Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ)
1.
Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λ.Σ. (Hellenic Coastguard Officers'
Union) είναι συνδικαλιστικό όργανο με μέλη της Αξιωματικούς Λιμενικού
Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
2.
Έτος ίδρυσης είναι το 2003. Καλύπτει συνδικαλιστικά τους εν ενεργεία
Αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος στην Ελλάδα, σύμφωνα με το
Καταστατικό της.
3. Τα Όργανα της Ένωσης είναι:
1) Η Γενική Συνέλευση, 2) Το Διοικητικό Συμβούλιο, 3) Η Ελεγκτική Επιτροπή
....Διαβάστε περισσότερα
Σκοποί του Σωματείου είναι:
Η σύσφιξη των συναδελφικών δεσμών, μεταξύ των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ).
Η ανάπτυξη αλληλεγγύης με Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και η επικοινωνία και συνεργασία με ομοειδής φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού.
Η προάσπιση και τόνωση του στρατιωτικού χαρακτήρα, των Αρχών – Αξιών – και Παραδόσεων του Λιμενικού Σώματος.
Η διατήρηση και περαιτέρω προώθηση, της πλήρους και σε όλα τα επίπεδα, εξομοίωσης των Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με τους συναδέλφους τους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η διασφάλιση και ενίσχυση της αποτελεσματικής και αξιοκρατικής λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος, στα πλαίσια των ισχυόντων νόμων και στρατιωτικών κανονισμών.
Η συνεχής αναβάθμιση των, από το Λιμενικό Σώμα, προσφερόμενων προς το κοινωνικό σύνολο υπηρεσιών.
Η βελτίωση των διαδικασιών, μέσων και συνθηκών εργασίας που αφορούν την εκτέλεση της αποστολής και του έργου του Λιμενικού Σώματος συνολικά.
Η προαγωγή και ανύψωση του επαγγελματικού και επιστημονικού επιπέδουτων μελώντης«Πανελλήνιας ΈνωσηςΑξιωματικών Λιμενικού Σώματος».
Η προάσπιση της προσωπικής/επαγγελματικής αξιοπρέπειας και η αναβάθμιση της θέσης και ρόλου του Αξιωματικού Λιμενικού Σώματος, μέσα στον ευρύτερο χώρο Υπηρεσιακής δράσης του και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.
Η σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης και η προβολή του ρόλου του Λιμενικού Σώματος στην ελληνική πραγματικότητα, διαχρονικά.
0 Σχόλια