NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

ΠΕΑΛΣ: 'Ενταξη της ΠΕΑΛΣ στο Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας - Αριθμός Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών της ΠΕΑΛΣ 17027


Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/48/2024

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου 2024, ανακοινώνουμε, με ιδιαίτερη χαρά, τη δημιουργία Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών της ΠΕΑΛΣ και την ένταξή του στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ) του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας.

Έτσι, υλοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα πολλών Αξιωματικών, προκειμένου με τη δραστηριοποίηση στον χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας, να αξιοποιηθεί το πλεόνασμα αγάπης και ενσυναίσθησης, που γνωρίζουμε ότι χαρακτηρίζει τα μέλη της Ένωσης, χαρίζοντας ουσιαστικά ζωή μέσα από τη συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία.

Ως Διαχειριστής του Μητρώου της ΠΕΑΛΣ, κατόπιν απόφαση του ΔΣ, έχει οριστεί ο Β΄Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. Χαβιάρης Ιωάννης, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε για κάθε θέμα σχετικό με τη λειτουργία του Μητρώου.

Τα μέλη της ΠΕΑΛΣ μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία αιμοδοσίας των Νοσοκομείων ανά την επικράτεια, αναφέροντας τον αριθμό μητρώου 17027 της ΠΕΑΛΣ. 

Ως ΠΕΑΛΣ, ευθυγραμμιζόμενοι με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, επιλέγουμε να αποφύγουμε τη χρήση του όρου «Τράπεζα Αίματος», καθώς η εν λόγω ορολογία παραπέμπει σε χρηματοπιστωτικές διαδικασίες, δεδομένου ότι με τον όρο τράπεζα διεθνώς εννοείται η υπηρεσία αιμοδοσίας και προκαλείται σύγχυση, όσον αφορά στις αρμοδιότητες. Επιπλέον, όροι που συσχετίζονται με χρηματοπιστωτικές διαδικασίες δε συνάδουν με τη μη αμειβόμενη, εθελοντική αιμοδοσία.

Οι συνάδελφοι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, θα κάνουν χρήση της άδειας αιμοδοσίας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 του Π.Δ. 80/2015 (ΦΕΚ 153 Α’).

Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Γραβάνης Γρηγόριος                    Φύκας Γεώργιος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια