ΠΕΑΛΣ: Οι διαφορές μεταξύ συνδικαλιστικών φορέων δεν πρέπει να "θυματοποιούν" τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: Οι διαφορές μεταξύ συνδικαλιστικών φορέων δεν πρέπει να "θυματοποιούν" τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Πειραιάς, 22-04-2021

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/40/2021

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε για άλλη μια φορά μάρτυρες ενός ακόμα "λαϊκού δικαστηρίου" με εκατέρωθεν ανακοινώσεις από δύο Ενώσεις, που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή, διαφορετικών (δυστυχώς βιώνουμε και αυτό στο ΛΣ) Ομοσπονδιών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εν είδει διαγωνισμού για την ανάδειξη νικητή και την κατάκτηση πρωτιάς, θυσιάζοντας στον βωμό του να δικαιολογήσουν την συνδικαλιστική τους υπόσταση, Αξιωματικό Λ.Σ. σε θέση ευθύνης Κεντρικού Λιμενάρχη, χωρίς να έχουν απευθυνθεί πρώτα στις αρμόδιες Υπηρεσίες Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ως οφείλουν.

Επειδή η σιωπή ενδέχεται να εκληφθεί ως αποδοχή ή ανοχή σε τέτοιου είδους πρακτικές σε βάρος Αξιωματικών σε θέση ευθύνης, που έχουν την δυνατότητα εκ της θέσης τους να "απαντήσουν" παρά μόνο όταν κληθούν να απολογηθούν, αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν είναι μόνοι τους.

Προς αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων, η παρέμβασή μας δεν αφορά στο κατά πόσο ο Αξιωματικός ή οι Ομοσπονδίες έχουν δίκιο ή όχι, αλλά στον τρόπο με τον οποίο επιλέγει ένα συνδικαλιστικό όργανο να αντιμετωπίζει ένα στέλεχος Λ.Σ. ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης, προκαθορίζοντας υπαιτιότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ, παράλληλα, η δημόσια τοποθέτηση οποιουδήποτε συνδικαλιστικού φορέα ΛΣ εναντίον στελεχών ΛΣ, δίδει, στο μη εκ του Σώματος κοινό, την εντύπωση της εκ των έσω "φαγωμάρας", η οποία εν τέλει θίγει την εικόνα του Λιμενικού Σώματος.

Για το Δ.Σ.

     Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων              ΜΑΡΑΓΚΟΣ Γεώργιος 
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια