίζουμε ότι, αν κάποιος ανατρέξει στο αρχικό άρθρο 128 παρ. 5 του Κώδικα Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ν. 3079/2002) αλλά και στην μετέπειτα τροποποίησή του με την διάταξη της παρ. 6 του άρθρου 15 του ν. 4058/2012, εύκολα θα διαπιστώσει το νομικό καθεστώς που λειτουργούσε το Κυλικείο και το Εστιατόριο στο ΥΝΑΝΠ, τουλάχιστον από το 2002 μέχρι τις μέρες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρεται στο άρθρο 128 παρ. 5, όπως ισχύει:

" 5. Όπου οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν, δύναται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να ιδρύονται λέσχες (εντευκτήρια), για το προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι οποίες εγκαθίστανται σε οικήματα και εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή σε μισθωμένους για το σκοπό αυτόν, από το Δημόσιο, χώρους. Οι δαπάνες προμήθειας των ειδών εξοπλισμού τους βαρύνουν το Δημόσιο. Οι λέσχες Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. χρησιμοποιούνται ως εστιατόρια, καθώς επίσης και για την κάλυψη ψυχαγωγικών και πολιτιστικών αναγκών του προσωπικού Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Στις λέσχες είναι δυνατόν να λειτουργεί και πρατήριο ειδών -τροφίμων, που είναι απαραίτητα για τις ανάγκες του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Η οργάνωση και η λειτουργία των λεσχών και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια ρυθμίζονται με την απόφαση ίδρυσης τους."

Όπως βλέπετε δεν έχουμε παρθενογένεση, ούτε φαντάσματα.

Τώρα αν ρωτήσει κανείς τι απέδωσε ολόκληρος ντόρος που δημιουργήθηκε (μάλλον από συνδικαλιστικούς ανταγωνισμούς), επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δύσκολα θα λάβει ικανοποιητική απάντηση.

Καθώς φάνηκε, η επίλυση των διαδικαστικής και γραφειοκρατικής φύσεως θεμάτων αναδείχθηκαν ως μείζονα προβλήματα.

Γιατί άλλο πράγμα είναι η για πρώτη φορά λειτουργεία του εστιατορίου και του Κυλικείου και άλλο πράγμα είναι η προσαρμογή της λειτουργίας τους σύμφωνα με νεότερες μνημονιακές διατάξεις, πράγμα που ορθώς και έγινε.

Μην παραβιάζουμε λοιπόν ανοικτές πόρτες.

Άλλωστε η αλήθεια των πραγμάτων αποδίδει δικαιοσύνη προς όλους.

Θαλασσο-ιός
αναδημοσιευμένη απο https://www.limenikanea.gr/gr/parapolitika/oi-auloi-kafedes-sto-upourgeio-nautilias-stin-pro-diakubernisis-suriza-epoxi-23324