ΠΕΑΛΣ: Αίτημα τήρησης των υφιστάμενων διατάξεων για τις μεταθέσεις σε θέσεις του εξωτερικού
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΕΑΛΣ: Αίτημα τήρησης των υφιστάμενων διατάξεων για τις μεταθέσεις σε θέσεις του εξωτερικού


Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/58/2021


ΠΡΟΣ:

κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντιναύαρχο ΛΣ Κλιάρη Θεόδωρο


ΚΟΙΝ.:

- Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

- Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Κώστα Κατσαφάδο

- Α΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντιναύαρχο ΛΣ Ισάκογλου Ν.

- Β΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αντιναύαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αλεξανδράκη Γ.

- Γενικό Επιθεωρητή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Υποναύαρχο ΛΣ Καραγεώργο Γ.

- ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΚ Δ’

- Μέλη ΠΕΑΛΣ


Κύριε Αρχηγέ,

Με τον ν. 4676/2020  Άρθρο 25 "Μεταθέσεις εξωτερικού", αντικαταστάθηκε  το άρθρο 115 του ν. 4504/2017 (Α΄ 184) "Αξιοποίηση Στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και Πολιτικού Προσωπικού σε θέσεις εξωτερικού" και με το π.δ 11/2021 - ΦΕΚ 21/Α/10-2-2021 "Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις του προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής" ρυθμίστηκαν ζητήματα, που άπτονται της εφαρμογής των σχετικών νομοθετημάτων.

Όπως γνωρίζετε, οι Ναυτιλιακοί Ακόλουθοι είναι ένα κεφάλαιο για την εκπροσώπηση της Χώρας στο εξωτερικό, καθώς προσφέρουν σημαντικές και αναγκαίες υπηρεσίες, στο κράτος, στο πλοίο και στον ‘Έλληνα ναυτικό. 

Δυστυχώς, παρά ταύτα, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε διαπιστώσει καμιά πρωτοβουλία αναφορικά με την αντικατάσταση των Αξιωματικών Λ.Σ., που συμπληρώνουν το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα παραμονής τους στις Έδρες Ναυτιλιακών Ακολούθων, που υπηρετούν. 

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μη συμπερίληψη, κατά την ψήφιση του 4504/17, στα κριτήρια επιλογής μεταξύ των Ναυτιλιακών Ακολούθων, του βαθμού - αρχαιότητας των Αξιωματικών, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, ανησυχία, δυσφορία και έντονο προβληματισμό στα ενδιαφερόμενα στελέχη, τόσο για την καθυστέρηση, όσο κυρίως για τους λόγους που έχουν οδηγήσει σε αυτή την καθυστέρηση, αφού πρόκειται για μια διαδικασία, που κάθε βήμα της προβλέπεται ρητά από την υφιστάμενη νομοθεσία. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι να δημιουργούνται κάθε φορά δυσμενείς συζητήσεις επί του θέματος. 

Επιπρόσθετα τονίζουμε ότι οι Αξιωματικοί είναι οικογενειάρχες, που έχουν το δικαίωμα στον προγραμματισμό είτε των επαγγελματικών τους θεμάτων είτε των οικογενειακών τους αναγκών κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Ως εκ τούτου, αναγκαζόμαστε να αιτηθούμε  σε εσάς πλέον, τον Αρχηγό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας σας για την επίσπευση της διαδικασίας των μεταθέσεων σε θέσεις του εξωτερικού και την τήρηση, έστω και αργά, της σχετικής νομοθεσίας.

 

Για το Δ.Σ.

   Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ       Γεώργιος ΜΑΡΑΓΚΟΣ
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια