NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

Συμμετοχή της ΠΕΑΛΣ στη μεγάλη ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σ.Α. και Ε.Δ. #Επικίνδυνο_ΤΩΡΑ {ΦΩΤΟ - VIDEO}

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/123/2023

Στη σκιά του τραγικού θανάτου του 29χρονου δικυκλιστή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, πραγματοποιήθηκε η ένστολη πορεία διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας στην Παλιά Βουλή, στην οποία συμμετείχε η ΠΕΑΛΣ ενισχύοντας τη φωνή διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Σ.Α. και Ε.Δ..

Με κυρίαρχο το αίτημα που καθιστούν επίκαιρο περισσότερο από ποτέ τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, της θεσμοθέτησης της επικινδυνότητας της εργασίας μας, εκφράσαμε την αγωνία όλων για το μέλλον μας, για την επαγγελματική μας υπόσταση, για τις υπηρεσιακές ανεπάρκειες, για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε, για το επίπεδο του παρεχόμενου αγαθό της ασφάλειας, για το επίπεδο ασφαλείας συνολικότερα στη χώρα μας, για την ποιότητα ζωής ημών και των οικογενειών μας.

Στο ψήφισμα που επιδόθηκε ζητήσαμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα:

-τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας, ένα αίτημα διαχρονικό, που επιτέλους πρέπει να λάβει οριστικά τη θετική του απάντηση, ως αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς και των θυσιών του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

-τη θεσμοθέτηση ενός νέου ειδικού μισθολογίου των Σ.Α. και των Ε.Δ., αποκαθιστώντας πλήρως τις μνημονιακές και μη, αδικίες, σε συνέχεια των θετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη νέα Βουλή, αλλά και στη δίκαιη χορήγηση των προβλεπομένων επιδομάτων (παραμεθορίου, δασικό κλπ).

-την αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας.

-την επαναφορά του 13 ου - 14 ου μισθού.

-την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και στην αναπροσαρμογή των οργανογραμμάτων όπου αυτό απαιτείται.

-την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων μέσων, στον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, των υποδομών και των λειτουργιών κρίσιμων φορέων και τομέων δράσεως.

-τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και στην καθιέρωση Ιατρού εργασίας στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επαγγελματικές ασθένειες-απώλειες συναδέλφων μας.

-την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών στον τομέα της Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας, τα προβλήματα του οποίου αγγίζουν και τις δικές μας οικογένειες.

Δουλεύουμε επικίνδυνα και πληρωνόμαστε ανθυγιεινά!!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος         Ο Γενικός Γραμματέας

Γραβάνης Γρηγόριος             Φύκας Γεώργιος















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια