NEWS FEED

6/recent/ticker-posts

ΠΕΑΛΣ: Σχεδιασμός και υλοποίηση οικιστικού προγράμματος για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τα πρότυπα του ΥΠΕΘΑ


Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/40/2024 

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η τελετή θεμελίωσης, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, συγκροτήματος οικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα, που σηματοδότησε την έναρξη του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως στόχο την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των στελεχών των Ε.Δ. και περιλαμβάνει αρχικά 702 καινούρια διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και σε 13 νησιά του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου (Κάρπαθος, Ρόδος, Καστελόριζο, Κως, Σάμος, Χίος, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Μύκονος, Σύρος). Στις νέες αυτές κατοικίες θα δίνεται δυνατότητα φιλοξενίας σε καθηγητές – δασκάλους και ιατρούς – νοσηλευτές του ΕΣΥ στο πλαίσιο Προγραμματικών Συμφωνιών με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το Υπουργείο Υγείας.


Για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές μικρών ή μεγαλύτερων πρωτοβουλιών διοικητικής μέριμνας για τα στελέχη της μεγάλης οικογένειας των Ε.Δ. και των Σ.Α., ενώ βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραμένει αμέτοχο και αδρανές αναφορικά με τις αντίστοιχες ανάγκες και προβλήματα των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..


Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και ιδιαίτερα τον κ.Υπουργό να αναλάβει, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για τον άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση αντίστοιχου Οικιστικού Προγράμματος για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..


Παράλληλα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το ΥΠΕΘΑ για τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στους φιλοξενούμενος στις κατοικίες του Οικιστικού Προγράμματος του ΥΠΕΘΑ και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 


Οι Αξιωματικοί Λ.Σ. και συνολικά τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., άγρυπνοι φρουροί της πατρίδας μας και των θαλασσίων συνόρων μας, αξίζουν και αυτά την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους στην Κοινωνία και την Πατρίδα.

 

Για το Δ.Σ.


              Ο Πρόεδρος       Ο Γενικός Γραμματέας

        Γραβάνης Γρηγόριος       Φύκας Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια