NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

ΠΕΑΛΣ: Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Χρήστο

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.200/Ε/92/23


Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Χρήστο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΕΑΛΣ σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.


Από την Π.Ε.Α.Λ.Σ. κατατέθηκε αναλυτικό υπόμνημα με τα ζητήματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τις προτάσεις για την προώθηση ευεργετικών και ευνοϊκών ρυθμίσεων, οι οποίες αποτέλεσαν και τη βάση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την οριστική επίλυσή τους. 


Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς το σύνολο των ζητημάτων που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κ. Υπουργού βρέθηκαν αρχικά τα αιτήματα που αφορούν:


Υπεράσπιση στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώπιον των Ποινικών δικαστηρίων από λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 

Χορήγηση δανείων από το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος 

Έδρες Ναυτιλιακών Ακολούθων (στελέχωση υφιστάμενων, θεσμοθέτηση νέων)

Καθεστώς συνυπηρετήσεων (εντός/εκτός Ελλάδας για συζύγους σε Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή Ε.Δ.&Σ.Α.)

Άδεια άνευ αποδοχών για Διεθνείς Οργανισμούς ενδιαφέροντος Υ.ΝΑ.Ν.Π./Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.


Παράλληλα, με ιδιαίτερη ικανοποίηση δεχτήκαμε τη βούληση του κ. Υπουργού για επανεξέταση των διαδικαστικών κανόνων που διέπουν τις λειτουργίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σκοπό τη θεσμική ενίσχυση και θωράκιση του ίδιου του Υπουργείου και του Αρχηγείου και της αποτελεσματικότητάς τους ενώ επίσης σημαντική αποτελεί και η διαπίστωση για αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πλέγματος προστασίας των Αξιωματικών στο πλαίσιο των θέσεων ευθύνης που αναλαμβάνουν και «αποποινικοποίηση» της επιχειρησιακής ευθύνης, ως κίνητρο για την αυξημένη αποδοτικότητά τους και την ανάληψη των απαιτούμενων πρωτοβουλιών. 


Ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι θα θέτει, χωρίς αιφνιδιασμούς, υπόψη της Π.Ε.Α.Λ.Σ. τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει, στο πλαίσιο της εκατέρωθεν διαβεβαίωσης για μια παραγωγική συνεργασία με γνώμονα τη διευθέτηση ζητημάτων που εκκρεμούν και την προώθηση των απαραίτητων λύσεων. 


Στη συνάντηση παρευρέθη ο Υπασπιστής του κ. Υπουργού Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΡΕΝΤΖΕΠΕΡΗΣ Ιωάννης ενώ εκ μέρους της ΠΕΑΛΣ έδωσαν το "παρών" ο Πρόεδρος ΓΡΑΒΑΝΗΣ Γ., ο Γενικός Γραμματέας ΦΥΚΑΣ Γ., ο Α΄ Αντιπρόεδρος ΒΗΧΟΣ Ι., ο Β' Αντιπρόεδρος ΧΑΒΙΑΡΗΣ Ι., ο Ειδικός Γραμματέας Οργανωτικού ΚΑΝΕΤΗΣ Λ. και η Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών ΛΥΓΚΟΥ Π..


Για το Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας
Γραβάνης Γρηγόριος               Φύκας Γεώργιος






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια