NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

ΠΕΑΛΣ: Αποτελεί μονόδρομο η αποδοχή των προσφυγών επί των αποφάσεων Τακτικών Μεταθέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έτους 2023.

Πειραιάς 13-11-2023

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/107/2023


Όπως είναι γνωστό, αύριο 14 Νοεμβρίου και μεθαύριο 15 Νοεμβρίου, τα αρμόδια Συμβούλια πρόκειται να εξετάσουν τις προσφυγές που υπεβλήθησαν επί των αποφάσεων Τακτικών Μεταθέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έτους 2023.


Δυστυχώς, τα αποτελέσματα των πρόσφατων εργασιών των Συμβουλίων Μεταθέσεων επιβεβαίωσαν, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, τα όσα αναδείξαμε στην από 14-09-2023 Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/64/2023 ανακοίνωσή μας και ιδίως το γεγονός ότι ο θεσμοθετημένος μηχανισμός μεταθέσεων για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όχι μόνο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των οικογενειών τους αλλά παράλληλα δημιουργεί σημαντικές στρεβλώσεις στην ομαλή λειτουργία των ίδιων των Υπηρεσιών.


Αδυνατούμε να δεχτούμε ότι η εκτέλεση των αποφάσεων τακτικών μεταθέσεων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν κενές, χωρίς αναπλήρωση, θέσεις σε νευραλγικές Υπηρεσίες (ιδίως της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΝΑΝΠ/Α.ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) ενώ πολύ περισσότερο αδυνατούμε να δεχτούμε να τίθενται υπό μετάθεση επιλεκτικά στελέχη που έχουν πολυετή υπηρεσία, που έχουν ήδη υπηρετήσει πρόσφατα σε απομακρυσμένες περιοχές, που τυγχάνουν του δικαιώματος συνυπηρέτησης, που στο πρόσωπό τους συντρέχουν ευαίσθητοι κοινωνικοί λόγοι, που ατυχώς πλανήθηκαν κατά τη συμπλήρωση των σχετικών δηλώσεων επιλογής. 


Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε πως αποτελεί μονόδρομο, για ουσιαστικούς αλλά και τυπικούς λόγους, η αποδοχή των σχετικών προσφυγών επί των αποφάσεων Τακτικών Μεταθέσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έτους 2023, χωρίς επιλεκτικές κατηγοριοποιήσεις και χωρίς αμφισβητήσιμα κριτήρια, που θα έθεταν εν αμφιβόλω το κύρος και την αντικειμενικότητα της διαδικασίας.  


Σαφώς, στη συνολική θεώρηση του ζητήματος, άμεση προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει η ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών για τη συνολική αναμόρφωση του μηχανισμού μεταθέσεων με στόχο την εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των Υπηρεσιών και τη δημιουργία ενός πλαισίου που θα λαμβάνει υπόψη και θα ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες των στελεχών και παράλληλα θα αποπνέει αίσθημα ασφάλειας, αντικειμενικότητας, αξιοκρατίας και ευοίωνης προοπτικής. 


Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας 

Γραβάνης Γρηγόριος              Φύκας Γεώργιος 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια