ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ (ΠΕΑΛΣ)

Πειραιάς,  30-07-2022 

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/36/2022 

 

Με αφορμή πρόσφατο Δελτίο τύπου της ΠΟΕΠΛΣ.

Καμία  απάντηση δεν οφείλει η ΠΕΑΛΣ στους ανακριτές της ΠΟΕΠΛΣ .

Η ΠΕΑΛΣ θα μπορούσε να παρέχει διευκρινίσεις σε αυτούς που εκδίδουν τις αποφάσεις και ορίζουν τα μέλη του συμβουλίου μεταθέσεων και προσφυγών.

Τα ανακριτικά πρότυπα και οι μέθοδοι που ακολουθεί μερίδα συνδικαλιστών της ΠΟΕΠΛΣ αποσκοπούν στην τρομοκράτηση, τη φίμωση και την κατάπνιξη οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης.

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε πού παραπέμπουν και σε ποιες εποχές αυτές οι συμπεριφορές.

Απλά θα υπενθυμίσουμε ότι τις τακτικές ίδρυσης αντισωματείων, φρόντισαν να τις επισημοποιήσουν οι ίδιοι και κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στις 21/07/2022 με τον κ. ΥΝΑΝΠ.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι κατά τη συμμετοχή μας στα συμβούλια εκπροσωπούμε όλους τους Α/Ξ ΛΣ και όλα τα στελέχη που είναι όχι μόνο της ΠΟΛ αλλά και της ΠΟΕΠΛΣ, τα οποία υφίστανται την άδικη αντιμετώπιση είτε από πλευράς διοίκησης είτε από πλευράς οργανωμένων δήθεν συνδικαλιστικών συμφερόντων που εξυπηρετούν τον παλαιοκομματισμό, τον παραγοντισμό και προσωπικά συμφέροντα.

Δηλώνουμε επίσης ότι εξετάζεται ο τρόπος της εκπροσώπησης όλων αυτών των στελεχών να λάβει  επίσημα και θεσμικό χαρακτήρα.

Οι ένθερμοι υποστηρικτές τις συνδιοίκησης απέτυχαν παταγωδώς με τη συμμετοχή τους στην έκδοση του πδ 11/21 περί μεταθέσεων.

Αρκεί κάποιος να ανατρέξει στην από 21/7/2022 ανακοίνωσή τους με την οποία ομολογούν την αποτυχία τους και ζητούν να επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς μεταθέσεων, συνεπώς δεν δικαιούνται να υψώνουν οποιαδήποτε φωνή σήμερα παρά μόνο οφείλουν δημόσια συγνώμη στα χιλιάδες στελέχη του Λιμενικού σώματος.

Βέβαια αν τόσο πολύ το επιθυμούν, υπάρχει ο κατήφορος της συναλλαγής και των συμψηφισμών. Με το ζόρι, κανείς δεν μπορεί να τους αλλάξει ή να τους εμποδίσει.  

                                                                           Για το Δ.Σ.