NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

Μητσοτάκης: Νέο μισθολόγιο Ενόπλων Δυνάμεων από 1/1/2024

μισθολόγιο Ενόπλων Δυνάμεων

www.paralimenikanews.blogspot.com

Μητσοτάκης: Νέο μισθολόγιο Ενόπλων Δυνάμεων από 1/1/2024, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ

Μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι από 1η Ιανουαρίου 2024 θα τεθεί σε ισχύ νέο μισθολόγιο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποιες λεπτομέρειες.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ, λέγοντας ότι πρόκειται για νομοσχέδιο μέριμνας, σε μια ομιλία από την οποία απουσιάζει ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και η πολιτική ηγεσία εκπροσωπείται από τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έχουν ήδη δοθεί οικονομικές ενισχύσεις στα στελέχη, αφήνοντας όλους με το στόμα ανοιχτό από την απορία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύει το ΑΠΕ, είπε:

Εξειδικεύοντας τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο πρωθυπουργός είπε ότι σε ότι αφορά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «στις οικονομικές ενισχύσεις, που έχουν ήδη δοθεί, προστίθενται και η αποζημίωση και στο εξειδικευμένο προσωπικό για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και καταργείται η παλιά παρακράτηση υπέρ των στρατιωτικών».

Ακόμα: «Οι απόφοιτοι ακαδημιών εμπορικού ναυτικού θα μεταφέρονται αυτόματα στο πολεμικό ναυτικό για να υπηρετούν εκεί τη θητεία τους, ενώ και η εθνοφυλακή εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση των μελών της με τις τάξεις της να ανοίγονται και στις γυναίκες. Σύντομα θα καταθέσουμε πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τους ΕΠΟΠ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτές οι παρεμβάσεις καθρεφτίζουν την επιτελική κυβερνητική αντίληψη για τους ένστολους, από την υγεία έως την οικονομική τους ανακούφιση» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Μιλώ για συγκεκριμένες και χειροπιαστές ενέργειες με στόχο τη θωράκιση των αμοιβών τους που βρίσκονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα σχετικά με την αποστολή που επιτελούν.

Αυτή η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη μη φορολόγηση πτητικών και άλλων επιδομάτων.

Εν μέσω των πολλών κρίσεων κάνουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που επιτρέπουν οι αντοχές της χώρας μας. Προσπαθούμε για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι θα υπάρξει αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1/1/24».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια