NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

Τίμησε την ιστορία μας, το ΛΣ και τους ε.α συναδέλφους μας με την παρουσία τους, πλήθος μελών και προσκεκλημένων στην πίτα της Ε.Α.Α.Λ.Σ..


 Αναδημοσιεύουμε ενημέρωση της Ε.Α.Α.Λ.Σ. που αναρτήθηκε πριν λίγο στην ιστοσελίδα της:

.com/img/a/


Μαζική ήταν η ανταπόκριση των μελών και των προσκεκλημένων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ στην κοπή της Βασιλόπιτας της, που πραγματοποιήθηκε χτες Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στο «αίθριο του 5ου ορόφου» στο κτίριο του ΥΝΑΝΠ/Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στη Δραπετσώνα.

Ένας υπέροχος χώρος-κόσμημα για το Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και για ολάκερη την οικογένεια του Λιμενικού Σώματος, που από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΛΣ ευγενώς διατέθηκε για να φιλοξενήσει τη λαμπρή εκδήλωση της ΕΑΑΛΣ και την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη γενναιόδωρη χειρονομία της καθώς, εμμέσως, αναγνωρίζεται ο σημαίνων ρόλος που η κοινότητα των απόστρατων στελεχών μπορεί να διαδραματίσει στην εξελικτική πορεία του Λιμενικού Σώματος. Μια χειρονομία που επιτρέπει από σήμερα και στο μέλλον η εκδήλωση αυτή να θεωρείται ένα σημαντικό ορόσημο στην 35χρονη ιστορική διαδρομή της Ένωσης και των 5000 μελών της.

Μια παραχώρηση «υψηλού συμβολισμού» κι έντονου συναισθηματισμού για όλους ανεξαιρέτως τους απόστρατους του Σώματος που συμμετείχαν, αφού η συντριπτική πλειοψηφία τους επισκέπτονταν το χώρο για πρώτη φορά στη ζωή τους, καθώς το κτίριο και, ιδίως ο αίθριος χώρος όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή, διαμορφώθηκε όπως είναι σήμερα από το 2005, δηλ. πολύ μετά από την έξοδό τους από την ενεργό υπηρεσία.

Έτσι, για πάρα πολλούς από τους απόστρατους συναδέλφους-μέλη μας, η χθεσινή μέρα ήταν η «ημέρα επιστροφής στο σπίτι τους».

.com/img/a/

.com/img/a/



Μια επάνοδος των αποστράτων στο σπίτι τους, που ευλογήθηκε από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Πειραιά Σεβασμιώτατου κκ. Σεραφείμ, συνοδευόμενου από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θρησκευτικού π. Δημήτριο, πλαισιώθηκε μουσικά από την μπάντα του ΛΣ που διηύθυνε ο μαέστρος και προϊστάμενος της Υπηρεσίας Μουσικής ΛΣ Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Νικ. Μπάνος, υποστηρίχθηκε υλικοτεχνικά, ηλεκτρολογικά και ακουστικά από τα ακούραστα στελέχη της Διεύθυνσης Προσωπικού υπό την άγρυπνη επίβλεψη του Αντιπλοιάρχου ΛΣ κ. Γεωργ. Ελευθεράκη, του Παν. Φράγκου και του Διευθυντή ΔΗΔΕΠ Πλοιάρχου ΛΣ κ. Αντ. Μαχαίρα, καλύφθηκε φωτογραφικά από τους πολύτιμους συνεργάτες του γραφείου τύπου κι ενημέρωσης του ΥΝΑΝΠ υπό τις οδηγίες και κατευθύνσεις των κκ. Γ. Σκορδίλη και Ν. Κοκκάλα και από τον κ. Άρη Γιαννιό και που συνοδεύτηκε με αθρόα προσέλευση σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο των ενστόλων, της πολιτικής, της κεντρικής κυβέρνησης και της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, του εφοπλισμού, της ναυτιλίας, της ναυτεργασίας και πλήθους κόσμου, που για την ασφάλειά τους εργάστηκε πλήθος αφανών στελεχών που εκτελούσαν υπηρεσία (βάρδια) το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 και τους οποίους θερμά ευχαριστούμε για τη συνδρομή τους.

.com/img/a/

.com/img/a/

Θερμά, επίσης, ευχαριστούμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και, που παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά τους, παρευρέθηκαν στην τελετή μας, τους οποίους θα επιχειρήσουμε να παραθέσουμε παρακάτω με την εκ προοιμίου έκκλησή μας για κατανόηση, σε περίπτωση που παραλειφθεί κάποιος από όσους τίμησαν την εκδήλωσή μας με την παρουσία τους:

.com/img/a/

Παρευρέθηκαν οι υφυπουργοί Ναυτιλίας (αρμόδιος για θέματα Κλάδου Πλοίων) και βουλευτής Α’ Πειραιώς, Κώστας Κατσαφάδος, Παιδείας (αρμόδιος για την ανώτατη εκπαίδευση) και βουλευτής Α’ Αθηνών Άγγελος Συρίγος, Μετανάστευσης & Ασύλου (υπεύθυνη για την ένταξη) και βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών Σοφία Βούλτεψη, ο Γ.Γ Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι βουλευτές Α’ Πειραιά Γιάννης ΜελάςΝίκος Μανωλάκος και Θεόδωρος Δρίτσας, Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος και Φωτεινή Μπακαδήμα, Α’ Ανατ. Αττικής Αντώνης Μυλωνάκης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Ευγενία ΜπαρμπαγιάννηΜαίρη ΚουρήΔήμητρα ΑγγελάκηΔήμητρα Νάνου, οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης και Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, οι αντιδήμαρχοι Νίκαιας Δημοσθένης Σταματάτος, Πειραιά Νίκος ΒλαχάκοςΚυριακή ΜπουρδάκουΔημήτρης Καρύδης, και Τάσος Μαρκαριάν.

Από τη στρατιωτική ηγεσία ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ο Αρχηγός ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Α’ υπαρχηγός ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ Ιωάννης Αργυράκης, ο Β’ υπαρχηγός ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ Αλέξανδρος Τσελίκης, ο Γενικός Επιθεωρητής ΛΣ Υποναύαρχος ΛΣ Αριστ. Πανταζόγλου, ο Προϊστάμενοι Κλάδων Υποναύαρχοι ΛΣ Αντ. Μάζης και Δρόσος Ρεΐζης και Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Τρ. Κοντιζάς, ο ΠΕΔΙΛΣ Υποναύαρχος ΛΣ Νικ. Πολέμης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Σπ. Ευαγγελίδης, ο Διευθυντής ΠΘΠ και ΓΓ ΠΕΑΛΣ Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Γ. Μαραγκός, ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου ΥΝΑΝΠ Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Νικ. Λαγκαδιανός, ο Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ελ. Πετρόπουλος, ως επίσης πολλοί ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί!

 Πολλά επίσης ήταν τα μέλη ΕΑΑΛΣ που συμμετείχαν στην εκδήλωση, από τα οποία ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους εκπροσώπους περιφερειακών σωματείων αποστράτων ΛΣ (Αργολίδας και Ν. Πελοποννήσου) ως και πλήθος μελών ΕΑΑΛΣ από άλλες πόλεις της Ελλάδας, που ταξίδεψαν για να είναι παρόντες στη χθεσινή εκδήλωσή μας και να συναντήσουν συναδέλφους τους στην ενέργεια με αυτή την αφορμή.

328133415_1326107917931713_4354306006283233059_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeFkE4vswLkTyEz_OEW4jlEZBi2TFG7Kr1EGLZMUbsqvUYb3ZNi0coFdXHTCh5y0LBw&_nc_ohc=efYqotuVqO0AX_6MvKp&_nc_ht=scontent.fath2-1

.com/img/a/

.com/img/a/


.com/img/a/


Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρόεδρος Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού Αντιναύαρχος εα Ιωάννης Σαμαράς ΠΝ, το μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΝ επίτιμος Υπαρχηγός ΛΣ Ναύαρχος ΛΣ (εα) Θεοδ. Φουστάνος, ο επίτιμος Αρχηγός ΛΣ Ναύαρχος ΛΣ (εα) Αθ. Αθανασόπουλος, ο Πρόεδρος της Λέσχης ΛΣ και επίτιμος Υπαρχηγός ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ (εα) Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο επίτιμος Επιτελάρχης ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ (εα) Δημ. Τσιαδής, ο επίτιμος Υπαρχηγός ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ (εα) Αθ. Ντούνης, ο επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής ΛΣ και Διευθυντής κ. ΥΝΑΝΠ Αντιναύαρχος ΛΣ (εα) Αντ. Βιδάλης, , ο Διευθυντής της Ε.Ε.Ν.Σ. (Committee) Υποναύαρχος ΛΣ (εα) Κων. Αμαραντίδης, ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Αντώνης Στελλιάτος, ο Διευθυντής ΝΕΕ και επίτιμος Υπαρχηγός ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ (εα) Γ. Μπαρκάτσας, ο Διευθυντής ΣΕΕΝ Υπονάυαρχος ΛΣ (εα) Κων. Γκώνιας και εκπρόσωποι ναυτιλιακών και ναυτεργατικών ενώσεων.

.com/img/a/

.com/img/a/


.com/img/a/

.com/img/a/


.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

.com/img/a/

328277207_907592276937518_7250420636348035770_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeHqJnNxGfu_lYGhX_JlTmdu2BrQZ5fOfBvYGtBnl858GylunyCkSJ_6wpPkh7joVc0&_nc_ohc=B5lLTgeGBSIAX-PlYcT&_nc_ht=scontent.fath2-1

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους σας.

Χρόνια πολλά, καλή κι ευλογημένη χρονιά!!!

Και, του χρόνου με υγεία!!!

%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%A3%20final

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια