ΠΕΑΛΣ: Διευκρινίσεις για τους εκπροσώπους ΠΕΑΛΣ στο Δ.Σ. ΤΑΛΣ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: Διευκρινίσεις για τους εκπροσώπους ΠΕΑΛΣ στο Δ.Σ. ΤΑΛΣ
Πειραιάς, 22-04-2021

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/39/21


ΠΡΟΣ:

 ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΟΔ/Τμήμα Μισθοδοσίας και Ασφάλισης Προσωπικού


ΚΟΙΝ.:

- Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη

- Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρου

- Πρόεδρο Δ.Σ. ΤΑΛΣ

Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ρεϊζη Δρόσο

- Διευθυντή ΤΑΛΣ

Πλοίαρχο ΛΣ Κοντορουχά Χρήστο

-       Μέλη ΠΕΑΛΣ


 ΣΧΕΤ.:

α) Η Αριθμ. Πρωτ.: 2822,30-2/26627/2021/13-04-2021 Απόφαση Συγκρότησης Δ.Σ. ΤΑΛΣ για τη διετία 2020-2021

β) Το Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/81/20/07-10-2020 έγγραφο ΠΕΑΛΣ


Σε συνέχεια ανωτέρω (α) σχετικού, δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι, για μια ακόμα φορά, να υπενθυμίσουμε (β) σχετικό, σύμφωνα με το οποίο σας είχαμε γνωρίσει ότι, μετά το ζήτημα που τέθηκε από τον Αντιπρόσωπο της ΠΟΕΠΛΣ κ. Κωστάκη και τον Τμηματάρχη ΤΑΛΣ Πλωτάρχη ΛΣ Φύκα Γ., η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος "αποκλείστηκε" από το Δ.Σ. του ΤΑΛΣ, μετά τους ισχυρισμούς των ανωτέρω ότι δεν δύναται να συμμετέχει δια των εκπροσώπων της στο Δ.Σ. ΤΑΛΣ, παρότι κατέστη σαφές από μέρους μας οτι οι διατάξεις για τον περιορισμό διασποράς του COVID  19 δεν επιτρέπουν μέχρι και σήμερα την πραγματοποίησης της προαπαιτούμενη εκ του νόμου Γενικής Συνέλευσης για τον ορισμό των εκπροσώπων μας.

Υπενθυμίζουμε ότι, από πλευράς ΠΕΑΛΣ, έχει κατατεθεί πρόταση τροποποίησης της ισχύουσας διάταξης του ν.4504/17, περί ορισμού εκπροσώπου των συνδικαλιστικών φορέων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Επιπρόσθετα, διαπιστώνουμε ότι ενώ σας είχαμε ενημερώσει, έγκαιρα, πριν την έκδοση της Αριθμ. Πρωτ.: 2822.30-2/63841/2020/30-09-2020 απόφασης συγκρότησης του Δ.Σ. ΤΑΛΣ, την αρμόδια διεύθυνση και το Δ.Σ. ΤΑΛΣ προκειμένου να μην συμπεριληφθούν σε αυτή, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. κ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ Γ. και κ. ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ Ελ., αυτοί μονομερώς συμπεριλήφθηκαν.

Σήμερα, έκπληξη μας προκαλεί η προώθηση προς υπογραφή στον κ. ΥΝΑΝΠ, νέας απόφασης συγκρότησης του Δ.Σ. ΤΑΛΣ, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και πάλι τα ονόματα των δύο μελών του Δ.Σ. ΠΕΑΛΣ, τα οποία δεν προέρχονται από Γενική Συνέλευση και δεν πρότεινε το Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ.

Επειδή αμφιβάλλουμε για τη νομιμότητα των συνεδριάσεων του Δ.Σ. ΤΑΛΣ, χωρίς την προκαθορισμένη εκ του νόμου σύνθεσή του, αλλά και επειδή σχετική μας πρόταση καθορισμού τους από το εκάστοτε Δ.Σ. της ΠΕΑΛΣ, είτε με νομοθετική ρύθμιση, είτε λόγω μέτρων COVID -19, δεν έχει τύχει αποδοχής, αιτούμαστε την ακύρωση ή τροποποίηση της παραπάνω (α) σχετικής απόφασης. 

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οιαδήποτε διευκρίνιση.

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας

Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ      Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια