NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

ΠΕΑΛΣ: Συγχαίρουμε τα στελέχη και τις Υπηρεσίες Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τις επιτυχείς επιχειρήσεις εκκένωσης - απεγκλωβισμού στις πρόσφατες πυρκαγιές

 


Αριθμ.Πρωτ.:Φ.100/Α/37/2023

Μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων στα πρόσφατα περιστατικά πυρκαγιών στις οποίες συμμετείχε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και με νωπή δυστυχώς τη μνήμη από την τραγική απώλεια των δύο Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, η ΠΕΑΛΣ συγχαίρει τα πληρώματα των πλωτών και εναέριων επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που συνέδραμαν με κάθε τρόπο στον απεγκλωβισμό χιλιάδων συμπολιτών μας και επισκεπτών ανά τη χώρα, τα στελέχη των οικείων Λιμενικών Αρχών, του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) και την φυσική και πολιτική ηγεσία του Σώματος για τον άρτιο συντονισμό των επιχειρήσεων και την υποδειγματική εφαρμογή των τοπικών σχεδίων έκτακτης ανάγκης.


Με το επίκεντρο της προσοχής όλων στη Ρόδο, (όπου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έλαβε ποτέ χώρα δια θαλάσσης με 3.700 απεγκλωβισμούς), αλλά και στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας και στη Κέρκυρα τα στελέχη του Σώματος υπερέβαλαν εαυτούς, επιχείρησαν υπό αντίξοες συνθήκες και μας έκαναν υπερήφανους, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα αλλά και τον σημαντικό ρόλο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ως βραχίονα του εθνικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την προσήλωση στην ύψιστη αποστολή, εκείνη της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. 


Επίσης, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην καθοριστική συμβολή των τοπικών κοινωνιών (ιδιώτες και επαγγελματίες) και στην αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία που αναπτύχθηκε με το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και να υπενθυμίσουμε τη σπουδαιότητα του θεσμού της Επικουρικής Ακτοφυλακής του ν.4029/2011, που παραμένει κενό γράμμα και δεν έχει ενεργοποιηθεί και αξιοποιηθεί για πάνω από μία δεκαετία.


Κλείνοντας, βέβαιοι ότι τα στελέχη του Σώματος θα ανταποκριθούν και στο μέλλον, όπου και όποτε χρειαστεί, με την ίδια αυταπάρνηση και επαγγελματισμό στις προσδοκίες όλων μας, ζητάμε από την πολιτεία για ακόμα μια φορά την άμεση και έμπρακτη στήριξή της στον αγώνα μας, με την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας.


Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας 

   Γραβάνης Γρηγόριος           Φύκας Γεώργιος 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια