NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

ΠΕΑΛΣ: Ικανοποίηση αιτήματος για συνυπηρέτηση σε θέσεις εξωτερικού (Ναυτιλιακών Ακολούθων / ΜΕΑ) – Τροποποίηση Οργανικής Σύνθεσης / Κατανομής Προσωπικού


Αριθμ. Πρωτ.: 
Φ.100/Α/94/23


Με ικανοποίηση είδαμε την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας αναφορικά με τη συνυπηρέτηση συζύγων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις έδρες Ναυτιλιακών Ακολούθων και τη Μ.Ε.Α., ένα αίτημα αποτυπωμένο στο διεκδικητικό μας πλαίσιο το οποίο πρόσφατα θέσαμε εκ νέου υπόψη της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας η οποία ανταποκρίθηκε στη διευθέτηση του ζητήματος με τη συμπλήρωση - κατόπιν απόφασης του κ. Αρχηγού - του οικείου Κανονισμού και την ενσωμάτωση σχετικής πρόβλεψης για οργανικές θέσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας για τους σκοπούς της συνυπηρέτησης.


Παράλληλα, οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στον Κανονισμό οργανικής σύνθεσης και κατανομής προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις Λιμενικές Αρχές κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, λαμβάνοντας  υπόψη την ενίσχυση υπηρεσιών της 1ης, 3ης και 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., ενώ η αφαίρεση οργανικών θέσεων από τις Υπηρεσίες της 8ης και 9ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. αποτελεί μία ρεαλιστική προσέγγιση που θα οδηγήσει σταδιακά στον απεγκλωβισμό των υπηρετούντων εκεί στελεχών.


Ωστόσο, με δεδομένο ότι η οργανική σύνθεση και η κατανομή του προσωπικού αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το σύστημα των μεταθέσεων/τοποθετήσεων και κατ’ επέκταση για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών και για τις ανάγκες των στελεχών, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο μία εκ βάθρων αναμόρφωση των Κανονισμών κατανομής οργανικών θέσεων, αρχής γενομένης από την πρόβλεψη για ανεξάρτητη/παράλληλη κατανομή των 1.500 επιπλέον οργανικών θέσεων που δόθηκαν με το άρθρο 22 του ν.4676/2020.


Υπενθυμίζουμε και τονίζουμε ότι οι 1.500 αυτές οργανικές θέσεις (εκ των οποίων οι 900 υποχρεωτικά στις 8η – 9η – 6η ΠΕΔΙΛΣ) θα πρέπει να καλύπτονται μόνο με αρχικές τοποθετήσεις και να μην συμπεριλαμβάνονται στο σύστημα τακτικών μεταθέσεων. Εξάλλου η ίδια αιτιολογική έκθεση αναφέρει ρητά:


«Με το άρθρο 22 ορίζεται ότι, αυξάνεται η οργανική δύναμη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.) κατά χίλιες πεντακόσιες (1.500) θέσεις, ώστε από οκτώ χιλιάδες (8.000) θέσεις πλέον να ανέρχεται σε εννέα χιλιάδες πεντακόσιες (9.500) θέσεις. Με τη διάταξη αυτή παρέχεται η δυνατότητα, όταν οι δημοσιονομικές ανάγκες το επιτρέψουν, της σταδιακής διενέργειας πρόσθετων προσλήψεων, με σκοπό την ενίσχυση της οργανικής δύναμης κυρίως των Λιμενικών Αρχών του Ανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων.»


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος         Ο Γενικός Γραμματέας

Γραβάνης Γρηγόριος           Φύκας Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια