NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

Γραφείο Θρησκευτικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.: 5ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα από 03 έως 07 Ιανουαρίου 2024

 


Το Γραφείο Θρησκευτικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Check in Greece 

διοργανώνουν από 3 – 7 Ιανουαρίου 2024

5ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Το πρόγραμμα της εκδρομής διαμορφώνεται ως ακολούθως:


1η ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 03.01:


Στις 05:15 π.μ. συγκεντρωνόμαστε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχωρούμε στις 07:45 π.μ. για το Τελ Αβίβ. Άφιξη στις 09:45 π.μ.. Μετά από τις τυπικές διατυπώσεις, αναχωρούμε για την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Λύδδας, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου. Από εκεί θα περάσουμε στην περιοχή της Ορεινής, πατρίδα του Τιμίου Προδρόμου. Αμέσως μετά, κατευθυνόμαστε προς τα Ιεροσόλυμα. Φτάνοντας στην Αγία Πόλη θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και την Ιερά Μονή Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Στάση στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου. Στην συνέχεια θα ανέβουμε στην κορυφή του Όρους των Ελαιών. Εκεί θα έχουμε την ευλογία να επισκεφτούμε τις Ιερές Μονές Γαλιλαίων Ανδρών και Αναλήψεως. Απέναντι από την Μονή της Αναλήψεως είναι το σημείο όπου στάθηκε για τελευταία φορά στην γη ο Κύριος. Ακολουθεί η επίσκεψη στην Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  


2η ΗΜΕΡΑ - ΠΕΜΠΤΗ 04.01


Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ολοήμερο προσκύνημα στην Αγία Πόλης της Ιερουσαλήμ. Προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου και σε όλα τα εντός του Ιερού Ναού παρεκκλήσια, μέσα στα οποία βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος, ο Γολγοθάς και το Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού. Συνεχίζουμε με τα προσκυνήματα της πόλης. Θα περπατήσουμε στην Οδό του Μαρτυρίου, θα δούμε το Πραιτώριο και τον Οίκο των Αγίων Ιωακείμ και Άννης, όπου γεννήθηκε η Παναγία. Βγαίνοντας από τα τείχη της Παλαιάς Πόλης θα κατέβουμε στην Κοιλάδα του Ιωσαφάτ όπου βρίσκεται ο τόπος του λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Αγίου Στεφάνου στην ομώνυμη ιερά μονή. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας στην Γεσθημανή και έπειτα θα περάσουμε δίπλα στον τόπου της Αγωνίας του Χριστού το βράδυ της προδοσίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.



3η ΗΜΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.01


Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περιοχή της Γαλιλαίας. Εκεί θα επισκεφθούμε το Όρος Θαβώρ, όπου πραγματοποιήθηκε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Συνεχίζουμε στη Ναζαρέτ, όπου έλαβε χώρα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και έζησε τα περισσότερα χρόνια της επίγειας βιοτής του ο Κύριος καθώς και στην πόλη της Κανά όπου παρευρέθη σε γάμο και επιτέλεσε το πρώτο Του θαύμα, τη μετατροπή του νερού σε κρασί. Ακολούθως θα μεταβούμε στη λίμνη της Γαλιλαίας και συγκεκριμένα στην Καπερναούμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και ξεκούραση.  


4η ΗΜΕΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 06.01


Μετά το πρωινό μας γεύμα, αναχωρούμε για τη Βηθανία, όπου θα προσκυνήσουμε την Ι.Μ. Μάρθας και Μαρίας. Αμέσως μετά, θα κατευθυνθούμε προς τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη. Η Μονή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας, στο σημείο που υπάρχει το σπήλαιο στο οποίο κρύφτηκε ο Προφήτης Ηλίας διωκόμενος από το βασιλικό ζεύγος Αχάαβ και Ιεζάβελ. Στη συνέχεια θα κατηφορήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, στο σημείο όπου βαπτίστηκε ο Κύριος. Έπειτα θα περάσουμε στην κοντινή πόλη της Ιεριχούς όπου θα ανέβουμε στο Σαραντάριο Όρος. Εκεί μετά την βάπτισή του ο Κύριος έμεινε 40 ημέρες προσευχόμενος και νηστεύοντας πριν ξεκινήσει το ιεραποστολικό Του έργο. Φεύγοντας από την Ιεριχώ θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη. Εκεί, εκτός από το προσκύνημα θα έχουμε χρόνο για ψώνια στην έκθεση της Μονής καθώς και για ξεκούραση. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και ξεκούραση. 


5η ΗΜΕΡΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 07.01


Πρωινό γεύμα και check out. Αναχώρηση για την Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, που βρίσκονται στην έρημο της Ιουδαίας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον λόφο Σιών όπου βρίσκεται ο τάφος του Βασιλέως Δαυίδ, το Υπερώον, και ο οίκος του Ευαγγελιστή Ιωάννου. Στο Υπερώον έλαβε χώρα ο Μυστικός Δείπνος, εκεί είδαν αναστημένο τον Χριστό οι μαθητές Του, εκεί πραγματοποιήθηκε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το σπίτι του Ευαγγελιστή Ιωάννη όπου εκοιμήθει η Παναγία μας. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια αναμνηστικών δώρων στην Παλαιά Πόλη. Το απόγευμα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για επιστροφή στην Αθήνα. Πτήση για Αθήνα στις 20:10 μ.μ.. Άφιξη στην Αθήνα στις 22:20 μ.μ.. 


Περιλαμβάνονται:


        Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Τελ Αβίβ - Αθήνα απευθείας πτήσεις με AEGEAN.

        Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα σε κλιματιζόμενο λεωφορείο.

        Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.

        Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.

        Διαμονή στο ξενοδοχείο Mount David 4* στην Βηθλεέμ.

        Πρωινό και δείπνο σε πλούσιο μπουφέ.

        Μεταφορά στον Άγιο Σάββα.

        Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ

        Ελληνόφωνος ξεναγός.

        Ασφάλεια αστικής ευθύνης και υγείας. 

 

Δεν περιλαμβάνονται:


        Ανάβαση στο Σαραντάριο όρος με τελεφερίκ 14 € /άτομο.

        Ποτά στα γεύματα. 


Σημειώσεις: 


Για το ταξίδι απαιτείται διαβατήριο σε ισχύ με λήξη τουλάχιστον 6 μηνών μετά το πέρας της εκδρομής.

Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής, χωρίς να παραληφθεί τίποτα.

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, εφόσον είναι διαθέσιμος

Βραδινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.

Εάν το επιτρέψει ο χρόνος, θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε και άλλα μέρη που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ): 760€


ΤΙΜΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (ΣΕ MONOΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ): 160€


·        120€ 1η δόση έως 30/6


·        120€ 2η δόση έως 31/7


·        120€ 3η δόση έως 31/8


·        120€ 4η δόση έως 30/9


·        120€ 5η δόση έως 31/10


·        160€ 6η δόση – εξόφληση έως 30/11


Η συμμετοχή σας δηλώνεται στο Γρ. Θρησκευτικού τηλεφωνικά (213 137 1314) ή με email στο iereasls@hcg.gr (ονοματεπώνυμο, κινητό, email, υπηρεσία), και οριστικοποιείται μετά την καταβολή της 1ης δόσης.

Μετά από κάθε καταβολή δόσης, παρακαλούμε να αποστέλλετε το αποδεικτικό κατάθεσης στα iereasls@hcg.gr και info@checkingreece.gr . Στις ίδιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις να αποσταλεί και αντίγραφο του διαβατηρίου.


ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ CHECKINGREECE (ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΑΡΠΑΤΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ)


ΕΘΝΙΚΗ 714/001276-93 IBAN GR60 0110 7140 0000 7140 0127 693


ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5183075825051 ΙΒΑΝ GR11 0172 1830 0051 8307 5825 05 1


ALPHA BANK ΙΒΑΝ GR28 0140 1840 1840 0200 2013 288


ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗ – ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ


Για δηλώσεις – περαιτέρω πληροφορίες απευθύνεστε στο Γρ. Θρησκευτικού(Γρ. 160 κτιρίου Ακτής Βασιλειάδη – τηλ. 2131371314, E-MAIL: iereasls@hcg.gr)






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια