NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

ΠΕΑΛΣ: Στις εργασίες του 2ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου “Kavala International Summer School” για την πολιτική και πολιτισμική σημασία των υδάτων (εγχώριων και διεθνών) η ΠΕΑΛΣ

 



Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/71/2023

Με γνώμονα την προαγωγή και ανύψωση του επαγγελματικού και επιστημονικού επιπέδου των μελών της καθώς και την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του Αξιωματικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μέσα στον χώρο υπηρεσιακής δράσης του αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα, η Π.Ε.Α.Λ.Σ. παραβρέθηκε στις εργασίες του 2ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου “Kavala International Summer School” με θέμα την πολιτική και πολιτισμική σημασία των υδάτων (εγχώριων και διεθνών).

Ο Α' Αντιπρόεδρος κ. Βήχος Ιωάννης, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής, στο πλαίσιο της πολυσχιδούς δράσης και της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ΠΕΑΛΣ, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ρόλο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας εν καιρώ ειρήνης, πάντα με γνώμονα τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά  και τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ.

Το θερινό αυτό σχολείο διοργανώθηκε στη φιλόξενη πόλη της Καβάλας από το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων (FAINST) με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Φρίντριχ Σίλερ της Ιένας (Jena Center for Reconciliation Studies, JCRS) και το American College of Thessaloniki (ACT), ενώ απευθυνόταν κυρίως σε φοιτητές και φοιτήτριες. 

Το “Kavala International Summer School" ξεχωρίζει καθώς συνδυάζει την ακαδημαϊκή θεωρία και τη διπλωματική πρακτική για την ανάλυση πολιτικών και συμπεριφορών που ενθαρρύνουν τη συμφιλίωση, την ανεκτικότητα, την κοινωνική συνοχή και την καλή γειτονία σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο εστιάζοντας στην περιφερειακή συνεργασία και την ανάπτυξη που σχετίζονται με τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές.

Για το Δ.Σ.
         Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
Γραβάνης Γρηγόριος                   Φύκας Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια