NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

16o ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 


Σε ένα κατάμεστο χώρο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και με αξιοσημείωτη - κατά κοινή ομολογία – επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 16ο Συνέδριο της Π.Ε.Α.Λ.Σ. με κεντρικό σύνθημα «20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΑΛΣ Εμπνεόμαστε από το παρελθόν - Χαράζουμε πορεία για το μέλλον» εχθές 1η Οκτωβρίου 2023 στο Παλαιό Φάληρο.

Πολλές ευχαριστίες πρέπει να αποδοθούν πρωτίστως σε όλα τα μέλη της ΠΕΑΛΣ που τίμησαν με την παρουσία τους το 16ο Συνέδριο και που στηρίζουν τις προσπάθειες και τις δράσεις μας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. ΓΡΑΒΑΝΗΣ Γρηγόριος, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, παρουσίασε αναλυτικά τα σημεία του επικαιροποιημένου διεκδικητικού πλαισίου, τονίζοντας ότι αυτά θα αποτελέσουν τον οδηγό για τη δράση της Ένωσης στο προσεχές διάστημα, ενώ παράλληλα κάλεσε τα μέλη σε μια συνεχή ανατροφοδότηση με ζητήματα που τα απασχολούν στο πλαίσιο της δυναμικής και διαρκούς αλληλεπίδρασης που απαιτείται, με στόχο την προσαρμοστικότητα και ιδίως την αποτελεσματικότητα της ΠΕΑΛΣ.

Με γνώμονα τον επετειακό χαρακτήρα του Συνεδρίου, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΑΛΣ κ. ΦΥΚΑΣ Γεώργιος πραγματοποίησε μία σύντομη ιστορική ανασκόπηση αναφορικά με το πλαίσιο εντός του οποίου “γεννήθηκε” η ΠΕΑΛΣ και ξεκίνησε την συνδικαλιστική της δράση, με ιδιαίτερες αναφορές τόσο στον Σύνδεσμο Αξιωματικών Λ.Σ. (ΣΑΛΣ) – προάγγελο της ΠΕΑΛΣ – καθώς και στα πρόσωπα που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΛΣ αλλά και το σύνολο των διατελεσάντων, μέχρι σήμερα, Προέδρων.

Στο εισαγωγικό μέρος της Ημερίδας ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ εξέθεσε ενώπιον της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας αλλά και των λοιπών παρευρισκομένων, μία σειρά από προβλήματα και ζητήματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και δρομολόγησης λύσεων.

Χαιρετισμό απηύθυναν: ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παππάς Ιωάννης, ο Βουλευτής  Ηλείας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Καλαματιανός Διονύσιος- Χαράλαμπος, ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ κ. Μιχαηλίδης Σταύρος, ο Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος, ο Επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ. ΡΕΝΤΖΕΠΕΡΗΣ Θεόδωρος,  ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γερακαράκος Γρηγόριος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Βέλλιος Ανδρέας, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΥΠΣ κ. Λαυράνος Νικόλαος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ. Τσιάνος Παναγιώτης, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΠΟΜΕΝΣ κ. Ρώτας  Δημήτριος καθώς και ο πατέρας Δημήτριος Ιερέας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκ μέρους του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους: ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παππάς Ιωάννης, ο Πρώην Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ  Βουλευτής  Ηλείας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Καλαματιανός Διονύσιος- Χαράλαμπος, ο Βουλευτής Χίου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κ. Μιχαηλίδης Σταύρος, Αξιωματικός Λ.Σ. (ε.α.), ο  Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Τσελίκης Αλέξανδρος, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος ΛΣ Μάζης Αντώνιος, ο Διευθυντής Κλάδου Γ΄ Υποναύαρχος ΛΣ Σκανδάλης Γεώργιος, η κ. Τζίνα Αδαμοπούλου Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Λιμενικής Πολιτικής Αττικής, ο Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ κ. Γερακαράκος Γρηγόριος, ο Πρόεδρος ΠΟΑΞΙΑ κ. Βέλλιος Ανδρέας, ο Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΥΠΣ κ. Λαυράνος Νικόλαος, ο Πρόεδρος ΠΟΕΠΛΣ κ. Τσιάνος Παναγιώτης, ο Πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ κ. Ρώτας Δημήτριος, ο Πρόεδρος ΕΠΛΣΑΠ κ.  Κουζής Βασίλειος, ο Πρόεδρος ΕΑΑΛΣ κ. Βοϊδονικόλας Σταύρος, ο  Αντιπρόεδρος ΕΑΑΛΣ κ. Καραγεωργόπουλος Ιωάννης, η  Ταμίας ΕΑΑΛΣ κ. Κοντάκου Ελένη, ο  Εκτελεστικός Σύμβουλος ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ Ναύαρχος ΛΣ (ε.α.) Μπούσιος Αθανάσιος, οι Επίτιμοι Αρχηγοί Λιμενικού Σώματος Ναύαρχος ΛΣ (ε.α.) ΡΕΝΤΖΕΠΕΡΗΣ Θεόδωρος, Ναύαρχος ΛΣ (ε.α.) ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος και Ναύαρχος ΛΣ (ε.α.) ΡΑΠΤΗΣ Σταμάτιος, ο Πρόεδρος ΣΕΕΝ κ. Θεοδωράτος Διονύσιος, ο Διευθυντής ΣΕΕΝ κ. Γκώνιας Κωνσταντίνος, Ο Διευθυντής του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  Αντιναύαρχος ΛΣ (ε.α.) Μπαρκάτσας Γεώργιος, ο Πρόεδρος ΜΙΝΟΑΝ LINES  κ. Emanuele G. Grimaldi, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΜΙΝΟΑΝ LINES κ. Σιγάλας Λουκάς, οι κ.κ. Στεφάνου Δημήτριος και Στεφάνου Γεώργιος εφοπλιστές - πλοιοκτήτες GOLDEN STAR FERRIES, o Διευθυντής GOLDEN STAR FERRIES κ. Μάμμης Βασίλειος Αντιναύαρχος ΛΣ (ε.α.) , o πλοιοκτήτης Γαλανός Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος  FOREIGN AFFAIRS INSTITUTE, κ.Λουκάς Κατσώνης, ο π. Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ Μπουρνιάς Βασίλειος Αντιναύαρχος ΛΣ (ε.α.), ο π. Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ κ. Τζιρίτης Δημόκριτος.

Χαιρετισμό απέστειλαν: ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, ο Σεβασµιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, ο επίτιμος Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ Σαϊτάκης Δημήτριος, ο επίτιμος Γενικός Γραμματέας IMO Ευθύμιος Η. Μητροπούλος, ο Προέδρος ΣΕΕΝ κ. Διονύσης Θεοδωράτος

Ιδιαίτερες ευχαριστίες πρέπει να αποδοθούν στον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΠΕΑΛΣ κ. ΒΗΧΟ Ιωάννη αλλά και στην Γραμματεία της ΠΕΑΛΣ κ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ Μαρία οι οποίοι επιφορτίστηκαν με το μεγαλύτερο μέρος της οργανωτικής και λειτουργικής προετοιμασίας του Συνεδρίου - Ημερίδας. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους αξιότιμους συναδέλφους κα ΚΟΛΟΚΥΘΑ Νικολέτα για την παρουσίαση του Συνεδρίου – Ημερίδας, κ. ΓΙΑΝΝΙΟ Αριστείδη για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης και κα ΧΑΛΚΙΑ Δήμητρα για τις υπηρεσίες διερμηνείας στην ιταλική γλώσσα προς τον Πρόεδρο ΜΙΝΟΑΝ LINES κ. Grimaldi.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παράθεση της επετειακής δεξίωσης για την συμπλήρωση των 20 ετών της ΠΕΑΛΣ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια