NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

ΠΕΑΛΣ: Εκφράζουμε την οδύνη μας για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου

 


Πειραιάς, 20-06-2022

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/24/2023


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το νεοσυσταθέν Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, εκφράζει την οδύνη του για το τραγικό ναυάγιο που έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και τη συμπαράστασή του στους διασωθέντες.


Tο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, υπό αντίξοες συνθήκες, με επαγγελματισμό, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, 365 μέρες το χρόνο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, άγρυπνος φρουρός των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας έχοντας ως προμετωπίδα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, σεβόμενο πάντα το Διεθνές Δίκαιο.


Μέσα στο δυναμικά μεταβαλλόμενο και γεωπολιτικά αβέβαιο περιβάλλον που ζούμε, το έργο του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., έχει, διαχρονικά, εντυπωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων αλλά και διεθνώς ως ανθρωπιστικό, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη τις ειδικές μεταναστευτικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει.


Κλείνοντας, ας μην ξεχνάμε ότι οι μνήμες των στελεχών μας που συμμετέχουν σε τέτοια τραγικά περιστατικά και οι τραυματικές εμπειρίες που βιώνουν δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ.


Για το Δ.Σ.

            Ο Πρόεδρος                    Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΡΑΒΑΝΗΣ Γρηγόριος                 ΦΥΚΑΣ Γεώργιος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια