NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

Συνάντηση μεικτού κλιμακίου ΠΕΑΛΣ - ΠΟΕΠΛΣ με τον Πρόεδρο του ΜΤΝ


Αριθ. Πρωτ.: Φ.400/A/02/24

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού Αντιναύαρχο (ε.α.) ΠΑΠΠΑ Βελισσάριο ΠΝ πραγματοποίησε μεικτή αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών μας φορέων ΠΟΕΠΛΣ – ΠΕΑΛΣ, τη Τετάρτη 10 Απριλίου, στην έδρα του ΜΤΝ.

Κατά τη συνάντηση, εστιάσαμε στην έντονη ανησυχία των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και τον προβληματισμό που έχει δημιουργηθεί μετά την ενέργεια της ΓΔΟΣΥ του ΥΠΕΘΑ να ζητήσει τη συγκέντρωση και αποστολή για τα Μετοχικά Ταμεία Ναυτικού – Στρατού – Αεροπορίας μεγάλης έκτασης αριθμητικών και οικονομικών στοιχείων, χωρίς καμία επίκληση στον επιδιωκόμενο σκοπό και καμία αναφορά στο διερευνούμενο θέμα. Ενέργεια η οποία εκλήφθηκε από πολλούς συναδέλφους ότι συνδέεται με την διαχρονικά συντηρούμενη ιδέα της ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων.

Εκ μέρους του Προέδρου του ΜΤΝ διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι δεν θα δρομολογηθεί η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων. Δόθηκε, όμως, έμφαση στο ζήτημα των κοινωνικών/ανταποδοτικών πόρων το οποίο απασχολεί έντονα τόσο το Υπουργείο Οικονομικών όσο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σταθερά τα τελευταία έτη, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το ζήτημα αυτό θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σύντομα εκ νέου. 

Από την πλευρά μας, μεταφέραμε επίσης στον Πρόεδρο και σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΜΤΝ μία σειρά από αιτήματα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των οποίων έχουμε γίνει αποδέκτες (ενδεικτικά για επαναφορά  χορήγησης προκαταβολών εφάπαξ βοηθήματος από το ΕΛΟΑΝ, για ελεύθερη επιλογή ή αλλαγή του γονέα που βαρύνεται με την κράτηση υπέρ ΒΟΕΑ, για χορηγούμενα δάνεια κλπ) επί των οποίων μας παρασχέθηκε αναλυτική ενημέρωση και η δέσμευση ότι τα τιθέμενα ζητήματα εξετάζονται πάντοτε με γνώμονα την εξυπηρέτηση των μετόχων και τη διασφάλιση των συμφερόντων του Ταμείου.

Περαιτέρω, καταγράψαμε την αναγκαιότητα για ενίσχυση της εκπροσώπησης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στα όργανα Διοίκησης του ΜΤΝ και ιδίως για συμμετοχή εκπροσώπου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΤΝ.

Με αφορμή την εν λόγω συνάντηση, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι κάθε απόπειρα και σχεδιασμός που οδηγεί σε ανατροπή των ασφαλιστικών μας κεκτημένων μας βρίσκει αδιαπραγμάτευτα απέναντι και δηλώνουμε ετοιμότητα για την ανάληψη κάθε συνδικαλιστικής δράσης που τυχόν απαιτηθεί και δυναμικών παρεμβάσεων.

Παράλληλα, δηλώνουμε εμφατικά ότι μοναδικό εχέγγυο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ασφαλιστικών μας Ταμείων αποτελεί αφενός το υψηλό αίσθημα της αλληλεγγύης των γενεών και ευθύνης απέναντι στη νέα γενιά που έρχεται (και αποτελεί την μοναδική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο) και αφετέρου η αντίληψη και αποδοχή των ορίων που οι ίδιες οι δυνατότητες και αντοχές των Ασφαλιστικών μας Ταμείων, εκ των πραγμάτων, θέτουν.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια