NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

Ιερέας ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.: Η Παναγία της σιωπής



Γεμάτος οχλοβοή, φασαρία, φώτα ο κόσμος μας. Ο καθένας μας προσπαθεί να κάνει όσο περισσότερο θόρυβο μπορεί. Να γυρίσει ο διπλανός να τον κοιτάξει. Να γίνει "κάποιος" έστω και για λίγο. Να κερδίσει το τέταρτο της δημοσιότητας. Να φανεί κάτι πιο σπουδαίο από ότι πραγματικά είναι. Όπως είναι τώρα, έτσι ήταν και τότε. Στα χρόνια του Χριστού.


Σε ένα τέτοιο κόσμο λοιπόν ήρθε η Παναγία μας. Με τρόπο όμως διαφορετικό. Ήσυχο, ταπεινό. Ήδη από μικρό κορίτσι αποσύρεται στα Άγια των Αγίων. Έπειτα χωρίς διαμαρτυρίες υπακούει στο θέλημα του Θεού και λέει στον Αρχάγγελο το "Ναι". Αν και κεντρικό πρόσωπο στη γέννηση του Υιού της παραμένει σιωπηλή. Η παρουσία της πολύ διακριτική κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής Του. Ακόμη και ο θρήνος της μάνας στη Σταύρωση Του και αυτός σιωπηλός. Και όταν έρχεται η ώρα και μαθαίνει από τον Αρχάγγελο την επικείμενη κοίμησή της, ήσυχα αποχαιρετά τους Αποστόλους και Μαθητές του Υιού της και μεταβαίνει να Τον συναντήσει. 


Η μάνα λοιπόν του Χριστού, η μάνα του κόσμου όλου, ο σημαντικότερος των ανθρώπων, αυτή που επάνω στην υπακοή της οικοδομήθηκε όλο το σχέδιο της Θείας Οικονομίας, μας διδάσκει με τη σιωπή της. Τίποτε δεν αξίωσε για τον εαυτό της. Δεν διαμαρτυρήθηκε στο Θεό, γιατί δε χάρηκε τα νιάτα της. Δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε όταν είδε τον Υιό της επάνω στο Σταυρό. Υπάκουσε ταπεινά στο θέλημα του Θεού. Για αυτή της την υπακοή " μετέστη προς την ζωήν". Για αυτή της την ταπείνωση δοξάζεται στην Βασιλεία των Ουρανών. Για αυτή της την αγιότητα στέκεται δίπλα στον Υιό της και μπορεί να μεσιτεύει για εμάς.


Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους. Με πρότυπο ζωής τη μητέρα όλων. Την Παναγία μας.


Με αγάπη Χριστού 

Π. Δημήτριος Βαρσαμίδης

Ιερέας Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια