ΠΕΑΛΣ: Σειρά συναντήσεων ΔΣ ΠΕΑΛΣ με Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία - Κατάθεση Υπομνήματος του Διεκδικητικού Πλαισίου -Διατάξεων ΠΕΑΛΣ .
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: Σειρά συναντήσεων ΔΣ ΠΕΑΛΣ με Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία - Κατάθεση Υπομνήματος του Διεκδικητικού Πλαισίου -Διατάξεων ΠΕΑΛΣ .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ (ΠΕΑΛΣ)

Πειραιάς, 10-06-2021 

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/55/2021


Σας ενημερώνουμε οτι με αφορμή την επικαιροποίηση του Υπομνήματος του Διεκδικητικού Πλαισίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), την Τετάρτη 09-06-2021 το Προεδρείο της ΠΕΑΛΣ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τους κ.κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θ., Α΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Ισάκογλου Ν. και Β΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αλεξανδράκη Γ..

Με τον κ. Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο, η συνάντηση που ειχε ορισθεί την Πέμπτη 10-06-2021 μεταφέρθηκε στην επόμενη εβδομάδα λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, του Προέδρου ΠΕΑΛΣ Πασσάκου Σ . και Αντιπροέδρου Δραμητινού Γ.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ τόνισε οτι ως ΠΕΑΛΣ έχουμε συμβάλει και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, παραμένοντας συμπαραστάτες σε όλες τις προσπάθειες που διαπιστώνουμε απο την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, που κατατείνουν προς την κατεύθυνση του κοινού μας στόχου, δηλαδή, της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Σώματος, της καλυτέρευσης της υπηρεσιακής καθημερινότητας, αλλά και της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι Αξιωματικοί ΛΣ αλλά και τα στελέχη ΛΣ όλων των βαθμίδων, ενω προέβη σε μνεία αναφορικά με την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ προεδρείου ΠΕΑΛΣ και ΠΟΕΠΛΣ, πράγμα που επιβεβαιωνει την προσπάθεια όλων μας ότι αυτή η νέα μέρα και κανονικοτητα για το ΛΣ αποτελεί στόχο όλων μας.

Με αφορμή την αντιμετώπισή μας και την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη μας από ελάχιστα στελέχη ΛΣ, που όμως κατέχουν σημαντικές θέσεις ευθύνης στο ΥΝΑΝΠ, με συμπεριφορές και τακτικές, που βάλλουν την αυτοτέλεια και αυτονομία μας, το κύρος, τον ρόλο μας και κυρίως το όφελος των μελών μας, ξεκαθαρίσαμε οτι η παραπάνω συμβολή μας και συμπαράστασή μας δεν πρέπει να εκλαμβάνεται απο κανέναν ως αδυναμία μας ή ότι είμαστε δεδομένοι και ότι ανεξάρτητα από το κόστος ή τη θέση καθενός θα λειτουργούμε αποδίδοντας, όπου πρέπει,"Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι".

Τέλος, κατατέθηκε επικαιροποιημένο Υπόμνημα του Διεκδικητικού Πλαισίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) (Δείτε εδώ) στο οποίο εμπεριέχονται και διατάξεις προς υιοθέτησή τους στο υπό προώθηση σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ, με το οποίο πέραν της Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας κι εμείς, ως θεσμικός φορέας, εκπρόσωπος των διοικούντων του Σώματος, Αξιωματικών του Λ.Σ¬ΕΛ.ΑΚΤ., σεβόμενοι τα μέλη μας και την ευθύνη που φέρουν ως Αξιωματικοί έναντι των υφισταμένων τους συναδέλφων τους και το διαχρονικό έργο και την προσφορά του ΛΣ και των στελεχών ΛΣ, όλων των κατηγοριών, αλλά και τον ρόλο, τον σκοπό και τις αρμοδιότητες του Λ.Σ., θεωρούμε ότι θα συμβάλλουμε στην διατήρηση και ενίσχυση των βασικών αρχών, που πρέπει να διέπουν το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα στελέχη του, την ιεραρχία μεταξύ στελεχών, την απρόσκοπτη συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοεκτίμηση μεταξύ όλων των στελεχών του ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ., την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών, τη διατήρηση και ενίσχυση του θεσμού του Αρχηγού - Αρχηγείου, που ασκεί τη διοίκηση του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία αποτελούν βασικά εχέγγυα για την επίτευξη του παραπάνω κοινού μας στόχου.

Η ΠΕΑΛΣ θεωρεί επιτυχημένες τις μέχρι σήμερα νομοθετικές πρωτοβουλίες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσιας μας και ευελπιστεί τόσο οτι η αγαστή συνεργασία μας, όσο και οι περαιτέρω νομοθετικές και οχι μόνο πρωτοβουλίες τους, θα συνεχιστούν μελλοντικά και πάντα προς όφελος των στελεχών ΛΣ και του Οργανισμού που υπηρετούμε.

                                                                       Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια