ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ ΠΛΣ 920 Κ.Λ.ΧΑΝΙΩΝ (φωτο)
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΑΛΣ ΣΤΟ ΠΛΣ 920 Κ.Λ.ΧΑΝΙΩΝ (φωτο)


Ως πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ επισκέφτηκα σήμερα 13/08/2021 το ΠΛΣ 920 μεταφέροντας τις ευχές του ΔΣ  στον Κυβερνήτη και στο πλήρωμα του νέου περιπολικού σκάφους 920 που χτες κατέπλευσε στα Χανια ,μόνιμη έδρα του .

 Το ΠΛΣ 920 στελεχώνεται από 12μελες πλήρωμα με τους οποίους είχα την τιμή ως Κεντρικός Λιμενάρχης Χανίων να συνυπηρετήσω και πρόσφατα να προτείνω ως Διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ /ΚΡΗΤΗΣ , με μακρά και άξια θητεία στα σκάφη/πλοία του ΛΣ , επαγγελματίες και έχει λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση για τον συγκεκριμένο σκάφος .

Ενημέρωσα  το πλήρωμα του ΠΛΣ 920 οτι η επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η οργανική δύναμη του  με τρεις επιπλέον βαθμοφόρους ΛΣ βρίσκεται με εντολή της πολιτικής και στρατιωτικής μας ηγεσιας στις αρμοδιες υπηρεσιες , σε εξέλιξη κι ότι η ΠΕΑΛΣ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια αυτό να γίνει άμεσα και οχι όταν ολοκληρωθούν κ οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες .

 Ίδια δε προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη και για τον καθορισμό θέσης ελλιμενισμού του σκάφους  που  θα πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας σε αυτό και θα ικανοποιεί την ανάγκη παροχής με ρεύμα και νερό καθως η  διαθέσιμη θέση από το Νομαρχιακό Λιμενικό Ταμείο ,το οποίο και συγχαίρουμε για τη συνδρομή του , πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας σε αυτό τους 3 περίπου μήνες της καλοκαιρινής περιόδου .

Τέλος εξέφρασα την  ικανοποίηση της ΠΕΑΛΣ  για τους Βουλευτές της Κυβέρνησης στο ν. Χανίων  και για την πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία μας  αναφορικά με την επιλογή της έδρας του ΠΛΣ 920 στα Χανιά  με γνώμονα το συνεχές εξελισσόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον στα νότια κυρίως θαλάσσια σύνορά μας, την αύξηση της υποχρέωσης συνεχούς αστυνόμευσης – ασφάλειας και προστασίας – φύλαξης αυτών και το συμφέρον του τόπου και όχι με γνώμονα  την ικανοποίηση μικροπολιτικών ή μικροσυνδικαλιστικων συμφερόντων .

Στο πλαίσιο της επίσκεψης παραδόθηκε υγειονομικό υλικό  .

Καλοτάξιδο, καλές θάλασσες και καλή επιτυχία στην αποστολή σας .

13/08/2021 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 

ΠΑΣΣΑΚΟΣ Π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια