NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

Εφορευτική Επιτροπή Αρχαιρεσιών ΠΕΑΛΣ: Υπενθύμιση Διεξαγωγής Αρχαιρεσιών ΠΕΑΛΣ 2023 – Επιλογές υποβολής ψήφου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αριθμ. 03/2023


Θέμα:  Υπενθύμιση Διεξαγωγής Αρχαιρεσιών ΠΕΑΛΣ 2023 – Επιλογές υποβολής ψήφου.


Σύμφωνα με το άρθρο 24 του Καταστατικού της ΠΕΑΛΣ, οι Αρχαιρεσίες 2023 για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) - Ελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Π.Ε.Α.Λ.Σ. θα διεξαχθούν, με μυστική ψηφοφορία, παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου, που διορίζεται κατόπιν σχετικού αιτήματος, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, την Παρασκευή 09/06/2023 από ώρας 09:00 έως 16:00, στην πόλη του Πειραιά (κτίριο ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. - Ακτή Βασιλειάδη,  Πύλη Ε1 – Ε2, Γραφείο 18). 


Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το άρθρο 87 του ν. 4808/2021 (ΦΕΚ Α 101/19.06.2021), «Η ψηφοφορία γίνεται είτε διά φυσικής παρουσίας είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, με διασφάλιση και στις δύο περιπτώσεις της ταυτοπροσωπίας των ψηφοφόρων. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις παρέχουν υποχρεωτικά στα μέλη τους τη δυνατότητα ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας με διασφάλιση της μυστικότητας των ψήφων. Σχετικό λογισμικό διατίθεται χωρίς αντάλλαγμα από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η συνδικαλιστική οργάνωση μπορεί να επιλέξει την αξιοποίηση άλλου προγράμματος, υπό την προϋπόθεση ότι διασφαλίζει το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψηφοφορίας».


Ως εκ των ανωτέρω, οι επιλογές υποβολής ψήφου είναι οι εξής:


1) διά φυσικής παρουσίας στο γραφείο της ΠΕΑΛΣ (κτίριο ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. - Ακτή Βασιλειάδη,  Πύλη Ε1 – Ε2, Γραφείο 18)

2) εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικά, μέσω του λογισμικού «ΖΕΥΣ» που διατίθεται μέσω του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Και στις δύο περιπτώσεις διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία των ψηφοφόρων καθώς επίσης το αδιάβλητο κι η μυστικότητα της ψηφοφορίας, ενώ οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν και παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου, που διορίζεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, κατόπιν σχετικού αιτήματος.


Την 06/06/2023 κάθε μέλος της ΠΕΑΛΣ – ψηφοφόρος θα λάβει, στην προσωπική ηλεκτρονική του διεύθυνση @hcg.gr, μήνυμα με το οποίο θα καλείται να ψηφίσει. Για να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο σύστημα «ΖΕΥΣ» χωρίς να απαιτείται πρόσβαση του χρήστη στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, συστήνεται η αποθήκευση του σχετικού μηνύματος σε ασφαλές μέρος (προσωπικός υπολογιστής, USB stick κ.λπ.).


Το εν λόγω μήνυμα θα περιέχει έναν προσωπικό και απόρρητο σύνδεσμο (link) προς τον δικτυακό τόπο του συστήματος «ΖΕΥΣ».


Την 09/06/2023 και από ώρας 09:00 έως 16:00, χρονικό διάστημα που έχει καθοριστεί για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, ο ψηφοφόρος, ακολουθώντας τον σύνδεσμο, θα μπορεί να μεταφερθεί στο «ηλεκτρονικό παραπέτασμα» του συστήματος «ΖΕΥΣ» προκειμένου να συμπληρώσει και να υποβάλλει το ηλεκτρονικό ψηφοδέλτιό του. 


Ο μέγιστος επιτρεπτός αριθμός επιλογών που θα αναγράφεται στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου, είναι 11 για το Διοικητικό Συμβούλιο και 3 για την Ελεγκτική Επιτροπή.


Μετά την επιτυχή καταχώριση της ψήφου, ο ψηφοφόρος θα λάβει στο email του, από το σύστημα «ΖΕΥΣ», ψηφιακή απόδειξη καταχώρισης της ψήφου.


Διευκρινίζεται ότι:

καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, η Εφορευτική Επιτροπή έχει τη δυνατότητα α) αναλυτικής καταγραφής τόσο των ψηφοφόρων που έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, όσο και των ψηφοφόρων που δεν έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, β) εξαίρεσης από την ηλεκτρονική διαδικασία του ψηφοφόρου που θα επιλέξει τη δια φυσικής παρουσίας υποβολή ψήφου. 

μετά το πέρας της προκαθορισμένης ημερομηνίας και ώρας λήξης της ψηφοφορίας, δεν θα είναι δυνατή η υποβολή ψήφων.


Αν κάποιο μέλος της ΠΕΑΛΣ δεν λάβει το εν λόγω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλείται να ενημερώσει σχετικά έως την 07/06/2023 στο peals@hcg.gr.


Για την διευκόλυνση των μελών - ψηφοφόρων θα ακολουθήσει την 06/06/2023 νέα ανακοίνωση με Αναλυτικό Οδηγό Ψηφοφόρου.


Πειραιάς 01/06/2023


Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών 2023


ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ Γεώργιος, Τακτικό Μέλος – Πρόεδρος


ΣΟΥΛΤΟΣ Χρήστος, Τακτικό Μέλος


ΤΣΑΜΗΣ Σωκράτης, Τακτικό Μέλος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια