NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

ΠΕΑΛΣ: Ημέρα Εκδήλωσης Τιμής προς το εν αποστρατεία και το εν ενεργεία προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.- Στόχος μας η έμπρακτη και ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς και του έργου των στελεχών χωρίς αντιθεσμικούς αποκλεισμούς

 



Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/23/2024

Σήμερα, 19 Μαρτίου, εορτάζουμε την επίσημη Ημέρα Εκδήλωσης Τιμής προς το εν αποστρατεία και το εν ενεργεία  προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σήμερα, 19 Μαρτίου, τιμούμε την αφοσίωση των στελεχών, γυναικών και αντρών, του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εκφράζουμε τον βαθύτατο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας προς κάθε μια και κάθε έναν ξεχωριστά για το αξιέπαινο έργο και τη διαχρονική τους προσφορά προς την Πατρίδα και την Κοινωνία.

Σήμερα, 19 Μαρτίου, δραττόμεθα της ευκαιρίας για να αναδείξουμε την προστιθέμενη αξία της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και του εν αποστρατεία προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ως το μοναδικό εχέγγυο για τη συνέχιση της ένδοξης και ιστορικής - για πάνω από έναν αιώνα - πορείας του Λιμενικού Σώματος και για τη μεταλαμπάδευση των αξιών και ιδανικών που περνάνε από γενιά σε γενιά Λιμενικών.

Η καθιέρωση της 19ης Μαρτίου ως Ημέρας Εκδήλωσης Τιμής με τον ν.4504/2017 και η ανταπόκριση σε ένα διαχρονικό αίτημα της ΠΕΑΛΣ, μας γέμισε με υπερηφάνεια ενώ, παράλληλα, δημιούργησε την ηθική υποχρέωση στο τότε ΔΣ να συνεισφέρει καθοριστικά, αναλαμβάνοντας σημαντικό μέρος των εξόδων, για τη δημιουργία Μνημείου Πεσόντων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ., η ύπαρξη του οποίου επέτρεψε σήμερα την απόδοση τιμών από τους προσκεκλημένους και παρευρισκόμενους.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Αξιωματικών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά το μέρος που οι σκοποί της ΠΕΑΛΣ το επιτρέπουν αλλά και το επιβάλλουν, αισθανόμαστε την ανάγκη να επικαιροποιήσουμε την ισχυρή ηθική μας δέσμευση απέναντι στους Αξιωματικούς και συνολικά τα στελέχη ότι:

- θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και σταθερά να εργαζόμαστε με στόχο η αποδιδόμενη τιμή να μην περιορίζεται σε συμβολικές ημέρες και εθιμοτυπικές εκδηλώσεις

- θα συνεχίσουμε ενεργά και μεθοδικά να επιδιώκουμε την έμπρακτη και ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς και του έργου των στελεχών και να διεκδικούμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα

- θα συνεχίσουμε να θεωρούμε αυτονόητο ότι οι Αξιωματικοί και συνολικά τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. δικαιούνται να σταδιοδρομούν και να εκπληρώνουν το καθήκον τους σε ένα υπηρεσιακό περιβάλλον που θα εμπνέει αποκλειστικά το αίσθημα της ασφάλειας, των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας, ενώ παράλληλα θα σέβεται την ξεχωριστή προσωπικότητα, τις πολυεπίπεδες ανάγκες και τους πολλαπλούς ρόλους που όλες και όλοι καλούμαστε να επιτελέσουμε.

Κλείνοντας, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την κοινή διαπίστωση, ότι η καθιέρωση της 19ης Μαρτίου ως Ημέρα Τιμής, δυστυχώς, όχι μόνο δεν έχει αρχίσει να εμπεδώνεται στη συνείδηση των συμπολιτών μας και των τοπικών κοινωνιών αλλά ούτε καν στη συνείδηση των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (εν ενεργεία και εν αποστρατεία). 

Δράσεις εξωστρέφειας είναι επιβεβλημένες για το σκοπό αυτό. Δράσεις σε κεντρικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο, μέσω των οικείων Λιμενικών Αρχών, όπως ο ίδιος ο νομοθέτης θέλησε, εξάλλου, όταν καθιέρωνε την εν λόγω Ημέρα Τιμής. Δράσεις οι οποίες θα έχουν στο επίκεντρο και θα προβάλλουν τα ίδια τα στελέχη, άντρες και γυναίκες, του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Δράσεις ανοιχτές και συμμετοχικές, χωρίς αδικαιολόγητους και αντιθεσμικούς επιλεκτικούς αποκλεισμούς θεσμικών εκπροσώπων των τιμώμενων προσώπων.

Για το Δ.Σ.
με θερμές ευχαριστίες και απεριόριστη εκτίμηση για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

           O Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας
Γραβάνης Γρηγόριος                 Φύκας Γεώργιος 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια