NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

Ανοιχτή Επιστολή προς ΥΠΕΘΑ - Άμεση διευθέτηση εκκρεμοτήτων επί αιτήσεων ΒΟΕΑ και δανείων από το ΜΤΝ

 


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ   

                                                                                                              

Πειραιάς, 01-12-2023

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/115/2023


ΠΡΟΣ: 

Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

κ. Δένδια Νικόλαο

ΚΟΙΝ.: 

Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού


Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών και της δυσθυμίας στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος αναφορικά με τη μη χορήγηση των δικαιούμενων Βοηθημάτων Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) καθώς και δανείων από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ).

Δυστυχώς, όπως γνωρίζετε, τα παραπάνω αλλά και μια σειρά από άλλα ζητήματα, που έχουν προκύψει, οφείλονται στη μη έγκαιρη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τη λήξη της θητείας του προηγούμενου, ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023.

Με δεδομένα τα ασφυκτικά περιθώρια, ενόψει λήξης του οικονομικού έτους και λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του ΜΤΝ για την κάλυψη των αναγκών των μετόχων και μερισματούχων του, παρακαλούμε - ζητάμε να εγκύψετε στο θέμα για να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα και να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες (ικανοποίηση αιτήσεων ΒΟΕΑ, δανείων κλπ).

Με αφορμή δε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η ολιγωρία αποδίδεται σε πρόσφατη διάταξη που ρυθμίζει τα προσόντα και τις διαδικασίες επιλογής προσώπων σε Διοικήσεις ΝΠΔΔ, εφόσον αυτό ευσταθεί, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο ν.5062/2023 «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα (…)» δημοσιεύθηκε την 03/11/2023, ημερομηνία σαφώς μεταγενέστερη της λήξης της θητείας του απελθόντος ΔΣ του ΜΤΝ.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε την προαναφερθείσα ολιγωρία αδικαιολόγητη και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν κρύβει σκοπιμότητες και δεν συνδέεται με σενάρια, που διακινούνται όλο και εντονότερα το τελευταίο διάστημα, περί ενοποίησης των μετοχικών ταμείων, η οποία αναμφισβήτητα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το ΜΤΝ.

Τέλος, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι για την ΠΕΑΛΣ και συνολικά για τους μετόχους και μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού, αποτελεί κόκκινη γραμμή κάθε απόπειρα διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού που έχει αντίκρισμα στα δικαιώματα και τις παροχές.

Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΡΑΒΑΝΗΣ Γρηγόριος                   ΦΥΚΑΣ Γεώργιος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια